Ministrul de Interne, Marcel Vela, care cu o zi în urmă a somat Jandarmeria București să declasifice convorbirile din ziua mitingului din 10 august 2018, nu a primit încă un răspuns în acest sens, declarând pentru HotNews.ro că așteaptă în această seară.

Violente ale jandarmilorFoto: Stirile ProTV

"Aștept în acestă seară și apoi, în această seară sau luni, voi lua o decizie. Comisia care se ocupă lucrează la asta, iar eu aștept în această seară", a declarat pentru HotNews.ro ministrul Vela, întrebat dacă a primit un răspuns de la Jandarmeria București legat de desecretizarea convorbirilor din ziua mitingului din 10 august 2018.

Cu o zi în urmă, ministrul de Interne a dat termen până vineri Jandarmeriei București pentru a desecretiza convorbirile din ziua mitingului din 10 august 2018, avertizând că cine își permite "tergiversări” în acest dosar "își riscă propria carieră”.

Ministrul a cerut în 22 noiembrie Jandarmeriei Române ca toate unitățile care au clasificat convorbirile radio de la protestul din 10 august "să le declasifice în cel mai scurt timp”, pentru a fi puse la dispoziția procurorilor.

Ar fi vorba în total de 275 de ore de înregistrări, potrivit lui Marcel Vela. Însă, deși "unele unități militare au acționat bine”, Jandarmeria București a "amânat de miercuri pe vineri, de vineri pe miercuri”.

Potrivit ministrului de Interne, Jandarmeriile din Craiova, Constanța și Ploiești au desecretizat convorbirile.

"Cea din București, nu. Aștept până mâine. Dacă nu se întâmplă nimic până mâine evident ceva nu e în regulă”, a spus ministrul, amenințând cu măsuri administrative, în condițiile în care "dacă unele au desecretizat și unele nu, înseamnă că nu mai e o problemă obiectivă, ci una subiectivă”.

În opinia sa, desecretizarea acestor convorbiri va „contribui major la lămurirea situației”, respectiv „cine și ce ordine a dat” și „dacă au fost comise abuzuri împotriva protestatarilor și cine le-a comis”.