Patronul restaurantului Beirut din Constanța, George Karam, unde în aprilie 2014 trei tinere și-au pierdut viața într-un incendiu, a fost condamnat marți la 8 ani și o lună de închisoare. Decizia este definitivă. În prima instanță, el primise o condamnare de 10 ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

Judecătorii Curții de Apel Constanța l-au condamnat pe George Karam, patronul restaurantului Beirut, în care trei fete au murit în urma unui incendiu puternic, la 8 ani și o lună de închisoare, potrivit Mediafax. Judecătorii au stabilit, de asemenea, ca el să achite daune morale în valoare de 1 milion de euro.

În 5 aprilie 2014, trei tinere - o cântăreață și două dansatoare - au murit într-un incendiu produs în restaurantul Beirut din Constanța. În momentul incendiului, fetele se aflau în mansarda restaurantului și nu au mai putut fi salvate.

Procurorii au arătat că mansarda a fost construită ilegal, fără autorizație, fără proiect sau expertiză tehnică. Focul a început de la niște probleme la rețeaua de gaze naturale, care, de asemenea, fusese montată și menținută ilegal, fără niciun aviz.

În acea noapte, întreaga mansardă a ars și s-a prăbușit peste restaurant. Procurorii au mai arătat că societatea care administra restaurantul a angajat 11 persoane fără contract de muncă și a întocmit fișe din instruire în domeniul situațiilor de urgență false, pe care le-a folosit cu ocazia verificărilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța.

În noaptea tragediei, pompierii ISU ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic, pentru că incendiul era generalizat. În urma incendiului alte patru persoane s-au intoxicat cu fum.