Procurorul general interimar, Bogdan Licu, speră că nu vor fi abrogate pensiile speciale pentru magistrați și că rațiunea va învinge până la urmă. El a mai spus că speră să nu se ajungă la blocarea activității instanțelor și a parchetelor, ca urmare a protestelor.

Bogdan LicuFoto: Agerpres

"Eu sper că nu vor fi eliminate pensiile speciale pentru magistraţi. Singurul amendament pe care am să îl fac şi pe care l-am făcut tot timpul este acela că într-adevăr nu este normal ca valoarea, cuantumul pensiei aflate în plată să fie mai are decât salariul echivalent al celui care munceşte. Aici ar trebui eliminată această discrepanţă. În rest, eliminarea pensiilor speciale - noi nu suntem de acord cu aşa ceva", a declarat Bogdan Licu, miercuri, la intrarea în CSM.

Întrebat despre protestul grefierilor, el a răspuns: "Sper să nu se blocheze activitatea parchetelor, sper să nu se blocheze activitatea instanţelor, sperăm că raţiunea va învinge până la urmă şi în urma unui dialog pe care sunt convins că îl vom avea şi aici la CSM, dialog care eu sper să fie constructiv pentru toate aspectele".

Câteva mii de grefieri au ieșit miercuri în fața instanțelor şi a parchetelor din ţară pentru a protesta în legătură cu abrogarea pensiilor de serviciu, acțiunea fiind organizată de Sindicatul Naţional al Grefei Judiciare Dicasterial.