George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut din Constanța, unde în 2014 trei tinere au murit într-un incendiu puternic, a fost dat în urmărire națională și în consemn la frontieră de către Poliție. Măsura a fost luată în condițiile în care nu a fost găsit la domiciliu și nici nu s-a predat, după ce a fost condamnat definitiv la 8 ani și o lună de închisoare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Surse judiciare declarau pentru HotNews.ro că marți seară, în jurul orei 19.00, polițiștii din Constanța au mers la domiciliul lui George Karam, din Ovidiu, pentru a pune în executare mandatul de condamnare la închisoare. Întrucât nu a fost găsit la locuința sa și nici nu s-a predat Poliției, el a fost dat în urmărire națională, au precizat sursele citate.

Anunțul oficial al Poliției

Ulterior, Poliția Județeană Constanța a anunțat printr-un comunicat că George Karam a fost dat în urmărire națională după ce marți seară s-a primit din partea instanței mandatul de executare a pedepsei de 8 ani de închisoare pe numele lui George Karam, iar polițiștii din orașul Ovidiu au mers la adresa de domiciliu a acestuia, atât la Ovidiu, cât și în Constanța și nu l-au găsit.

Poliția precizează că fostul patron al restaurantului Beirut se află sub controlul judiciar și avea interdicție de a părăsi țara, fiind dat în consemn la punctele de trecere a frontierei.

"La acest moment, bărbatul este căutat de polițiști în vederea depistării și punerii în aplicare a mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea. Se fac toate demersurile și eforturile pentru identificarea acestuia, fiind verificate toate pistele și informațiile care i-ar putea ajuta pe polițiști pentru găsirea bărbatului", adaugă sursa citată.

George Karam a fost condamnat marți, de magistrații Curții de Apel Constanța, la 8 ani și o lună de închisoare, iar decizia este definitivă. În prima instanță, el primise o condamnare de 10 ani. Judecătorii au stabilit, de asemenea, ca el să achite daune morale în valoare de 1 milion de euro.

În 5 aprilie 2014, trei tinere - o cântăreață și două dansatoare - au murit într-un incendiu produs în restaurantul Beirut din Constanța. În momentul incendiului, fetele se aflau în mansarda restaurantului și nu au mai putut fi salvate.

Procurorii au arătat că mansarda a fost construită ilegal, fără autorizație, fără proiect sau expertiză tehnică. Focul a început de la niște probleme la rețeaua de gaze naturale, care, de asemenea, fusese montată și menținută ilegal, fără niciun aviz.

În acea noapte, întreaga mansardă a ars și s-a prăbușit peste restaurant. Procurorii au mai arătat că societatea care administra restaurantul a angajat 11 persoane fără contract de muncă și a întocmit fișe din instruire în domeniul situațiilor de urgență false, pe care le-a folosit cu ocazia verificărilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța.

În noaptea tragediei, pompierii ISU ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic, pentru că incendiul era generalizat. În urma incendiului alte patru persoane s-au intoxicat cu fum.