Deputatul comunității evreiești din România Silviu Vexler afirmă că declarațiile Liei Olguța Vasilescu, care a spus că președintele Klaus Iohannis deja se vede "șef de lagăr de concentrare”, sunt inacceptabile, iar trivializarea acestei perioade întunecate din istorie, care reprezintă o suferință ce nu poate fi descrisă în cuvinte, este un element deosebit de periculos.

"Din nou, observ cum un politician român folosește un element din cea mai cumplită perioadă a istoriei umanității și îl trivializează prin utilizarea într-un context nepotrivit. Doamna Lia Olguța Vasilescu putea și trebuia să găsească orice altă comparație pentru mesajul pe care a dorit să îl transmită", a scris, pe Facebook, deputatul Silviu Vexler.

El spune că este complet inacceptabil ca un înalt demnitar al statului român să folosească astfel de formulări și că trivializarea acestei perioade întunecate din istorie, care reprezintă o suferință ce nu poate fi descrisă în cuvinte, este un element deosebit de periculos.

"Nu pot să accept, indiferent de moment și context, gestul nepermis de asimilare a președintelui României cu unii dintre cei mai odioși criminali din istoria umanității - comandanții lagărelor de concentrare. Toate încercările de a introduce, direct sau indirect, evreii, comunitățile evreiești, relațiile cu Statul Israel, memoria victimelor Holocaustului și drama Holocaustului în sine, cu tot ceea ce a însemnat ea, ca elemente în discursul politic și campania electorală trebuie să înceteze", adaugă deputatul.

Lia Olguța Vasilescu a declarat că președintele Klaus Iohannis probabil deja se vede "șef de lagăr de concentrare” unde ar fi închiși social-democrații, pentru reeducare. Afirmația a fost făcută în contextul în care șeful statului a spus în mai multe rânduri că e în război cu PSD.

În urma criticilor din spațiul public, Olguța Vasilescu a anunțat că își cere scuze "în cazul în care cineva a înțeles altceva" prin afirmația pe care a făcut-o despre Klaus Iohannis. Șeful de campanie al PSD a susținut că nu a vrut să lezeze sentimentele comunității evreiești, care a fost cea mai afectată de ororile naziste.