Candidatul României pentru funcția de comisar european va fi audiat în Comisia de Transporturi a Parlamentului European în 14 noiembrie, a declarat miercuri pentru HotNews.ro europarlamentarul Marian-Jean Marinescu.

Parlamentul EuropeanFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Conform sursei citate, candidatul român pentru postul de comisar european va fi audiat în 14 noiembrie la ora 15.00.

Guvernul Ludovic Orban ar urma să trimită o scrisoare Comisiei Europene prin care să îl propună pe europarlamentarul Siegfried Mureșan pentru funcția de comisar european, a scris Reuters, citând surse din PNL.

După respingerea Rovanei Plumb și a lui Dan Nica, Viorica Dăncilă l-a propus pe fostul ministru Victor Negrescu. Comisia Europeană a transmis în urmă cu o săptămână că există îndoieli că ultima nominalizare a României pentru postul de comisar european, Victor Negrescu, a fost făcută legitim de către Guvernul interimar care a exercitat puterea la București. CE a apreciat că este o chestiune care trebuie rezolvată pe plan intern, subliniind că "oricine ar veni din România trebuie să aibă acordul președintelui României".

Premierul Ludovic Orban a anunțat că noul Guvern va decide cât mai rapid posibil asupra nominalizării comisarului UE din partea României și că va solicita audierea acestuia în comisia parlamentară pentru afaceri europene.