Liderul PNL, Ludovic Orban, spune că luni seara va avea loc, la sediul partidului, o ședință a echipei de campanie, iar când vor fi publicate rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale, va fi stabilită strategia de campanie, funcție de care Klaus Iohannis va participa sau nu la dezbateri cu Viorica Dăncilă. Klaus Iohannis, care a câștigat detașat primul tur al alegerilor, a fost criticat de toți contracandidații săi pentru refuzul de a participa la dezbateri și a da interviuri în campania electorală.

Ludovic OrbanFoto: captura B1 TV

”În seara asta avem o ședință a echipei de campanie. Când avem rezultatele, stabilim strategia și în funcție de asta vom face public”, a declarat Ludovic Orban, întrebat dacă președintele Klaus Iohannis va participa la o dezbatere alături de prezidențiabilul PSD, Viorica Dăncilă.

El a mai spus că este convins că Iohannis va câștiga turul al doilea, cu un scor foarte bun. La întâlnirea de la sediul PNL va participa și Klaus Iohannis, au precizat surse liberale pentru Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, a declarat, luni, că mai multe posturi TV au invitat candidatul partidului, Viorica Dăncilă, la dezbateri, însă este nevoie ”în mod real” de un adversar. ”Ne pregătim foarte mult pentru a avea o dezbatere. Dorim foarte mult ca președintele Klaus Iohannis să vină la o dezbatere sau cel puțin la o dezbatere”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu. El a precizat că a primit deja invitații de la posturi TV.