Premierul desemnat, Ludovic Orban, spune că amplasarea investiţiei Volkswagen ţine de hotărârea companiei, menţionând că în luarea unei astfel de decizii nu contează factorii politici, iar Viorica Dăncilă vine cu un "fake news şi nicidecum cu o informaţie certă".

Ludovic OrbanFoto: AGERPRES

"Decizia privind amplasarea investiţiei Volskwagen se ia de către conducerea companiei respective. În luarea unei astfel de decizii nu contează factorii politici. Doamna Dăncilă, care a trecut prin Parlamentul European, fără să îi rămână foarte multe urme, vine cu un fake news şi nicidecum cu o informaţie reală certă", a declarat luni Ludovic Orban, citat de Agerpres.

El a adăugat că sub Guvernul liberal şansele sunt mult mai mari ca această investiţie să fie realizată, decât sub Guvernul Dăncilă.

"În ceea ce ne priveşte, garantăm că Guvernul PNL va reprezenta o garanţie pentru orice investitor serios care doreşte să investească în România şi că şansele ca o investiţie să fie realizată în România, sub Guvernul liberal, sunt de 100 de ori mai mari, decât şansele ca această investiţie să fie realizată sub Guvernul Dăncilă", a susţinut Orban.

​​Viorica Dăncilă a declarat, luni, că europarlamentarii PNL nu susțin înființarea unui sediu Volkswagen în România și că liderul grupului PPE Manfred Weber a trimis o scrisoare către conducerea Comisiei Europene în care arată susținerea unei fabrici în Bulgaria. Premierul a susținut că va încerca să vorbească la telefon cu Angela Merkel în acest sens, notează Mediafax.