Ministrul de Interne, Marcel Vela, a dat termen până mâine Jandarmeriei București pentru a desecretiza convorbirile din ziua mitingului din 10 august 2018 avertizând că cine își permite „tergiversări” în acest dosar „își riscă propria carieră”.

Marcel VelaFoto: Facebook - Marcel Vela

Ministrul a cerut în 22 noiembrie Jandarmeriei Române ca toate unitățile care au clasificat convorbirile radio de la protestul din 10 august să le declasifice în cel mai scurt timp”, pentru a fi puse la dispoziția procurorilor.

Ar fi vorba în total de 275 de ore de înregistrări, potrivit lui Marcel Vela. Însă deși „unele unități militare au acționat bine”, Jandarmeria București a „amânat de miercuri pe vineri, de vineri pe miercuri”.

Potrivit ministrului de Interne, Jandarmeriile din Craiova, Constanța și Ploiești au desecretizat convorbirile.

„Cea din București, nu. Aștept până mâine. Dacă nu se întâmplă nimic până mâine evident ceva nu e în regulă”, a spus ministrul, amenințând cu măsuri administrative, în condițiile în care „dacă unele au desecretizat și unele nu înseamnă că nu mai e o problemă obiectivă ci una subiectivă”.

În opinia sa, desecretizarea acestor convorbiri va „contribui major la lămurirea situației”, respectiv „cine și ce ordine a dat” și „dacă au fost comise abuzuri împotriva protestatarilor și cine le-a comis”.

„Mă așteptam să fie deja la dosar, dar unii au impresia că se pot juca. Nu mă joc și nu accept să tergiversăm cu nicio secundă lămurirea situației din 10 august. Cine își permite să tergiverseze își riscă propria carieră”, a mai spus Marcel Vela.