​FOTO-VIDEO Bilanțul marilor lucrări de infrastructură rutieră din București. Ce a promis Gabriela Firea și ce a realizat

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Marţi, 31 decembrie 2019, 8:00 Actualitate | Administratie Locala


Colaj proiecte de infrastructura
Foto: Hotnews
​În 2019, Primăria Capitalei nu a reușit să termine niciunul dintre marile proiecte de infrastructură care aveau termen până la finalul anului: Pasajul Nicolae Grigorescu, Pasajul Ciurel, strada Fabrica de Glucoză. Totuși, s-au făcut progrese și sunt șanse mari ca proiectele enumerate să se finalizeze până în iunie 2020. În ceea ce privește lucrările noi, în 2019, după 15 ani de așteptări, lucrările la două obiective mari de investiții au început. Este vorba despre lărgirea străzii Prelungirea Ghencea și construirea pasajului de la Doamna Ghica. Tot în acest an a început consolidarea și modernizarea Podului Grant, dar și construirea parcării park&ride de la capătul Șoselei Pantelimon.

Lărgirea străzii Fabrica de Glucoză

În urmă cu câteva zile, Primăria Capitalei a deschis circulației cele două benzi nou făcute din strada Fabrica de Glucoză, iar cele două benzi vechi, pe care se circula înainte, au fost închise pentru lucrările de modernizare. Lucrarea este finalizată în proporție de 70%, practic ce a fost mai greu fiind deja făcut, respectiv modernizarea rețelelor de utilități, zidul de sprijin din partea dreaptă cum mergi spre A3, și primele două benzi de circulație, care s-au făcut practic de la zero. În perioada următoare se va scoate asfaltul de pe cele două benzi vechi, se va reface patul drumului și se va asfalta. Primarul Gabriela Firea promite că lucrările se vor finaliza în primăvară.”De acum, constructorul se mută cu utilajele pe bucata veche a șoselei pentru decopertări, reconstrucția trotuarelor și turnarea noilor straturi de asfalt. Astfel, în funcție de condițiile meteorologice, lucrarea se poate finaliza în primăvară. Ultimul strat de asfalt, cel de uzură, va fi turnat la final, pe întreaga șosea. Pentru acest proiect, au fost realizate relocări complete ale rețelelor de apă, canalizare, gaze naturale și electricitate. De asemenea, a fost proiectată o variantă mai ușoară de ieșire a bucureștenilor care locuiesc în zona Intrarea Chefalului”, a anunțat primarul Gabriela Firea în urmă cu câteva zile pe pagina de Facebook.

Termenul inițial de finalizare a lucrării, potrivit contractului dintre Primăria Capitalei și constructor, era finalul acestui an. Marius Coaje, consilierul primarului Gabriela Firea pe probleme de infrastructură, explica în luna octombrie pentru HotNews.ro cauzele întârzierii: traficul nu a fost închis de tot, pentru o anumită zonă a fost nevoie de refacerea proiectului tehnic iar unul dintre constructori a intrat în insolvență.
Citește aici mai mult.

Chiar și așa, aceasta este prima lucrare începută de Primăria Capitalei în ultimii 10 ani care va fi terminată cu o întârziere rezonabilă, de câteva luni. De exemplu, Pasajele de la Ciurel și Nicolae Grigorescu au o întârziere de 6 ani, respectiv 8 ani.

Municipalitatea a început pe data de 3 august 2018 lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză de la două la patru benzi. Termenul de execuție din contract era de 15 luni, însă reprezentanții municipalității au promis inițial că va fi gata în 12 luni, respectiv în această toamnă, apoi până la finalul anului 2019.
Costul lucrării se ridică la 173 milioane lei, incluzând exproprierile. Proiectul noii șosele presupune lărgirea la 4 benzi, două pentru fiecare sens de circulație, a arterei de 1,8 km lungime, între Șoseaua Petricani – Nod A3 și Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lățime, iar trotuarele vor include și o pistă pentru bicicliști cu o lățime de 1,5 metri pentru fiecare sens.

Intersecțiile pe care Șoseaua Fabrica de Glucoză le traversează vor fi reconfigurate și va fi realizată racordarea la sensul giratoriu din zona Autostrăzii A3. De asemenea, vor fi amenajate noi spații verzi, iar iluminatul stradal va fi modernizat.

Proiectul prevede și amenajarea de parcări, a două drumuri colectoare și semaforizare pe anumite segmente.

Dirigenția de șantier este realizată de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București. Executarea lucrărilor este realizată de asocierea Straco Grup - Tracon - Primacons Group, iar costul actualizat se ridică la circa 48 milioane lei fără TVA.

Pasajul Ciurel


Pasajul este finalizat în proporție de 90%. Corpul podului a fost finalizat, hobanele au fost puse și tensionate, iar prezent se lucrează la rampe. Rampa dinspre Dâmbovița spre Șoseaua Virtuții aproape a fost finalizată, la fel și cele dinspre Lacul Morii, și cea de urcare dinspre Virtuții spre Splaiul Independenței . În stadiu incipient este rampa de coborâre de pe pasaj pe Splaiul Independenței. Aflată luni într-o vizită pe șantier, primarul Gabriela Firea a declarat că pasajul va fi gata în aprilie 2020 și că deja au început testele de siguranță a podului.”În primăvara anului viitor, bucureștenii vor putea circula pe Podul Ciurel, un obiectiv de investiții extrem de important pentru fluidizarea traficului din Capitală. Astăzi au început primele teste statice si dinamice la structura de rezistență a podului, în conformitate cu legislația in vigoare. Acestea vor fi transmise spre analiza către proiectant și expert urmând ca, în perioada următoare, să primim rezultatele și să realizăm o nouă serie de teste. Reamintesc faptul că acest proiect, inițiat în urmă cu 12 ani, a fost preluat cu un grafic de execuție de doar 10 %, iar în prezent, nodul Virtuții, componentă a acestei investiții, este realizat în proporție de 90%”, a anunțat Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

În ceea ce privește cea de-a doua etapă, Nod Virtuții-Uverturii, Gabriela Firea a anunțat că a dat ordinul de începere a proiectării, iar în prezent se lucrează la elaborarea proiectului tehnic. Pentru exproprierile necesare în această etapă este nevoie de 47 milioane lei și se așteaptă bugetul pe 2020.

Promisiuni nerespectate și cifre greșite

Într-un comunicat emis de Primăria Capitalei la începutul lunii aprilie 2019 se arăta ca în proiectul de buget pe anul în curs s-au prevăzut pentru Penetrația Splaiul Independenței – Ciurel - Autostrada București - Pitești – Nodul Virtuții circa 11 milioane de euro, iar lucrarea se va finaliza până la finalul acestui an.

Într-un alt comunicat emis la începutul anului, reprezentanții Primăriei Capitalei afirmau că s-au recuperat întarzierile din ultimii ani, iar proiectul a ajuns de la 13% la 90%.

Primarul Gabriela Firea și reprezentanții Primăriei Capitalei au anunțat de mai multe ori pe parcursul anului 2018 că Pasajul de la Ciurel va fi gata în luna noiembrie 2018, termen asumat de constructor. Pe 15 octombrie 2018, însă, după o vizită pe șantier primarul Gabriela Firea a postat pe pagina de Facebook că Pasajul de la Ciurel este realizat în proporție de 90%.

Pasajul Ciurel face parte din Străpungerea Ciurel - Nod Rutier Virtuții. Valoare totală a proiectului este de 128 milioane euro.

În a doua etapă Primăria Capitalei va realiza străpungerea către A1. Culoarul stabilit inițial pentru lucrare nu va mai fi însă respectat.

Primăria Capitalei a demarat lucrările la drumul expres spre Autostrada București-Pitești în 2010, iar potrivit documentelor prezentate la vremea respectivă, artera, de 8,3 km, ar fi urmat să facă legătură între Splaiul Independenței și autostrada A1. Licitația pentru executarea lucrării a fost câștigată de către consorțiul JV Bogl - Astaldi - Euroconstruct -Tehnologica și Proiect București, termenul estimat pentru finalizare fiind de 35 luni, de la începerea lucrării, respectiv anul 2014.

Lucrările au fost oprite la câteva luni după ce au început atât din cauza litigiilor cât și din motive financiare. În 2014 au fost reluate, însă s-a lucrat cu viteza melcului.
Primarul Gabriela Firea spune că atunci când a preluat lucrarea, aceasta era la 13%. Potrivit primarului Gabriela Firea, motivele blocajului au fost următoarele, nu s-au făcut plăți către constructor, nu au fost mutate rețelele edilitare iar descărcarea arheologică a durat foarte mult.

Pasajul Nicolae Grigorescu

La pasajul de la Nicolae Grigorescu nu sunt mari schimbări, acesta fiind de peste 2 ani realizat în proporție de 90%, dar nu poate fi terminat deoarece trebuie înălțate cablurile de înaltă tensiune care trec pe deasupra. Anul acesta situația s-a deblocat, Enel a mutat deja cablurile care îi aparțineau, mai fiind de mutat doar cele de la Transelectrica.


”S-au apucat de treabă în octombrie, noi le-am și dat banii înainte. Enel a finalizat lucrarea. Mai trebuie să termine și cei de la Transelectrica. Am avut promisiune că vor termina până la finalul anului, acest lucru nu s-a întâmplat. Termenul lor contractual este luna martie 2020. După ce termină ei, noi în două luni putem termina pasajul. Practic este făcut tot, mai puțin acea jumătate de rampă. Venim cu umplutura, facem parapetul și turnăm asfaltul”, a explicat pentru HotNews.ro Marius Coaje, consilierul pe probleme de infrastructură al primarului Gabriela Firea.
În ceea ce privește etapa a doua, a proiectului, de lărgire a străzii Iuliu Hațeganu, până la Șoseaua Vitan Bârzești, studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici și culoarul de exproprieri sunt aprobate. ”Când MAPN-ul ne transferă terenul din administrarea lor, noi avem proiectul tehnic finalizat, ne putem apuca de lucrări”, a explicat Coaje. Noua arteră va avea o lungime de 1,3 km, 6 benzi și 3 stații de autobuz. Lucrările se estimează că vor costa 63 milioane lei.

Pasajul Nicolae Grigorescu este finalizat în proporție de peste 90% încă din 2018. Circulația pe sub pod a fost deschisă în 2019.

Pasajul face parte din străpungerea Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu care constă în lărgirea B-dului Nicolae Grigorescu la trei benzi pe sens, realizarea unui scuar median de 7-12 metri și lărgirea trotuarelor la 5 metri, construirea unui pasaj peste Dâmbovița.

Proiectul a fost început în martie 2010 și ar fi trebuit încheiat la sfârșitul anului 2012. Lucrarea a fost însă blocată circa patru ani deoarece Consiliul General al Municipiului București nu a aprobat exproprierile, estimate la o valoare de 35 milioane lei (8 milioane euro). În urma unei licitații, valoarea proiectului a fost stabilită la 90 milioane lei. Lucrările au fost reluate în luna martie 2014. Exproprierile pentru prima etapă a lucrării sunt estimate la 30,9 milioane de lei.

Lucrări începute în 2019

Parcarea Park&Ride de la capătul Șoselei Pantelimon

Primarul general, Gabriela Firea, a semnat în luna august contractul pentru execuția parcării supraterane park&ride de 500 de locuri la intersecția Pantelimon-Vergului, valoarea investiției fiind de aproximativ 21 milioane de euro. Lucrările au început în această toamnă, având termen de finalizare 12 luni.


Proiectul prevede realizarea unui nod intermodal cu bucla întoarcere tramvai, peroane, sală așteptare, zona food, zona maxi taxi, culoar pana la viitoarea stație de metrou și pasaj pietonal care va înlocui trecerile de pietoni. În plus, cu acești bani se va construi și o parcare subterană de 171 de locuri în zona școlii 46.

Până la finalul acestui an s-a făcut o parte din structura de rezistență a facilității, proiectul fiind la circa 15%.

”S-a făcut o parte din structura de rezistență, cuzineții, practic structura de rezistență pe care va fi turnată placa pe care se așează structura metalică. Suntem la 15%. Avem structura metalică cumpărată, materialele cumpărate, termenul de finalizare a lucrării este august 2020”, a explicat Marius Coaje, consilierul pe probleme de infrastructură al primarului Gabriela Firea.

Simulare cum va arăta parcarea park&ride de la capătul Șoselei Pantelimon; Foto: PMB

Parcarea face parte din proiectul de reabilitare a Șoselelor Iancului-Pantelimon și trebuia terminată la finalul anului 2014. Inițial, primăria a vrut să facă parcarea subteran, iar apoi a schimbat proiectul și a decis să o facă suprateran. În plus, șantierul a fost blocat din cauza întrării în insolvență a constructorului, apoi au fost probleme cu consultantul. În 2017, primarul Gabriela Firea promitea că lucrările vor începe în 2018, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Pasaj Doamna Ghica

Primăria Capitalei a început lucrările la pasajul suprateran de la Doamna Ghica în luna septembrie, cu devierea rețelelor de utilități. Până la finalul anului s-a lucrat în principal la acest lucru.

”Am făcut zidurile sprijin stânga dreapta, am lucrat la devierea și modernizarea rețelelor RADET, ENEL, iluminat public. De devierea rețelelor de gaz s-a ocupat Distrigaz, iar pe cele de apă-canal le va face Apa Nova prin programul Bucur. Încă nu s-a dat autorizația de construire pentru pasaj, suntem în procedură de obținere a avizelor. Cred că undeva prin ianuarie terminăm. Cred că în aprilie pilele și culeile ies din pământ, iar dacă merg bine lucrurile, la finalul anului viitor pasajul va fi gata”, a explicat Marius Coaje, consilierul primarului Gabriela Firea pe probleme de infrastructură.

Pasajul va fi făcut peste Șoseaua Colentina și va avea două benzi pe sens, valoarea lucrărilor fiind de circa 28 milioane de euro. Indicatorii tehnico-economici, aprobați în luna ianuarie, în acest an, au stabilit că acesta va avea circa 200 de metri lungime și 16,5 metri lățime. Lucrările sunt executate de Trustul de Clădiri Metropolitane București, contractul fiind dat companiei municipale pe 16 mai 2019.
Simulare cum va arăta pasajul

În septembrie, municipalitatea a dat autorizație pentru relocarea și modernizarea rețelelor edilitare din zonă. Tot în această toamnă, Consiliul General, la propunerea primarului Gabriela Firea, a aprobat o hotărâre prin care nu mai este nevoie de Plan Urbanistic Zonal pentru proiectele publice care figurează deja în Planul Urbanistic General. Astfel, Primăria Capitalei poate emite în orice moment autorizația de construire pentru pasaj, după obținerea avizelor necesare. Cel mai probabil acest lucru se va întâmpla în primăvară, când vor începe efectiv lucrările de construcție. Termenul de finalizare este de 12 luni de la data începerii. Deși decizia este una controversată, deoarece practic scurtează foarte mult timpul de reacție în cazul unor proiecte nocive pentru oraș, dacă lucrurile sunt în ordine, poate ajuta la finalizarea într-un termen mai scurt a lucrărilor. Elaborarea și aprobarea unui PUZ poate dura 1/2 ani.

Proiectul a început cu scandal, oamenii care locuiesc în blocurile din zonă fiind nemulțumiți că pasajul trece foarte aproape de ferestrele lor, dar și de faptul că s-au tăiat circa 220 de arbori. Imediat ce a început tăierea copacilor, câteva asociații de proprietari au anunțat chiar că vor da în judecată Primăria Capitalei ca să suspende autorizația de construire emisă pentru pasaj. Cetățenii au spus că nu sunt împotriva construirii unui pasaj, dar spun că ar dori fie unul subteran, fie un pasaj suprateran mai îngust. Locuitorii din zonă s-au mai plâns de faptul că Primăria Capitalei nu a fost transparentă și nu li s-a prezentat înainte cum va arăta pasajul, pe unde va trece și că vor fi tăiați copaci, o parte plantați chiar de cei care locuiesc acolo. Municipalitatea a anunțat imediat după apariția scandalului că vor fi plantați în loc 660 de arbori.

Lărgirea străzii Prelungirea Ghencea

Lucrările pentru supralărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea din Capitală au început în luna septembrie, cu demolarea imobilelor de pe partea stângă cum mergi spre Șoseaua de Centură, pe segmentul dingtre strada Brașov și Râul Doamnei.”Până acum am făcut exproprierile, demolările, am curățat amplasamentul și am făcut zidul de sprijin pentru viitoarea linie de tramvai. Am făcut săpăturile pentru rețeaua de apă și canal. În bugetul pe anul 2020 punem bani pentru exproprieri pe tronsonul Râul Doamnei - Valea Oltului și ne apucăm de treabă și acolo, până ajungem la strada Mărăcineni”, a explicat Marius Coaje, consilierul primarului Gabriela Firea pe probleme de infrastructură.Potrivit proiectului, noua arteră va avea aproximativ 6 km, cale dublă de tramvai, 2 benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete, trotuare și spații verzi între acestea și partea carosabilă. Totodată, se va mai realiza un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) precum și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri.

Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecția cu Str. Brașov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termină la intersecția cu Centura Municipiului București, într-un nod intermodal. Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului și Râul Doamnei vor fi semaforizate.

Lucrarea este realizată de Trustul de Clădiri Metropolitane. Contractul privind supralărgirea bulevardului este în valoare de aproximativ 73,5 milioane euro fără TVA, costul total al proiectului este de aproximativ 122 milioane euro.

Proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de la Domnești care se afla sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centura București.

Reabilitarea Podului Grant

Primăria Capitalei a început lucrările de consolidare și reabilitare a Podului Grant în luna aprilie 2019.

”Pe toată zona de sub pasaj a fost îndepărtată tencuiala, s-au consolidat pilonii, s-a scos calea de rulare tramvai, s-a spart placa de beton, a fost turnată una nouă, s-au montat traversele, șina, pe calea de rulare s-a frezat până la beton, s-au reparat fisurile și s-a pus asfalt. S-a finalizat și procedura pentru rosturi. Pe la sfârșitul lunii ianuarie, dacă permite vremea, vom pune rosturile, apoi se poate asfalta strada și se pot monta parapeții. Pasajul se va finaliza în primăvară”, a declarat Marius Coaje, consilierul pe probleme de infrastructură a primarului Gabriela Firea.


În prezent se circulă pe pasaj, pe o singură bandă pe sens, iar bretelele sunt închise. Tramvaiul 41 circulă pe pod pe o singură parte, ceea ce generează întârzieri. Pe perioada verii circulația tramvaiului a fost oprită, ceea ce a stârnit nemulțumirea celor care îl foloseau.

Lucrările de consolidare și modernizare a Podului Grant sunt estimate la circa 52,2 milioane lei și sunt realizate de Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

32551 vizualizari

 • +15 (29 voturi)    
  Podul Ciurel ( emblematic loc odinioara ) (Marţi, 31 decembrie 2019, 8:08)

  un domn [utilizator]

  Este singurul loc unde din promiscuitate DUamna Gabi isi face stindard pentru campania electorala ! Autobuzele turcoaz mai scumpe ca cele germane sau sublimul rece Radet nunmai sunt argumente pentru “ia” DUamna

  Bucuresteni !
  Nu lasati patzakina sa se catere pe suferinta voastra ! Trimiteti o la Voluntari ! Acolo Pandele ii face TV, acolo este locul duduii !
  • -11 (13 voturi)    
   Ma faci sa rad (Marţi, 31 decembrie 2019, 14:05)

   Unforgiven [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Placutele cu minciunile pe care le spui sunt puerile.

   Firea, chiar daca are multi dusmani, a facut mai mult decat a facut alti primari si cu siguranta ca va trebui votata din nou, ca sa continue lucrurile bune pe care le-a facut. Avem autobuze noi, vor mai veni si tramvaie si altele, iar lucrarile stau bine avand in vedere puturosenia celor care lucreaza, pentru ca iata ca a pus joarda pe ei!

   Asa se fac lucrurile bune, nu stand in fata televizorului si mancand propaganda de dreapta pe paine!!
   • +4 (8 voturi)    
    Bine Pandele! (Marţi, 31 decembrie 2019, 16:13)

    TRAHANACHE [utilizator] i-a raspuns lui Unforgiven

    Astazi primesti ceva cald de mancare, nu trebuie sa mai folosesti magnetronul! Pregateste-te pentru diseara ca o sa ai voie sa dai din gura, adica sa lucrezi cu limba!
  • +3 (5 voturi)    
   fara (Marţi, 31 decembrie 2019, 15:53)

   baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   alegeri in doua tururi nu scapam de patakina hoata a
   hotului pandele.
 • -10 (26 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 31 decembrie 2019, 9:08)

  [anonim]

  • -12 (16 voturi)    
   Ha ha (Marţi, 31 decembrie 2019, 11:30)

   vodatepes [utilizator] i-a raspuns lui

   Au uitat de finalizarea lucrarilor la piata sudului dar asta e minciuna prin omisune. Nu primarul si consilieri lucreaza pe santier. Sunt constructori romani care isi bat joc. Munca putina si bani multi cam astia sunt constructori romani. Stie cineva cat dureaza sa duci la bun sfirsti o lucrare? Pai legea te obliga sa faci un studiu de fezeabilitate. E obligatoriu. Apoi dureaza cel putin 6 luni sa atribui contractul pentru realizarea studiului de fezeabilitate. Apoi lansezi achizitia de proiectare si de executie. Durata minima d depunere a ofertelor pentru o lictiatie este de 52 zile daca nu ai contestati pe documentatia de atribuire. Apoi ai evaluarea ofertelor si stabilirea castigatorului care poate dura intre 1 luna si 3 luni daca nu ai contestati. Apoi anuntarea castigatoriului si daca nu ai contestati poti semna contractul in cel mai scurt tremen de 15 zile. Faceti suma zilelor si avem 52 zile plus 90 zile plus 15 si ajungi la 6 luni minim fara contestati. E daca apr contestati acestea se depun la CNSC care paote da verdictul in 10 zile apoi cei nemultumiti se pot adresa instantei unde ai judecata pe fond si daca nici acolo nu esti multumit se ataca in apel si uite stiind timpul cat dureaza judecarea ajungem la cel putin 1 an si jumatate. Adunati cu timpul alocat la studiul de fezeabilitate ai sanse sa ajungi la 2 ani 2 ani si jumatate sa semnezi contractul. E de aici incepe executia si uite asa se ajunge la 4 -5-6 an pentru a finaliza un obiectiv. Achizitiile se fac pebaza legislatie nationale care a fost modificata si completata cu cerintele UE. Adicalea aia au nasit-o. Cine nu cunoaste domeniul poate sa acuze atutoritatile ca trag de timp dar nu e asa. Sa nu uitam ca la inceperea lucrailor sa mai dai de retele de utilitati care nu au fost semnalate si atunci incepe alt circ. Pentru cei care critica puneti mina cititi legile in domeniu si incercati doar sa vedeti cat va ia sa faceti un simplu gard cu o fundatie si de o anumita inaltime . Succes
   • +12 (14 voturi)    
    întotdeauna (Marţi, 31 decembrie 2019, 13:34)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

    m-am mirat de câtă energie risipiți voi, postacii pesedaci, admiratori ai analfabetismului funcțional și nu numai, al pupincurismului și obedienței, în încercarea disperată de a vopsi gardul din fața leopardului.
    Nu te mai chinui să-i iei apărarea pațachinei și a întregii ”elite” prostănaco-pesedacă.
 • -12 (24 voturi)    
  Nu-mi place Firea (Marţi, 31 decembrie 2019, 9:11)

  UpNext [utilizator]

  dar nici incompetenta si reaua vointa a presei nu ma entuziasmeaza.

  În 2019, "Primăria Capitalei nu a reușit să termine niciunul dintre marile proiecte de infrastructură care aveau termen până la finalul anului". Primaria este beneficiarul, contractorii si-au batut joc si acest lucru este prezentat, cam sumar, sfarsitul articolului. Contestatiile, litigiile etc. care apar (ca de obicei) pe parcursul desfasurarii contractelor de executie, la fel ca s8i in cazul altor lucrari de infrastructura la nivel national, sunt cauza principala a intarzierilor, nu Primaria.

  Cei informati si educati stiu aceste lucruri
  • -6 (8 voturi)    
   Chiar asa? (Marţi, 31 decembrie 2019, 11:33)

   cititor9 [utilizator] i-a raspuns lui UpNext

   Exagereaza si presa. Sunt si constructori neseriosi.
   Dar si angajatii primariei sunt de multe ori lenesi si incompetenti.
   CNAIR a sustinut in mai multe randuri ca nu a primit avizele de la primaria generala sau primariile de sector in cazul pasajelor de la Domnesti si Mogosoaia.
   Contractorii isi "bat joc" in momentul in care nu e asigurata finantarea sau constructia e impiedicata din motive neimputabile lor. Cu mici exceptii.
  • +11 (13 voturi)    
   la fel (Marţi, 31 decembrie 2019, 11:51)

   nikita11 [utilizator] i-a raspuns lui UpNext

   cum cei educati stiu ca primariile conduse calumea stiu sa calculeze dinainte timpii astia morti si sa se asigure ca contractorii pot si isi fac treaba la timp si cat se poate de bine.
  • +8 (10 voturi)    
   lol (Marţi, 31 decembrie 2019, 14:07)

   garmin [utilizator] i-a raspuns lui UpNext

   dar cine sunt contractorii? nu cumva sunt companiile ilegale înființate taman de duamna primăriță? unde și-a înfipt toate rubedeniile din voluntari pe salarii de mii de ieuro?
 • +17 (19 voturi)    
  mda (Marţi, 31 decembrie 2019, 9:18)

  g01an [utilizator]

  proiecte promise/incepute de pe vremea lui Oprescu, la 4 ani de mandat in care au fost promise din nou si nici acum nu sunt gata.
  sa fim bine intelesi, asta nu tine de contractori, este strict ritmul in care se misca: 1) statul roman, 2) administratia locala de la noi, 3) primaria Bucuresti capusata prin companiile municipale asa cum le-a gandit Firea. daca nu se apuca de privatizare, probabil ca termina proiectele astea.
 • -4 (16 voturi)    
  Conform votului (Marţi, 31 decembrie 2019, 9:25)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Miticii si-au votat pg pe care il merita Metropol Rosie cu adevarat.
 • +18 (24 voturi)    
  Firea a promis mult. (Marţi, 31 decembrie 2019, 9:35)

  asavreau [utilizator]

  A făcut NIMIC.Că așa face un pesedist care se respectă.Nimic pentru oameni,totul pentru el și gașca lui.
 • +8 (14 voturi)    
  Si pentru pietoni? (Marţi, 31 decembrie 2019, 10:50)

  ttavi [utilizator]

  Absolut nimic. Circulatia pietonala in zona pasajelor lasa de dorit. Ati vazut cum sunt plasati stalpii de imulinare, fix in mijlocul bordurii?
  Masina sa fie regina !
  • -8 (10 voturi)    
   n-ai bani (Marţi, 31 decembrie 2019, 13:05)

   mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui ttavi

   du-te la munca. S-a terminat cu mana intinsa, asistenta sociala pe motiv de lene sau mersul cu transportul in comun. Daca vrei lene, transport in comun, mocangeala, accepta-ti randul la coada societatii.
 • -14 (16 voturi)    
  Nu e suficient (Marţi, 31 decembrie 2019, 10:55)

  Mazeta [utilizator]

  Firea este votată de mulți pensionari și p$disti. Dacă nu intră DNA pe fir, Vlad Voiculescu nu are cum să câștige Primăria.
  • -1 (11 voturi)    
   nu intereseaza pe nimeni de Vladut (Marţi, 31 decembrie 2019, 13:07)

   mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   al vostru. Ia-l in maica Rusie, sa candideze la Vladivostok. Noi ne-am saturat de rusnaci.
   • 0 (4 voturi)    
    Mazeta este kutra veche aici (Marţi, 31 decembrie 2019, 15:00)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

    Evident ca își dorește unu care a lucrat la o banca austriaca cu acționariat incert vestic, certic estic
  • +11 (11 voturi)    
   Sunt pensionar și nu am votat Firea. (Marţi, 31 decembrie 2019, 14:00)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Așa că nu mai fă diversiune și încăiera românii între ei.Electoratul lui Firea sunt hoții și milogii.
 • +9 (13 voturi)    
  Pod Ciurel... (Marţi, 31 decembrie 2019, 11:06)

  kralizec [utilizator]

  Un monument al incompetentei.
  Acum 10 ani poate avea o utilitate dar in acest moment scopul lui initial, acela de a duce traficul de pe Splaiul Independentei pe A1, a devenit o utopie.
  Pentru a ajunge pe A1 ar trebui daramate o groaza de noi constructii facute in ultimii 10 ani.
  In plus inca se dau autorizatii si se construieste asa ca exproprierile or sa coste cat nu face aceasta lucrare.

  In rest o sa ramana doar un pod scump care face trecerea de pe un mal pe celalalt al Dambovitei fara sa se mai ocoleasca prin Crangasi.

  Scump rau...
 • +15 (15 voturi)    
  PODUL GRAND (Marţi, 31 decembrie 2019, 11:11)

  nick24 [utilizator]

  Dacă asa se lucrează la toate proiectele ca la Podul Grand și la Ciurel, atunci e clar că primăria se face că nu vede că nu există destui muncitori și utilaje.
  La Podul Grand s-au lucrat numai câteva ore pe zi, cu câțiva muncitori, care se sprijineau în lopată! A fost cineva de la primărie să controleze? Niciodată! De de ? Pt că știau că nu se face nimic.
  Blocajul durează de luni de zile! Aici AR FI TREBUIT LUCRAT ÎN TREI SCHIMBURI!!!
 • +5 (5 voturi)    
  patinoarul Flamaropol? (Marţi, 31 decembrie 2019, 14:29)

  robert72 [utilizator]

  sa nu uitam ca dna Firea a sistat lucrarile si la patinoarul Flamaropol. singura baza sportiva de acest gen din sudul tarii. SINGURA. PMB a preluat patinoarul n 2013 cu angajamentul ca il modernizeaza in 18 luni (adica pana in nov 2014). Apoi l-a demolat, declarandu-l sursa de de infectie. Dupa demolare a inceput ...reconstructia.... care nu are niciun orizont de incheiere.... In acest timp copiii si juniori care practica hocheiul si patinajul sunt nevoiti sa parcurga 50-60km pana in Otopeni pentru un antrenament si sute de kilometri prin tara ca sa participe la competitii.
  • +2 (2 voturi)    
   Cei de la patinaj (Marţi, 31 decembrie 2019, 23:07)

   PowerIon [utilizator] i-a raspuns lui robert72

   au rezervat de la Tiriac doar de la 6.30 dimineata, la tarife piperate platite de parinti.
 • +6 (6 voturi)    
  Gabitza nu-i fraiera! (Marţi, 31 decembrie 2019, 15:36)

  Jegul Cristian Ioan [utilizator]

  "Primăria Capitalei nu a reușit să termine niciunul dintre marile proiecte de infrastructurăȚ

  dar este firesc, duamna Firea nu-i proasta!

  DACA ar fi terminat niscai proiecte, poate ca nu o mai vota, in 20-20, dar asa, SIGUR o votam, ca sa le termine!
  • +2 (2 voturi)    
   Pai daca nu (Marţi, 31 decembrie 2019, 23:08)

   PowerIon [utilizator] i-a raspuns lui Jegul Cristian Ioan

   da ea cu lopata, nimic nu se face in Bucuresti, nu?
 • 0 (0 voturi)    
  Bun (Joi, 2 ianuarie 2020, 1:12)

  Fanel01 [utilizator]

  Daca vad ca se misca puternic cu lucrarile astea si cu finalizarea metroului in dr taberei eu zic ca Romania incepe sa se miste !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by