Prima reacție din PSD după desemnarea lui Ludovic Orban ca premier de către președintele Klaus Iohannis a venit de la șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, care s-a declarat convins că opoziția nu va avea cvorum la ședința din parlament în care Orban va veni pentru votul de învestire a noului guvern. "Au demonstrat la moțiune că au avut cvorum. Dacă nu au cvorum, parlamentarii PSD nu vor participa la ședință", a spus Ciolacu.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Urmează ca premierul desemnat să vină în fața Parlamentului pentru învestire. Așa cum scrie la Constituție, are 10 zile să vină în Parlament cu echipa guvernamentală și programul de guvernare, o să convocăm Birourile permanente reunite și vom stabili calendarul", a declarat Ciolacu.

El a spus că sub nicio formă PSD nu va vota "Guvernul actualei puteri".

"În orice democrație majoritatea asigură cvorumul. În cazul în care majoritatea actuală asigură cvorumul, vom participa și noi la ședință. Dacă nu au cvorum, înseamna că nu e majoritate. Și dacă nu au cvorum, parlamentarii PSD nu vor participa la ședință. (...) Au demonstrat la moțiunea de cenzură că au cvorum, să demonstreze și acum", a spus Ciolacu, ironic.

Președintele Camerei Deputaților s-a declarat convins că opoziția nu va avea cvorum la ședința pentru învestirea noului guvern.

Liderul PNL, Ludovic Orban, este premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru formarea noului Guvern, după moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Viorica Dăncilă.