Socialistul Ion Ceban, care a câștigat alegerile locale la Chșinău în fața contracandidatului său pro-european Andrei Năstase, a anunțat că se va suspenda din calitatea de membru al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ion Ceban și-a început conferința de presă cu mulțumiri cetățenilor pentru încrederea acordată, venind cu promisiunea că va îndeplini programul său electoral, punct cu punct, scrie Unimedia.

"Vreau să fiu primarul tuturor și îmi voi suspenda calitatea de membru de partid în momentul când îmi va fi validat mandatul”, a spus Ion Ceban.

El a lansat un apel către membrii Blocului ACUM din consiliul municipal să creeze împreună cu PSRM "o majoritate viabilă pentru o activitate productivă la nivel local".

Candidatul Partidului Socialist din Republica Moldova, Ion Ceban, s-a impus în alegerile locale pentru funcţia de primar al Chişinăului, câștigând la o diferență de 5 procente în faţa reprezentantului Blocului ACUM (DA şi PAS), pro-europeanul Andrei Năstase, arată datele comunicate după numărarea voturilor din toate secțiile de votare. "Această eliberare a Chișinăului vine după ce tot echipa socialiștilor, cu suportul președintelui țării, au eliberat țara din captivitate”, a reacționat președintele Igor Dodon, care nu a pierdut ocazia de a critica Guvernul condus de Maia Sandu.

Aceste alegeri locale au fost primul test electoral după venirea la guvernare, în vara acestui an, a coaliţiei formate din socialiştii proruşi ai preşedintelui Igor Dodon şi Blocul proeuropean ACUM (PAS plus PPDA). Cele două forțe politice s-au coalizat la nivel guvernamental cu scopul declarat al "dezoligarhizării”, după alungarea de la putere a liderului Partidului Democrat, oligarhul Vlad Plahotniuc.