Ludovic Orban a declarat că PSD va sta departe de guvernare o bună perioadă de timp, pentru că românii s-au lămurit la ce a folosit acest partid puterea, atunci când a avut-o. Premierul a precizat că social-democrații pot visa ce alianțe vor ei că nu vor mai ajunge curând să aibă șefia Executivului, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„PSD stă departe de guvernare o bună perioadă de timp, pentru că oamenii s-au lămurit la ce a folosit PSD puterea. Suntem după un an 2019 care a arătat foarte clar că PSD a pierdut alegerile europarlamentare, Klaus Iohannis a câștigat alegeri prezidențiale la cel mai zdrobitor scor la care s-au câștigat alegerile în competiția cu PSD. De asemenea, a fost adoptat referendumul pe justiție. Se vede limpede că PSD nu mai e dorit de oameni. Pot să viseze ei orice fel de alianță când se vede că sunt și vor rămâne departe de guvernare”, a afirmat Ludovic Orban la Realitatea Plus.

Reacția vine în contextul în care Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că PSD vrea alianțe politice cu Pro România sau cu ALDE pentru formarea unui Guvern sau pentru alegerile locale.

Liderul interimar al social-democraților a subliniat că în cazul în care cele două formațiuni s-ar regăsi în proiectul PSD, atunci ar trece și moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban.

Citește și: