Un bărbat din localitatea Ususău este cercetat de poliţişti după ce ar fi ameninţat un lucrător silvic din Lipova care l-a surprins că sustrăgea lemne depozitate în rampa fondului forestier pe care îl supraveghea pădurarul, a informat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform unui comunicat de presă al instituţiei remis joi, poliţiştii din Lipova cercetează un bărbat de 33 de ani, din Ususău, care a fost prins în flagrant, de un pădurar, în timp ce sustrăgea lemne. Suspectul încărcase într-o camionetă aproximativ 1,25 metri cubi de lemne depozitate în rampa fondului forestier de pe raza localităţii Lipova.

"La vederea lucrătorului de la ocolul silvic, acesta l-ar fi ameninţat cu un motofierăstrău, pe care l-ar fi pornit în faţa acestuia încercând să-l intimideze, după care ar fi plecat", se arată în comunicat.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii l-au identificat pe suspect, găsind acasă la acesta cantitatea de lemne sustrasă. El este cercetat penal pentru furt de material lemnos şi ultraj.

Mafia responsabilă de jaful din pădurile României a ajuns în atenția presei internaționale, după ce un al doilea pădurar a fost ucis de hoții de lemne în mai puțin de o lună. BBC News notează că România deține mai bine de jumătate din pădurile vechi ale Europei, un ecosistem extrem de valoros pentru diverse specii de animale. Jurnaliștii atrag atenția că nivelul de violență la care sunt dispuși să recurgă hoții este alarmant.

Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un amendament la legea privind statutul personalului silvic prin care le dă dreptul pădurarilor de a purta arme letale. Decizia vine în contextul în care, săptămâna trecută, un pădurar din Maramureș a fost ucis de hoţii de lemne. În prezent pădurarii au doar armament neletal în dotare, conform unor modificări efectuate în trecut de către Guvern.

Citește și Recorder: Statul ascunde dimensiunea jafului din păduri / Tăierile ilegale sunt mai mari decât cele legale