Premierul desemnat, Ludovic Orban, s-a declarat "optimist" la finalul discuțiilor cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, legat de susținerea Uniunii pentru noul guvern, deși nu au ajuns la un acord.

Ludovic Orban la CraiovaFoto: captura facebook

Orban a spus că discuțiile cu Kelemen Hunor au vizat programul de guvernare, structura cabinetului și "urgențele" și au existat "întrebări de bun simț" privind anumite domenii cărora UDMR le acordă o atenție specială.

El a spus că a vorbit cu liderul UDMR și despre necesitatea unei rectificări bugetare, pentru că "este clar că foarte multe instituții și autorități locale nu pot să încheie anul în condițiile actualelor reglementări în domeniul bugetar", și despre structura unui viitor buget, iar la acest capitol punctele de vedere sunt similare.

În privința alegerii primarilor în două tururi, Orban a spus că nu au ajuns la un consens: "Aici le-am spus că nu putem să ne modificăm punctul de vedere. PNL a înaintat un proiect de lege privind alegerea primarilor în două tururi și nu poate să renunțe la susținerea acestuia”.

Premierul desemnat a afirmat că a discutat cu liderul UDMR și lista miniștrilor și că "nu au fost obiecții serioase”.

Ludovic Orban spune totuși că după această "discuție serioasă, la obiect, legată de foarte multe elemente ale programului de guvernare”, este optimist în privința susținerii din partea UDMR.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, la finalul negocierilor cu liberalii, că formațiunea pe care o conduce nu a ajuns la un consens pentru susținerea Guvernului Orban, menționând că luni va avea o discuție și cu parlamentarii maghiari înainte de a lua o decizie.