Dan Barna, a declarat, după discuțiile cu liberalii privind susținerea premierului desemnat, Ludovic Orban, că negocierile vor fi reluate marți după-amiază sau miercuri dimineață, liderul USR spunând că Parlamentul ar trebui luni sau marți să voteze inițiativa Fără Penali în Funcții Publice și o lege privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

Dan BarnaFoto: Agerpres

”În măsura în care aceste inițiative trec, e un mesaj că ieșim din umbra PSD-ului”, a spus Barna. ”Suntem curioși ce partid ar putea să voteze astăzi împotriva inițiativei Fără Penali în Funcții Publice”, a adăugat candidatul USR - PLUS la prezidențiale.

Dan Barna a spus că celelalte priorități ale USR sunt desființarea secției speciale de anchetare a magistraților, modificarea legilor justiției, adoptarea inițiativei privind radarul pădurilor și stoparea tăierilor ilegale de copaci.

”Vom avea o nouă rundă de discuții marți după-amiază sau miercuri dimineață”, a declarat Barna, repetând că USR poate să intre la guvernare doar în urma unor alegeri anticipate, după obținerea unei majorități parlamentare.

Liderul USR a explicat și de ce a cerut DLAF să trimită la DNA toate documentele legate de firma sa: ”Nu vreau să fiu verificat de doamna Dăncilă.”

”Vreau ca verificarea să nu fie făcută de o instituție controlată direct de un contracandidat. Am o așteptare legitimă ca verificările să fie făcute de o instituție independentă politic”, a spus Dan Barna.