Premierul Ludovic Orban și ministrul de Finanțe Florin Cîțu au fost chemați, joi, de președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, au declarat surse liberale, pentru Mediafax.

Iohannis si OrbanFoto: Captura Digi 24

UPDATE 12.55Ludovic Orban: ”Președintele României este un președinte implicat, care este interesat de toate problemele publice și evident că am discutat de chestiuni de interes public, adică situația finanțelor publice și, de asemenea, de procedura de audiere și de susținerea în PE a candidatului de comisar european”.

Ludovic Orban a declarat, miercuri, la Ministerul Finanțelor, că este un minus de 11 miliarde lei pe zona veniturilor bugetare: Este clar că starea finanțelor este foarte proastă. De altfel, se vede din cifrele oficiale publicate, respectiv din contul de execuție la 9 luni. Se vede clar că nu a fost îndeplinit planul la încasări existent în materie de colectare a veniturilor, un minus de aproape 11 miliarde lei. De asemenea, se înregistrează în materie de colectarea contribuțiilor un minus de peste 1 miliard.", a spus Orban.

„Vă spun sincer, mă tem de ce vor găsi noii miniștri în ministere”, a spus luni Klaus Iohannis, după ce membrii Cabinetului Orban au depus jurământul de învestire. Printre prioritățile Guvernului, Iohannis a notat bugetul pentru 2020, reluarea discuțiilor pe legile Justiției și încurajarea luptei anticorupție.

Citește și Bani în plus pentru sănătate la rectificarea bugetară. Ludovic Orban: Nu sunt bani suficienţi pentru a încheia anul pe programele de sănătate și nu sunt bani de salarii