Un medic și o angajată de la registratura Spitalului Județean Ilfov au fost reținuți într-un dosar în care sunt vizate decontări ilegale pentru întreruperi de sarcină. Faptele cercetate sunt delapidare, fals intelectual și fraudă informatică, iar în acest caz au avut loc percheziții la unitatea medicală.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Poliției Capitalei, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale au reţinut pentru 24 de ore un bărbat şi o femeie cu vârste de 47 de ani şi 56 de ani, care joi vor fi duse în instanță. Surse din anchetă au precizat pentru Mediafax că este vorba despre medicul Dorin Bejan și Lucreția Chivu, angajată la registratura spitalului, care sunt acuzați de delapidare, fals intelectual și fraudă informatică.

Poliția precizează că în acest dosar continuă cercetările pentru infracțiunile de fals intelectual, delapidare şi fraudă informatică.

Ancheta a fost declanşată în urmă cu două luni, când poliţiştii s-au sesizat că angajaţi ai Spitalului Județean Ilfov ar fi întocmit documente medicale fictive pentru pacienţi, iar serviciile le-ar fi decontat ulterior la o casă de asigurări de sănătate, sumele de bani fiind însuşite de persoanele bănuite.

În acest dosar, polițiști de la Serviciul Investigații Criminale și procurori de la Parchetul Sectorului 2 au făcut miercuri percheziții la Spitalul Județean Ilfov. Ulterior, Ministerul Sănătății a cerut conducerii Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să verifice în regim de urgență toate decontările făcute către Spitalul Județean Ilfov.

"Este regretabil că astfel de practici încă se mai întâlnesc în sistemul medical din România. Ca ministru sunt indignat și anunț toleranță zero fata de acest fenomen. Asteptam ca procurorii sa-si spuna cuvantul, iar dupa aceea, noi, împreună cu noua echipă de la Casa, vom acționa în consecință. Până atunci vom gândi un plan de acțiune pentru a preveni astfel de situații", a spus ministrul Sănătății, Victor Costache.