Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, spune că, din primele verificări, nu au fost identificați cetățeni români pe lista pasagerilor avionului ucrainean prăbușit în Iran, care avea la bord 176 de persoane.

Bogdan AurescuFoto: Guvern

"Am urmărit cu atenție evoluțiile legate de prăbușirea avionului companiei ucrainene care a avut loc lângă Teheran. Am obținut lista de pasageri și putem confirma că din datele pe care le avem până în prezent nu există cetățeni români printre victimele acestui incident nefericit. Am exprimat condoleante pentru familiile victimelor acestui eveniment tragic", a declarat, miercuri, la Bruxelles, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Un avion ucrainean Boeing 737 care avea la bord 176 de persoane s-a prăbușit miercuri dimineață, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Toate persoanele aflate la bord au murit, a confirmat președintele Ucrainei, Volodomir Zelenski. Accidentul s-a produs din cauza unor defecțiuni la motorul aeronavei și nu are legătură cu atacuri teroriste, a confirmat ambasada Ucrainei la Teheran, potrivit Reuters.