ONG-ul Letea Wild Horses anunță sistarea operațiunilor de salvare în nava cu 14.000 de oi scufundată la Midia: Zeci de oameni se străduiesc să salveze niște animale doar ca jandarmii să stea pe mal și să le ducă la abator

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 26 noiembrie 2019, 21:23 Actualitate | Esenţial


Oi de pe nava scufundata
Foto: Captura video
Membrii ONG-ului Letea Wild Horses, care spun că au scos marți zeci de oi din nava scufundată parțial în Portul Midia, anunță sistarea operațiunilor de salvare, după ce proprietarul animalelor a venit „însoțit de jandarmi” și a „aruncat toate cele aproximativ 80 de oi salvate până atunci într-o dubă”, fără a permite veterinarilor să acorde îngrijiri animalelor rănite.

„După 8 ore în care echipa noastră a salvat zeci de oi din epava de la Constanța, când colegii noștri și cei de la ISU erau încă înăuntru, încercând să salveze alte zeci de animale, a apărut proprietarul (un cetățean de origine arabă) însoțit de jandarmi.

Au aruncat toate cele aproximativ 80 de oi salvate până atunci într-o dubă și au plecat imediat, deși legea spune că, odată nava abandonată, oile au intrat în proprietatea statului român. Destinația ar fi fost o fermă a respectivului din localitatea Nuntași (sau Peștera, ne zice o altă sursă)”, potrivit unei postări pe pagina ONG-ului Letea Wild Horses.

ONG-iștii fac apel la premierul Ludovic Orban și președintelui Klaus Iohannis să intervină pentru a permite salvatorilor „să preia oile care au supraviețuit și să le ofere viețile decente pe care le merită și pe care și le-au câștigat cu prețul unei suferințe cumplite”.

„Pe navă mai sunt alte câteva zeci de animale vii, dar voluntarii au decis să sisteze operațiunile de salvare, atâta timp cât zeci de oameni se străduiesc să salveze niște animale doar ca jandarmii să stea pe mal și să le ducă la abator, de îndată ce sunt scoase din apă”, mai scriu membrii ONG-ului Letea Wild Horses.

Pe nava care s-a scufundat parțial se aflau 14,000 de oi.

Citește și:
Iată mai jos postarea integrală a ONG-ului:

„‼️ AVEM NEVOIE DE AJUTORUL VOSTRU! ‼️

După 8 ore în care echipa noastră a salvat zeci de oi din epava de la Constanța, când colegii noștri și cei de la ISU erau încă înăuntru, încercând să salveze alte zeci de animale, a apărut proprietarul (un cetățean de origine arabă) însoțit de jandarmi.

Au aruncat toate cele aproximativ 80 de oi salvate până atunci într-o dubă și au plecat imediat, deși legea spune că, odată nava abandonată, oile au intrat în proprietatea statului român. Destinația ar fi fost o fermă a respectivului din localitatea Nuntași (sau Peștera, ne zice o altă sursă).

CEL MAI GRAV ESTE CĂ VETERINARILOR NOȘTRI NICI MĂCAR NU LI S-A PERMIS SĂ ACORDE OILOR RĂNITE ÎNGRIJIRILE MEDICALE DE CARE AVEAU ATÂTA NEVOIE (unele fiind în agonie și majoritatea având nevoie de suturi și perfuzii).

În toată acțiunea ar fi fost implicat, spun sursele noastre, Geronimo Brănescu, șeful DSV Constanța. Despre legăturile de afaceri ale domniei sale cu acest caz rămâne, probabil, să citiți în presă.

Pe navă mai sunt alte câteva zeci de animale vii, dar voluntarii au decis să sisteze operațiunile de salvare, atâta timp cât zeci de oameni se străduiesc să salveze niște animale doar ca jandarmii să stea pe mal și să le ducă la abator, de îndată ce sunt scoase din apă.

Facem un apel la premierul și președintele acestei țări și la toate instituțiile care stau în subordinea lor (Ministerul Agriculturii, ANSVSA, dl. Raed Arafat) să înceteze de îndată acest comportament criminal și să permită salvatorilor să preia oile care au supraviețuit și să le ofere viețile decente pe care le merită și pe care și le-au câștigat cu prețul unei suferințe cumplite.

Suntem inclusiv dispuși să cumpărăm toate oile pe care le-am salvat, atâta timp cât ni se spune de unde anume o putem face și cum. Primul pas este, deci, să găsim proprietarul, urgent.

Vă rugăm pe toți să puneți toată presiunea de care sunteți capabili pe autorități, pentru ca oile să reintre în posesia noastră sau măcar a statului român. După părerea noastră, este incredibil în ce țară trăim. În orice caz, nu este țara normală care ni s-a promis.

UPDATE: pe proprietarul libanez îl cheamă Jihad El Khalil. Din câte citim în presă, omul este cunoscut deja pe plan local - https://bit.ly/2ruVa5a. Începem să ne explicăm și lipsa de reacție a autorităților pe parcursul celor 48 de ore în care nu s-a făcut absolut nimic, până să venim noi acolo”.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

26272 vizualizari

 • +33 (41 voturi)    
  . (Marţi, 26 noiembrie 2019, 21:41)

  Toate nickname-urile erau luate [utilizator]

  Băi frate, dar jandarmii ăștia sunt efectiv în stare să facă ceva bun? Bietele animale.
 • +25 (33 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 26 noiembrie 2019, 21:42)

  [anonim]

  • -4 (10 voturi)    
   hopa... (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 5:02)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui

   .. fugi la DNA si da declaratii daca stii ceva.
 • -29 (39 voturi)    
  Ei da (Marţi, 26 noiembrie 2019, 21:50)

  Unforgiven [utilizator]

  Pai acum jandarmii sunt ai lui Iohannis, deci sunt buni!!
 • +29 (39 voturi)    
  Of, Doamne ! (Marţi, 26 noiembrie 2019, 21:54)

  Ochiana [utilizator]

  dar chiar nu se putea impiedica furtul oilor de catre ucigasii acestia. Autoritatile ar trebui sa intrevina. Oile salvate nu mai sunt in proprietatea arabului. Sunt in proprietatea statului.
  Dace le-ar fi salvat el mai inteleg dar asa...
  O interventie de la DSV Constanta ar trebui acolo
  • -1 (13 voturi)    
   Comment sters de user (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 0:59)

   andipetre [anonim] i-a raspuns lui Ochiana

   • +10 (14 voturi)    
    E undeva intre (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 6:31)

    Jolly Roger [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

    Toate operațiunile navale de salvare se fac cu anumite costuri, conform legilor maritime române.
    In cazul unei nave esuate bunurile salvate sunt in custodia statului roman pana cand proprietarul achita contravaloarea operatiunilor de salvare.
    Daca nu o face bunurile sunt valorificate, se opresc cheltuielile aferente salvarii si, daca ramane ceva, diferenta revine proprietarului. (Google pt detalii).

    Se aude pana la jandarmerie???

    Asa... si acum vreau sa vad actiuni luate impotriva jandarmilor care nu au actionat conform legii, ci impotriva, precum si tragerea la raspundere a celor din jandarmerie care au ordonat acest lucru.
    • -1 (7 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 7:14)

     [anonim] i-a raspuns lui Jolly Roger

     • +7 (13 voturi)    
      Legea, istetule, legea! (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 8:09)

      Jolly Roger [utilizator] i-a raspuns lui

      Când nava reprezintă un pericol de navigaţie şi comandantul/armatorul sau operatorul navei întârzie nejustificat încheierea unei înţelegeri pentru asistenţă sau salvare, căpitănia portului în jurisdicţia căreia se află nava va ordona salvarea acesteia, pe cheltuiala intereselor navei şi ale mărfii aflate la bordul acesteia, dispoziţiile căpităniei devenind obligatorii.
      ----
      In exercitarea jurisdictiei Romaniei, organele romane competente vor putea dispune, in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare, retinerea sau sechestrarea unei nave straine folosita in scopuri comerciale si vor putea lua masuri de executare silita impotriva unei asemenea nave, care se gaseste in marea teritoriala sau in apele maritime interioare ale Romaniei, pentru asigurarea executarii obligatiilor contractate sau a altor obligatii asumate de nava respectiva in timpul trecerii sau in legatura cu trecerea sa prin marea teritoriala a Romaniei, precum si pentru alte pretentii rezultind din evenimente de navigatie care au avut ca urmare avarii ale navei sau incarcaturii, sau rezultind din abordaje, asistenta sau salvare, ca si pentru despagubiri, taxe si altele asemenea.
      • +2 (6 voturi)    
       Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 9:10)

       [anonim] i-a raspuns lui Jolly Roger

       • +2 (4 voturi)    
        Pe mare, intai se salveaza apoi se judeca (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 10:48)

        Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui

        Altfel, pana se da ordonanta se duce vaporul la fund de nu-l mai scoti cu o mie de ordonante.
        Si, o data cu el, vietile aflate pe el... fie ele si bietele oi.
        • 0 (2 voturi)    
         Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 11:33)

         [anonim] i-a raspuns lui Inapasevedeinvers

         • +1 (3 voturi)    
          NimeniI si nici nu e ong-ul proprietar (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 12:40)

          Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui

          ei doar se lamenteaza ca dupa ce ei le salveaza, le duce ala la taiere.
          Cand colo, ei se gandeau ca o sa le duca la un adapost in vederea infierii...
          Si atunci, ei zic: mai bine le lasam sa se inece.
          • +1 (1 vot)    
           Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 13:51)

           [anonim] i-a raspuns lui Inapasevedeinvers

           • +1 (1 vot)    
            lupii din delta (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 14:08)

            Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui

            de exemplu
    • +1 (1 vot)    
     Salvezi si apoi trimiti factura. (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 10:50)

     Lok [utilizator] i-a raspuns lui Jolly Roger

     Cam asa functioneaza toate serviciile de salvare. Sunt relativ rare cazuriel unde statul are obligatia sa salveze din oficiu pe costurile proprii. Asta nu e aia.
   • +2 (2 voturi)    
    deci, deci.. (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 19:48)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

    Dar daca iti ridica portofelul dintr-o balta!?

    Da, e complicat cu proprietatea asta. Dar aici e vorba de legea navala (tu te plimbi cu masina pe rau?..). In speta, daca nava este inca in apele teritoriale, se aplica ordonanța nr. 42/1997 privind navigația civilă. Oricum, legea internationala este asemanatoare.
  • -2 (8 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 7:22)

   [anonim] i-a raspuns lui Ochiana

   • +3 (5 voturi)    
    Proprietarul trebuie sa plateasca costul salvarii (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 10:22)

    Ochiana [utilizator] i-a raspuns lui

    Faptul ca nu a facut nimic timp de doua zile sa salveze bietele animale inseamna ca proprietarului nu i-a pasat...Au venit oamenii din alte localitati cu resurse proprii (barca, combustibil), au calcat pe cadavre in putrefactie ca sa gaseasca animale vii, au adus veterinari si acum vine nesimtitul de proprietar si le ia pur si simplu, fara nici o explicatie , fara o garantie ca nu le taie imediat cum a ajuns la destinatie.
    Pai asta nu e nesimtire ?!
    Si un caine daca il salvezi din apa tot esti recunoscator fata de salvator pentru ca tii la animalul tau.Nu am observat acealsi lucru la proprietarul respctiv, indiferent cine este el. Putea sa vorbeasca cu salvatorii, sa dea o mana de ajutor, sa intervina, sa le vanda animalele la urma urmei la un pret redus .
    Nu, a preferat sa actioneze in acest fel, fara a da sansa bietelor animale macar sa fie consultate de un medic.
    Ce a facut acest proprietar se cheama abuz fata de animale si asta se pedepseste.
    • 0 (0 voturi)    
     Pai cu ce era sa faca salvarea? (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 12:45)

     Lok [utilizator] i-a raspuns lui Ochiana

     Ca au si ei o barca.. dar stai, cred ca se scufunda. Deci cu ce?
    • 0 (2 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 13:04)

     [anonim] i-a raspuns lui Ochiana

   • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 13:03)

    [anonim] i-a raspuns lui

   • +2 (2 voturi)    
    legi (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 21:19)

    Eduard Ivan [anonim] i-a raspuns lui

    O spun pt ultima oara: armatorul a declarat ca a abandonat nava, deoarece costurile de salvare sunt f mari si nava e veche, nu merita . In acest caz, ea , impreuna cu incarcatura, revine statului in ale carui ape teritoriale se afla .
    De ce Dumnezeu va dati cu parerea fara sa va informati ?
 • -24 (38 voturi)    
  "niste" animale? (Marţi, 26 noiembrie 2019, 22:02)

  Miky60 [utilizator]

  Dragilor ONG-isti, se pare ca va ganditi doar la banii pe care ii primiti gratuit doar ca aveti un "ONEGE". Chiar daca nu sunt cai cum aparati voi, nu aveti voie sa jigniti!!!
  Sper sa vina mai repede USR la putere sa termine cu ONG-urile astea care primesc bani gratis. Acum cu PNL=PSD tara se duce in colaps!
  • +12 (18 voturi)    
   Postac (Marţi, 26 noiembrie 2019, 22:55)

   martianu [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   Asta va invata acum la scoala de postaci, sa pretindeti ca stiti ce vor sau ce vor face alte partide?

   USR nu are nimic impotriva ONG-urilor in primul rand, iar in al doilea rand e ceva ce tine de umanitate si sensibilitate la suferinta, umana sau animala, nu conteaza.
  • -9 (19 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 26 noiembrie 2019, 22:58)

   [anonim] i-a raspuns lui Miky60

   • +8 (10 voturi)    
    Proprietarul are drepturi (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 8:30)

    Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui

    Dar, o data ce si-a scufundat nava, nu mai are drept de proprietate asupra marfii.
    Cine isi asuma riscul recuperarii marfii de pe o nava scufundata are niste drepturi bine stabilite (in legislatia aplicabila pe mare).
    Asadar, fostul proprietar a furat - pana una-alta - niste oi care nu-i mai apartineau. Cu ajutorul pacalicilor de jandarmi.
    Eventual, el ar putea sa se judece cu proprietarul navei pentru recuperarea valorii marfii pierdute din vina acestuia (sau, dupa caz, cu asiguratorul... sau ce-o iesi la ancheta)

    Pe de alta parte, ce pretinde ONG-ul este cumva, amuzant: ce cred ei ca urmeaza sa se faca cu oile salvate?
    Vor fi scoase la pensie si hranite pana la moartea lor naturala sau isi vor relua "destinatia" pentru care au fost crescute pana acum...
    • +3 (3 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 9:13)

     [anonim] i-a raspuns lui Inapasevedeinvers

     • 0 (2 voturi)    
      Nu, nici macar daca esti salvator (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 10:44)

      Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui

      Dreptul de proprietate si partea ce revine fiecaruia se stabilesc dupa un algoritm specific; nu pot sa intru in detalii, pentru ca sunt chestii specifice (si destul de complicat pentru noi outsiderii).
      Dar ideea e ca salvatorii pot avea niste revendicari, daca proprietarul nu a fost capabil sa intervina... De exemplu, proprietarul ar putea sa le interzica accesul, dar pentru asta se alege cu alte procese si destul de probabil cu puscaria, daca neinterventia are drept urmari pierderi de vieti, pierderi materiale pentru terti etc.
      Nu mai zic cat costa blocarea canalului navigabil si o mie de alte penalitati.
      Papagalul de proprietar trebuia sa aiba grija pe mana cui isi lasa marfa si sa nu se lacomeasca sa plateasca "pretul cel mai mic". Acum, ca si-a luat 10 oi din 14000 e deja disperare. Nu plateste nici duba cu care le cara
     • +1 (1 vot)    
      oi si portocale, la fel... (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 10:53)

      Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui

      Daca gasesti portocale plutind pe mare, le poti lua, dar daca te sui pe vaporul esuat si te faci ca salvezi marfa insa le bagi in sacul tau, esti un hot la fel ca si cum ai fura la cutremur, din case daramate.
      Daca oaia a ajuns singura la mal, poti s-o inviti acasa, caci nu o mai revendica nimeni.
      • +2 (2 voturi)    
       Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 11:46)

       [anonim] i-a raspuns lui Inapasevedeinvers

       • +2 (2 voturi)    
        oengeul habar nu are ce sa faca cu ele (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 12:45)

        Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui

        Doar de ce sa le taie...
        Eventual sa le duca in delta ca sa traiasca libere in natura ...
        si sa le manance lupii
     • 0 (0 voturi)    
      poti (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 20:14)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui

      Teoretic, capitania portului coordoneaza operatiunile de salvare.
  • +3 (9 voturi)    
   Esti naiv... (Marţi, 26 noiembrie 2019, 23:17)

   filosoful.roman [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   Daca vor ajunge ei la putere se vor inmulti aceste ONG-uri. Ceea ce nu e neaparat un lucru rau, unele dintre ele au un impact pozitiv (precum acesta). Ceea ce frapeaza e insa acest nou episod in care statul roman demonstreaza nepasare fata de suferinta unor biete animale, care chiar trebuie salvate. Una e sa fie sacrificate pt consum (suferinta lor e minima atunci), alta e sa se chinuie zile in sir, ranite, fara apa si fara mancare, timp in care autoritatile nu sunt in stare sa le scoata de acolo pe cele care sunt inca vii...
 • +7 (13 voturi)    
  Salvati animalele (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 0:03)

  Jolly Roger [utilizator]

  Si bagati imbuibatii in loc.
  Toti incapabilii de a lua o decizie.
  Toți incompetentii care prin actiune sau inactiune decid viața sau moartea a mii de fiinte.
  Toti proștii deveniți malai mare si care o fac pe bodyguarzii in haina jandarmeriei pt o hartie aruncata in sila pe jos...

  Rușine celor din Jandarmerie care permiteti ca numele acestei respectabile unități (pe vremuri) sa fie tarat in mocirla de niste dobitoci! Uitati-va in stanga si dreapta si faceti-va curat in ograda!
 • 0 (6 voturi)    
  la inceput au sarit toti cu gura (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 0:28)

  Stefan534324 [utilizator]

  ca nu avem suflet bla bla.. cand au vazut cu cine au de-a face, s-au retras si ei.

  E usor sa comentezi de pe margine, cand e sa faci ceva concret, mai greu.
 • +9 (15 voturi)    
  Jandarmii au devenit mercenari? (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 0:35)

  nitro [utilizator]

  Daca proprietarul a abandonat nava nu mai are nici un drept asupra animalelor. Tupeul este maxim, se foloseste de jandarmi ca de niste mercenari.
  • -4 (10 voturi)    
   daca si cu parca... (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 5:04)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui nitro

   .. se plimbau in barca.

   cine zice ca proprietarul si-a abandonat nava, presa?

   poate s-a dus omul pana la buticul din colt, sau la rugaciune.. sau sa-si faca nevoile. ce voiai sa faca, sa stea calare pe catarg sa iti arate tie ca nu a abandonat-o?
 • +3 (11 voturi)    
  Reiterez (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 0:51)

  doar_un_mesaj [utilizator]

  mesajul recent postat pe marginea ursului accidentat. Atitudinea societății față de animale spune foarte multe despre acea societate! Se confirmă iarăși...
  • +1 (7 voturi)    
   ete na.. (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 4:53)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui doar_un_mesaj

   .. astia suntem. ne place kebabul si avem alte griji si probleme decat oile pe care le-am vandut unui arabete.
 • +8 (10 voturi)    
  ce cauta jandarmii in aceasta fotografie? (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 2:40)

  Coco Whistle [utilizator]

  bai baieti, iar sint astia de partea lupului. sefii lor sint militieni sau prosti..of ce pleonasm.
  • +9 (9 voturi)    
   Au cazut de pacalici, fiindca nu cunosc legea (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 8:34)

   Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui Coco Whistle

   Proprietarul trebuia sa organizeze el operartiunea de salvare daca voia sa aiba drept de proprietate asupra marfii salvate.

   Jandarmii lu' peste prajit i-au facilitat furtul.
 • +9 (13 voturi)    
  barbari (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 5:41)

  piticu_enigmatic [utilizator]

  oamenii astia n-au nici un fel de empatie sunt genu de oameni care trec pe langa un animal ranit ca pe langa un tomberon. nu e nici o diferenta intre astia si salbaticii aia care-si bat caii ca nu trag sau care-i tarasc pe asfalt sa se razbune.
 • +3 (3 voturi)    
  jandarmeria TREBUIE DESFIINTATA! (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 11:09)

  liviu_ [utilizator]

  aceasta institutie care in ultimul timp nu face decat sa atace oamenii corecti, sa apere infractorii (apropos proprietarul d c nu e arestat?!) si sa-si faca un PR calomnios!
 • +2 (2 voturi)    
  update (Miercuri, 27 noiembrie 2019, 19:06)

  Dodel540 [utilizator]

  "https://www.facebook.com/search/top/?q=letea%20wild%20horses&epa=SEARCH_BOX"

  1. Cele 119 oi salvate ieri și alaltăieri (dintre care circa 70 salvate de către echipa noastră, în colaborare cu ISU) au ajuns în cele din urmă în proprietatea statului român, la o fermă din apropierea Năvodariului. Acestea sunt în siguranță, îngrijite și tratate de către DSV.

  2. Echipa formată din pompieri și oamenii noștri se pregătește chiar acum de o nouă intervenție. Ne așteptăm să găsim mai multe animale în viață în compartimente ale epavei la care nu am avut acces până acum. Chiar în timp ce voi citiți asta se dau două găuri în carena navei (partea de sus, după răsturnare). Este greu de anticipat câte animale vom găsi acolo și în ce stare.

  3. Abia după ce ultimul animal în viață va fi scos de pe epavă va fi luată o decizie referitoare la soarta tuturor oilor care au supraviețuit. Ne păstrăm promisiunea că vom face tot ce ține de noi pentru a le asigura tuturor un viitor sigur și liniștit, departe de orice altă exploatare din partea omului.

  Rămâneți alături de noi, vom reveni cu amănunte pe parcursul zilei.

  ///


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by