​Trupa VUNK care figura pe afișul concertului organizat pe 22 decembrie de Institutul Revoluției, condus de Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu, a anunțat vineri seară că se retrage de la eveniment.

HotNews.roFoto: Hotnews

„​Duminică, 22 decembrie, VUNK ar fi trebuit să cânte în Piața George Enescu la evenimentul “30 de ani de libertate”, concert pe care îl consideram un omagiu adus victimelor Revoluției din ‘89. În urma detaliilor despre eveniment care au ajuns la noi în ultimele ore am constatat că scopul acestuia e mai puțin clar decât credeam noi. Anunțăm pe această cale retragerea VUNK de la evenimentul organizat de Institutul Revoluției Române”, a scris Trupa VUNK pe Facebook.

Mai multe organizații și grupuri civice au transmis vineri cu un comunicat prin care arată că ”organizarea unui concert și nu a altui tip de eveniment comemorativ exact în ziua de 22 decembrie, într-un moment și un loc cu încărcătură solemnă deosebită nu poate fi decât un act de sfidare”.

Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD '89) anunță organizarea spectacolului “30 de ani de Libertate” în ziua de 22 decembrie, ora 16.00, în Piața George Enescu din Capitală, în zona restaurantului Cina, spectacol la care sunt anunțate mai multe trupe românești printre care Vunk, Holograf, Andra, Silvia Chifiriuc – soția fostului premier Petre Roman, care este și membru în Consiliul Național al IRRD 89 care a aprobat organizarea concertului.