Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat, joi, la finalul discuțiilor cu liberalii pentru formarea Cabinetului Orban, că Uniunea nu a promis sprijin și că urmează ca discuțiile să continue, pentru că nivelul de încredere între PNL și UDMR este scăzut. Printre condițiile enunțate ar fi bugetul de stat pe anul viitor și eliminarea ordonanțelor de urgență în privința legilor justiției și a legislației electorale.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Nu am promis sprijin, am spus că vom discuta cu grupurile noastre pentru că nivelul de încredere între PNL și UDMR este la un nivel scăzut din cauza a ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani”, a spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor a mai spus că UDMR consideră că cea mai bună soluție ar fi încheierea unui acord scris PNL-UDMR, dacă va fi cazul, deși experiența politică de 30 de ani arată că acesta nu reprezintă o garanție a respectării unei înțelegeri.

”Din punctul nostru de vedere cea mai bună soluție ar fi un acord scris, am discutat, asta nu am luat nicio decizie”, a declarat Kelemen.

Condițiile UDMR:

  • ajungerea la un numitor comun privind rectificarea bugetară
  • prezentarea proiectului de buget de stat pentru 2020 până în 10-15 decembrie, bazat pe investiții
  • fără ordonanțe de urgență în ceea ce privește legile justiției, legile electorale și fără asumarea răspunderii
  • 6% din PIB pentru educație, inclusiv pentru investiții în educație