Proiectele de incluziune socială pe bani europeni, care implică firma lui Dan Barna, sunt verificate de către Departamentul pentru lupta antifraudă (DLAF), potrivit instituției. În replică, USR spune că proiectele au mai fost investigate o dată și nu s-au găsit niciun fel de nereguli financiare sau de oricare altă natură. "USR apreciază răspunsul rapid al DLAF - o instituție din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, în coordonarea Primului-Ministru Viorica Dăncilă - în aceeași zi cu solicitarea de informații a Rise Project", a transmis și Dan Barna.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Instituția noastră desfășoară o acțiune de control cu privire la proiectul „Punți comunitare”, cod SMIS 56760, al cărui beneficiar este Consiliul Județean Alba. De asemenea, Departamentul pentru lupta antifraudă efectuează verificări preliminare cu privire la proiectele „SES-am Deschide-te!”, al cărui beneficiar este Consiliul Județean Alba și „Biblioteca Bunelor Practici. Concept Inovator de Dezvoltare a Mediului Rural”, al cărui beneficiar este Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare DCG SRL. În conformitate cu prevederile legale, Departamentul pentru lupta antifraudă va putea oferi mai multe informații numai după finalizarea investigațiilor", se arată într-un răspuns al Departamentului pentru lupta anti-fraudă, la solicitarea Mediafax.

În replică, USR a transmis, pe Facebook, că aceste proiecte au mai fost verificate o dată și nu au fost găsite probleme.

"USR a luat notă de încă o verificare a contractelor pe care firma în care a fost partener președintele Dan Barna le-a derulat cu fonduri europene. Acestea au mai fost verificate de organismele intermediare și de autoritățile de management care nu au găsit niciun fel de nereguli financiare sau de oricare altă natură. Contractele au fost în regulă, așa cum a demonstrat rambursarea integrală a fondurilor, fără corecții financiare", spune USR.

Dan Barna a transmis și el că "orice verificare și reverificare" a activității sale este binevenită. "Am fost și rămân deschis și transparent, ca întotdeauna. USR apreciază răspunsul rapid al DLAF - o instituție din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, în coordonarea Primului-Ministru Viorica Dăncilă - în aceeași zi cu solicitarea de informații a Rise Project", adaugă Barna.

Antreprenorul de succes Dan Barna duce în spate o serie lungă de eșecuri care au costat aproape șase milioane de euro, a scris marți Rise Project într-un material în care se afirmă că ”șeful USR, partidul care a inițiat campania #FărăPenali, este supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE. Articolul despre Dan Barna a fost publicat în ziua în care liderul USR a mers la Cotroceni la consultările cu președintele Klaus Iohannis pentru desemnarea unui nou premier.

Dan Barna a intrat în videoconferință cu USR-iștii după ancheta Rise Project, susținând că jurnaliștii i-au spus „cumva” în înterviu că "este o anchetă pornită la pont”. Întrebat de unul dintre colegi cine crede că se află în spate, Barna a spus că a crezut că oponenții săi din campania electorală, dar i s-a spus că nu. „Chiar nu știu. Eu îl văd într-o logică de atac de campanie”, a precizat liderul USR. El a ținut să precizeze că cei de la Rise Project „fac o muncă și au o credibilitate importantă”, și a crezut că vor face ancheta cu profesionalism.