Două trenuri, unul de călători - în care se aflau aproximativ 50 de persoane - și unul de marfă, s-au ciocnit lângă Ploiești, miercuri după-amiază, în urma accidentului fiind rănite 11 persoane, conform reprezentanților Inspectoratului General Situații de Urgență. 10 victime sunt rănite ușor, iar o alta este în stare mai gravă și a fost preluată de un elicopter SMURD pentru a fi adusă la un spital din Capitală. În momentul impactului, trenul de călători avea o viteză de circa 20 km/h, spune CFR Călători.

Accident tren Ploiesti 2Foto: ISU Prahova

UPDATE 18.44 Pasagerii din trenul personal implicat, miercuri, în accidentul feroviar din Ploieşti, care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, au fost preluaţi de o altă garnitură pentru a-şi continua drumul, informează ISU Prahova. "37 de persoane, din care 3 minori, refuză transportul la spital. Cele 37 de persoane au început deplasarea cu o garnitură către destinaţie", precizează ISU Prahova.

UPDATE 18.30: Cinci trenuri cu stația terminus București Nord au întârzieri cuprinse între 15 și 130 de minute din cauza incidentului. Mai multe trenuri care au plecat din București către Ardeal sau Moldova au acumulat diverse întârzieri fiindcă au staționat pe parcurs.

UPDATE 17.20 Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat că 10 dintre victime sunt rănite ușor și sunt transportate la spitalul din Ploiești, iar o persoană, care are policontuzii, este adusă cu elicopterul SMURD la un spital din București. Inițial, la fața locului au fost trimise 14 echipaje de intervenție și echipaje medicale, iar pe parcurs au fost suplimentate.

UPDATE 16.57: CFR Călători: În jurul orei 15:45, între stațiie Ploiești Sud – Ploiești Triaj, trenul Regio 5008 Buzău – Ploiești Sud – București Nord a fost lovit frontal de un tren de marfă al unui operator feroviar privat. În momentul impactului, trenul de călători avea o viteză de circa 20 km/h, fiind inițiate procedurile de oprire în stația Ploiești Triaj. Trenul era format din cuplu de 4 vagoane etajate și avea la bord circa 50 de călători.

Traficul este întrerupt pe ruta Ploiești Sud – Ploiești Triaj și se circulă pe rută deviată. Sunt estimate întârzieri de peste 50 de minute.

UPDATE 16.56 IGSU: 11 persoane sunt rănite. Una dintre ele, care a suferit politraumatisme, a fost preluată de elicopterul SMURD. Alți 37 de pasageri ai trenului (34 de adulți și 3 copii) au fost evaluați medical la fata locului, însă nu necesită transport la spital, potrivit IGSU.

Foto CFR Infrastructură

UPDATE 16.49 CFR SA: La această oră circulația trenurilor este închisă pe raza stației Ploiești Triaj din cauza producerii unui accident între un tren privat de marfă și un tren de călători.

Din punct de vedere al asigurării continuității traficului feroviar pe relația București - Ploiești Triaj, CFR SA a luat măsura ca toate trenurile înscrise în circulație pe relația București - Ploiești Triaj să circule deviat pe ruta ocolitoare Brazi - Ploiești Vest – Ploiești Sud. Menționăm faptul că o comisie de specialitate va ancheta acest accident și va stabili cauzele exacte care au condus la producerea accidentului.

UPDATE 16.41 IGSU: În urma accidentului feroviar, 6 persoane au fost rănite și sunt evaluate la fața locului de către echipajele medicale. Persoanele sunt conștiente. Traficul feroviar pe relația Ploiești Sud-București este blocat.

UPDATE 16.28 La această oră un elicopter SMURD a ajuns la fața locului și au fost mobilizate echipaje de pompieri și ambulanțe, iar la acest moment sunt 5 persoane rănite, a declarat șeful DSU, Raed Arafat.

"Nu sunt în stare gravă, sunt rănite ușor. Este posibil să mai fie un rănit, al șaselea, informațiile se actualizează. Important este că starea lor nu este gravă și nu se impune transportarea la un spital din București", a afirmat Arafat.

(Foto ISU Prahova)

Accidentul feroviar a avut loc la ieșirea din Gara Triaj Ploiești către Brazi, unde un tren de marfă care ar fi depășit semnalul de oprire s-a ciocnit cu un tren de persoane care circula pe ruta Ploiești Sud – București. În urma impactului, primul vagon al trenului personal a deraiat. Trenul de persoane implicat este R 5008 Buzău - București care ar fi trebuit să ajungă la Ploiești Triaj la 15.39. Trenul de marfă este de la compania privată DB Cargo.

Gara Ploiești Triaj se află la marginea orașului, la aproximativ 3 km de gările de Sud și de vest și la 5 km de Brazi.

La fața locului au fost trimise două autospeciale de stingere, patru ambulanțe SMURD, una de terapie intensivă și una de transport de victime multiple, precum și două echipaje de descarcerare. De asemenea, a fost trimis și un elicopter SMURD.

"Din informațiile pe care le avem, două trenuri s-au ciocnit, iar 5 persoane sunt rănite", au declarat pentru HotNews.ro reprezentanții ISU Prahova.

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova a precizat că au fost rănite 5 persoane - trei pasageri din trenul de călători și cei doi mecanici - care au suferit diverse fracturi și traumatisme. "Nu sunt rănite grav, au diverse traumatisme și fracturi, sunt cooperante și în stare stabilă. Acum primesc îngrijiri medicale la fața locului si vor fi duse la spital", a adăugat sursa citată.

La această oră traficul feroviar este blocat în ambele sensuri București-Ploiești Sud.

Foto ISU Prahova