Și procurorul de caz ceruse respingerea extrădării lui Fatih Gursoy. În cererea de extrădare, Gursoy era acuzat că ar conduce o organizație teroristă, că ar fi utilizator al aplicației Lock și ar fi imam pentru această organizație, având legături directe cu Fethullah Gülen. De asemenea, el este învinuit că are un cont la o bancă Bank Asia din Turcia.
„Președintele Școlilor Lumina din România, Fatih Gursoy, a fost ridicat în această dimineață de acasă de trei polițiști români, în baza unui mandat de extrădare emis de autoritățile de la Ankara. (...) Președintele Școlilor Lumina, în vârstă de 50 de ani, se află în România din 2011 și are acte de ședere pe termen lung, valabile până în 2022”, anunța marți dimineață instituția de învățământ, într-un comunicat remis presei.
Este al doilea caz în care un angajat de la Lumina este adus la Parchet.
Zilele trecute, o profesoară de engleză de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, Zeynep Bușra Șen, a fost de asemenea ridicată de acasă, tot în baza unui mandat de extrădare, care a fost respins ulterior de Curtea de Apel.
În același timp, autoritățile din Ankara au emis săptămâna trecută mandate de reținere pentru 260 de persoane, pentru presupuse legături cu mişcarea Gulen, iar procuratura din İzmir a emis mandate pentru alte 221 de persoane, potrivit presei turce.
EXCLUSIV VIDEO Interviu cu jurnalistul Kamil Demirkaya pe care regimul Erdogan îl vrea extrădat: Sunt puțin speriat, dar consider că România e o țară democratică și nu va da curs cererii de extrădare
Profesori de la un liceu asociat clericului Gulen, opozant vânat de liderul turc Erdogan, au fost reținuți și expulzați din Republica Moldova. Reacția grupului Lumina din România
Indiciu: bursele Lumina in invatamantul universitar...
Asa cum in urma cu 30 de ani Viena era vazuta de multi est europeni ca usa spre democratia vestica asa pare sa devina astazi Bucurestiul. Sper ca intr-o Buna zi omenirea sa nu mai fie limitata la asfel de sanctuare ale libertatii.