Polițiști de la Serviciul Investigații Criminale și procurori de la Parchetul Sectorului 2 au făcut miercuri o percheziție la Spitalul Județean Ilfov, într-un dosar de fraudă informatică, delapidare și fals intelectual, informează Poliția Capitalei. Ministerul Sănătății a anunțat, miercuri, că solicită, în regim de urgență, conducerii Casei Naționale de Asigurări de Sănătate demararea unei verificări a tuturor decontarilor facute către Spitalul Județean Ilfov.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cercetările s-au declanșat în urmă cu două luni, atunci când polițiști din cadrul Servicului de Investigații Criminale București s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că angajați ai spitalului ar fi întocmit documente medicale fictive pentru pacienți, iar serviciile le-ar fi decontat ulterior la o casă de asigurare de sănătate, sumele de bani fiind însușite de persoanele bănuite", se spune în comunicat.

Persoanele implicate vor fi aduse la sediul Poliției Capitalei pentru audieri.

"Este regretabil că astfel de practici încă se mai întâlnesc în sistemul medical din România. Ca ministru sunt indignat și anunț toleranță zero fata de acest fenomen. Asteptam ca procurorii sa-si spuna cuvantul, iar dupa aceea, noi, împreună cu noua echipă de la Casa, vom acționa în consecință. Până atunci vom gândi un plan de acțiune pentru a preveni astfel de situații", afirmă ministrul Sănătății, Victor Costache.