Un vagon al unui tren de marfă încărcat cu cărbune a deraiat, vineri seară, în județul Mehedinți, iar circulația feroviară este blocată între stațiile Drobeta Turnu Severin Mărfuri și Valea Albă, anunță CFR SA. Incidentul feroviar are loc la două zile de la ciocnirea a două trenuri, la ieșirea din Ploiești.

Tren de marfaFoto: Hotnews

Potrivit sursei citate, trenul de marfă, care aparține operatorului național de transport feroviar, are în compunere 12 vagoane încărcate cu cărbune, iar deraierea s-a produs la o osie de la vagonul 8.

Circulația feroviară este oprită, din această cauză, începând cu ora 17.40, între stațiile Drobeta Turnu Severin Mărfuri și Valea Albă.

CFR SA precizează că până la repunerea pe șine a vagonului deraiat Regionala CF Craiova va asigura transportul călătorilor cu mijloace auto între cele două stații.

Miercuri, un tren de călători și un tren privat de marfă s-au ciocnit frontal, la ieșirea din Ploiești Traiaj. 11 oameni au fost răniți, iar trenurile au avut întârzieri și de peste 120 de minute.