Lucrările de reabilitare a Podului Grant, începute în aprilie 2019, vor fi încheiate în primăvară, susține primarul Capitalei, Gabriela Firea.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un mesaj postat sâmbătă pe Facebook, Firea spune că s-a lucrat intens în toată această perioadă și că lucrările la Podul Grant se vor finaliza în primăvară.

Ea susține că Primăria Capitalei a expertizat și a întocmit documentațiile tehnice pentru toate podurile și pasajele pe care le deține ori le administrează, iar majoritatea sunt construite în urmă cu 30 - 40 de ani și nu au fost niciodată consolidate sau reabilitate, ci doar "cosmetizate".

Firea mai spune că în prima etapă a lucrărilor la Podul Grant (Crângași către Turda) s-au făcut reparații ale elementelor din beton, frezarea straturilor de asfalt, s-a pus hidroizolație, s-a demontat calea veche de rulare a tramvaiului, au fost achiziționate și montate traverse noi, s-a montat calea de rulare a tramvaiului, s-au așternut mixturile asfaltice, s-au achiziționat noi rosturi de dilatație și parapeți și de asemenea s-au consolidat pilonii aferenți pasajului.

Primăria Capitalei a început lucrările de consolidare și reabilitare a Podului Grant în luna aprilie 2019. Valoarea investiției se ridică la circa 52,2 milioane lei, iar lucrările trebuie să fie gata în 2 ani, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați de Consiliul General. Lucrările sunt realizate de Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București.

CITEȘTE ȘI: Bilanțul marilor lucrări de infrastructură rutieră din București. Ce a promis Gabriela Firea și ce a realizat