Universitatea din București și postul de radio Europa FM lansează o invitație publică la dezbatere celor doi candidați din turul al doilea al alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Cele două instituții propun ca dezbaterea să aibă loc vineri, 22 noiembrie, de la ora 19.00, în Aula Magna a Facultății de Drept.

Invitatie dezbatereFoto: Universitatea din Bucuresti

„Universitatea din București, fidelă misiunii sale de a contribui, prin dezbateri publice, la o democrație autentică și la consolidarea spiritului critic și a implicării civice a membrilor societății noastre, este deschisă să găzduiască dezbaterea dintre dna. Vasilica-Viorica Dăncilă și dl. Klaus Werner Iohannis. La rândul său, postul de radio Europa FM, prin jurnaliștii și moderatorii săi, va contribui substanțial la asigurarea unui cadru neutru și obiectiv al dezbaterilor, în măsură să genereze un dialog despre proiectele de țară ale celor doi candidați”, se arată într-un comunicat remis luni de Universitatea București.

Dezbaterea propusă ar urma să aibă loc vineri, 22 noiembrie 2019, începând cu ora 19.00, în Aula Magna a Facultății de Drept (B-dul Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46). „Cele două instituții, Universitatea din București și Europa FM, rămân deschise dialogului asupra formatului dezbaterii propuse”, se mai arată în comunicat.

Europa FM a organizat de altfel și singura dezbatere electorală dinaintea primului tur al alegerilor prezidențiale, la care a participat doar trei dintre primii șase candidați.