Fasta de 13 ani din comuna Voineasa, judeţul Olt, dată dispărută de familie, a fost găsită în noaptea de dumincă spre luni. Fata a fost preluată de Direcţia pentru Protecţia Copilului Olt, care verifică dacă minora a fost abuzată de părinţi, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Poliţiei Olt, adolescenta a fost găsită în noaptea de duminică spre luni în casa bunicilor din aceeaşi comună. Pentru că fata a refuzat să se întoarcă acasă, poliţiştii au solicitat ajutorul specialiştilor de la Direcția pentru Protecția Copilului Olt.

Reprezentanţii DGASPC Olt au declarat că fata a fost internată în regim de urgenţă, urmând ca specialiştii Direcţiei să facă o anchetă pentru a stabili dacă fata, în vârstă de 13 ani, a fost victima violenţei în familie.

„În această dimineaţă (luni dimineaţa-n.r.), după micul dejun, a intrat cu psihologul centrului într-o discuţie. În paralel, asistentul social a început evaluarea din punct de vedere a situaţiei sociale şi relaţionale în familie. A fost adusă la miezul nopţii. Prioritară a fost asigurarea liniştii şi odihnei copilului pentru că era foarte obosită când a venit. Nu a fost luată la întrebări azi-noapte. (...) Opinăm spre o violenţă domestică, spre un abuz fizic şi emoţional asupra copilului şi probabil şi neînţelegeri în familie, dar vom stabili cu exactitate după finalizarea anchetei. Noi asigurăm toate condiţiile şi copilul va rămâne cu măsură de protecţie dacă, în urma evaluării complexe, la nivelul familiei prezintă un risc reîntoarcerea copilului”, a declarat Rădiţa Piroşca, directorul DGASPC Olt.

Potrivit acesteia, fata va rămâne în următoarele cinci zile în grija specialiştilor Direcției, iar în funcție de rezultatele anchetei se va decide dacă se va întoarce în familie sau la alte rude.

Fata a fost căutată, duminică, de zeci de polițiști, jandarmi, pompieri și echipe ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt, dar și de localnici din comună, după ce familia adolescentei a anunțat că aceasta a plecat de acasă și nu s-a mai întors.