UPDATE Purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, a declarat, luni, că mai multe posturi TV au invitat candidatul partidului, Viorica Dăncilă, la dezbateri, însă este nevoie ” în mod real” de un adversar, transmite Mediafax. Ludovic Orban a precizat că o decizie în acest sens va fi luată doar după stabilirea strategiei de campanie pentru turul doi a lui Klaus Iohannis.

Viorica DancilaFoto: Captura video

”Ne pregătim foarte mult pentru a avea o dezbatere. Dorim foarte mult ca președintele Klaus Iohannis să vină la o dezbatere sau cel puțin la o dezbatere”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu.

El a precizat că a primit deja invitații de la posturi TV.

”Noi dăm curs acestor invitații, dar în mod real avem nevoie de un adversar. În primul tur nu am văzut o dorință din partea dlui președinte. Vom iniția discuții (între echipele de campanie - n.r.). Cu cât sunt mai multe dezbateri, nu chiar în fiecare zi, dar cu atât într-adevăr românii pot să vadă în întregime un candidat. Eu cred că doamna Dăncilă a fost foarte transparentă spre deosebire de Klaus Iohannis, pe care nu l-am văzut în patru ani de zile pe la vreo televiziune. Eu cred că un președinte trebuie să meargă la discuții cu oameni, să participe la dezbateri, să aibă simțul umorului”, a adăugat Steriu.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că luni seara va avea loc, la sediul partidului, o ședință a echipei de campanie, iar când vor fi date rezultatele finale, va fi stabilită strategia de campanie, funcție de care Klaus Iohannis va participa sau nu la dezbateri cu Viorica Dăncilă.

-------

PSD va trimite o invitație scrisă adresată echipei de campanie a lui Klaus Iohannis pentru organizarea unor dezbateri electorale între liderul PSD Viorica Dăncilă și președintele României, înainte de al doilea tur de scrutin al prezidențialelor, au declarat surse social-democrate, citate de agenția Mediafax.

Echipa de campanie a PSD își dorește cel puțin o dezbatere electorală între Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis înainte de al doilea tur al alegerilor prezidențiale, care va avea loc pe 24 noiembrie, potrivit surselor.

Detaliile de organizare ale dezbaterilor ar urma să fie stabilite dacă PNL va accepta invitația.

Klaus Iohannis, susținut de PNL, și președintele PSD Viorica Dăncilă sunt cei doi candidați de la alegerile prezidențiale care au intrat în cel de-al doilea tur de scrutin.

Biroul Electoral Central a anunțat, luni, primele rezultate oficiale, după numărarea voturilor 95,89% din secțiile de votare, potrivit cărora Klaus Iohannis a obținut 36,91% din voturi, în timp ce Viorica Dăncilă 23,45%. Dan Barna se situează pe locul al treilea, cu 14,19% din voturi.

Campania electorală pentru al doilea tur al prezidențialelor începe pe 15 noiembrie și se încheie pe 23 noiembrie, la ora 7.00.

Votul în diaspora se va desfășura pe 22 noiembrie, între orele 12.00-21.00, 23 noiembrie, între orele 7.00-21.00 și 24 noiembrie, între orele 7.00-21.00.