VIDEO Scandal fără precedent în Consiliul Superior al Magistraturii. Savonea sesizează CCR în cazul Anei Birchall, pe care o acuză de subminarea activității CSM

de MH     HotNews.ro
Marţi, 8 octombrie 2019, 17:17 Actualitate | Esenţial


Lia Savonea
Foto: Captura Facebook
Președintele Consiliului Superior al magistraturii, Lia Savonea, a anunțat marți seară sesizarea Curții Constituționale în cazul ministrului Justiției, Ana Birchall, pe care o acuză de ingerință gravă în activitatea procurorilor și acțiuni de subminare a autorității Consiliului. De asemenea, Savonea a anunțat că inițiază propuneri de modificări legislative, așa încât membrii CSM care lipsesc nejustificat de la ședințe să își piardă mandatul. Ea a făcut acest anunț după ce marți a eșuat pentru a șasea oară în demersul de numire a Adinei Florea la șefia Secției de anchetare a magistraților, pentru că la ședința de plen nu a fost cvorum, ca urmare a absenței procurorilor.


Cele mai importante declarații susținute de Savonea:
 • Am decis să am această comunicare publică pe 2 teme importante
 • Prima dintre ele - criza fără precedent din Consiliu generată de atitudinea unor membri
 • A doua - să anunț că, în calitate de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, am decis să sesizez Curtea Constituțională cu un conflict juridic de natură constituțională față de ministrul Justiției, Ana Birchall
 • Situația de criză din CSM.
 • Astăzi am încercat, în trei etape, să avem o şedinţă de plen în cadrul căreia să soluţionăm anumite lucrări, unele foarte vechi, încă din luna iunie a acestui an, altele survenite pe parcurs, şi nici astăzi nu am putut să soluţionăm aceste cereri din cauza lipsei cvorumului.
 • Avem cinci şedinţe amânate pentru acelaşi motiv - lipsa cvorumului legal în vederea desfăşurării şedinţelor de plen. De fiecare dată lipseşte un număr de membri, aşa încât cvorumul de 15 membri, cât este legal, să nu se poată întruni.
 • Marţi au lipsit trei procurori fără nicio justificare, invocând o pretinsă şedinţă care ar fi fost convocată de la Parchetul General.
 • În calitatea mea de preşedinte, ar fi trebuit să fiu încunoştiinţată fie de procurori, fie de procurorul general al României vizavi de această situaţie, cu atât mai mult cu cât şedinţa fusese convocată încă din data de 2 octombrie, într-o şedinţă informală.
 • Atitudinea colegilor care lipsesc nejustificat la şedinţele de plen a produs consecinţe în sistemul judiciar, a vulnerabilizat anumite instituţii, a slăbit capacitatea instituţională a altora, a împiedicat derularea unor activităţi la timp cum ar fi concursul de admitere în magistratură, avizarea unor proiecte
 • Este un veritabil boicot constituțional
 • Având în vedere această situație, 9 membri ai CSM au hotărât să inițieze niște propuneri de modificări legislative pe care să le discutăm și să le formalizăm instituțional, astfel încât să asigurăm desfășurarea ședințelor legal.
 • Măsurile vizează reducerea cvorumului pentru situațiile în care anumiți membri refuză să se prezinte nejustificat, respectiv ca ședințele să fie legal constituite. Mă refer la membrii Consiliului cu activitate permanentă în CSM
 • Propunem să fie legal constituit cvorumul cu 2/3 din membrii consiliului și sancționarea membrilor cu pierderea mandatului
 • Am hotărât în calitate de președinte să declanșez un conflict juridic de natură constituțională având în vedere acțiunile ministrului Justiției Ana Birchall, în principal pentru două motive.
 • Primul, o ingerință gravă în activitatea procurorilor, mă refer la activitatea de urmărire penală
 • Al doilea - acțiuni de subminare a autorității CSM, în calitatea sa constituțională de garant al independenței justiției.

Propunerile celor 9 membri pentru modificarea si completarea Legii 317/2004 privind organizarea și funcționarea CSM:
 • La art 27, după aliniatul 2, se introduc dou noi alineate:
 • alin 2 (1): Prin excepție de la prevederile alin 2, lucrările Plenului se desfășoară legal în prezența a cel puțin 2/3 din totalul membrilor atunci când ședința de plen a fost convocată, iar membrii cu activitate permanentă lipsesc de la ședința sau suprapun orice alte activități acesteia fără ca absența lor să fi fost aprobată de președintele CSM
 • alin 2 (3): Împiedicarea desfășurării ședinței Plenului CSM ca urmare a situației prevăzute la alin 2 (1) atrage pierderea de drept a mandatului, situație care se constată de îndată de plen
 • Calitatea de membru al CSM încetează, după caz, la expirarea mandatului, prin demisie, revocare din funcție, nerezolvarea stării de incompatibilitate în termen de 15 zile de la data alegerii ca membru al CSM, imposibilitatea exercitării atribuțiilor pe o perioadă mai mare de 3 luni, deces, precum și în situația prevăzută la art. 27 alin (2).
Ce s-a întâmplat la ședința de dimineață

Ședința plenului CSM a fost convocată de Lia Savonea marți dimineață, la ora 10.00, când au fost prezenți doar 13 membri din cei 15 necesari pentru cvorum. De la ședința CSM au lipsit procurorii Tatiana Toader, Cristian Ban, Florin Deac și Andrei Solomon, aflat în concediu, dar și procurorul general Bogdan Licu. Primii trei procurori au participat la întâlnirea Secției de procurori cu conducerile Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, Secției Parchetelor Militare, Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi Direcției Naționale Anticorupție, la Parchetul General. De la ședință a absentat și ministrul Justiției, Ana Birchall, aflată la Consiliul JAI de la Luxembourg.

Lia Savonea l-a acuzat pe procurorul general Bogdan Licu că sabotează ședința CSM și l-a sunat pentru a-i cere explicații, însă acesta nu i-a răspuns.

"Suprapunerea unor activități peste ședința de plen, invitarea procurorilor, vreau să știu ...Este indispensabilă prezența a trei procurori din cadrul CSM la acaestă ședință? Eu găsesc destul de grav ce se întâmplă în această perioadă și cu concursul, este evident, nu mă feresc să o spun, chiar a procurorului general", a declarat Lia Savonea.
Savonea l-a sunat pe procurorul general, pe care l-a acuzat de sabotaj, dar nu i-a răspuns

După discuții contradictorii, sedința a fost suspendată o oră și reluată apoi, Lia Savonea anunțând că va convoca din nou plenul la ora 16.30, pentru ca procurorii să poată ajunge la ședință.

"L-am sunat pe procurorul general, da, așa este. E unul dintre motivele pentru care noi am amânat la acaestă oră. Trebuie să anunț public că l-am sunat pe domnul procuror general, nu mi-a răspuns, însă a înțeles să transmită un mesaj secretarului general, respectiv însoțit de o adresă din care rezultă programul întâlnirilor de astăzi, din cadrul Parchetului General. Reținem că aceste activități se derulează până la orele 16.00, potrivit comunicării pe care a făcut-o astăzi, după insistențele pe care toată lumea le-a văzut", a anunțat Lia Savonea.

Nici la plenul convocat pentru ora 16.30 însă nu a fost asigurat cvorumul.

Enervată că nu are cvorum, Lia Savonea a cerut încă de dimineață modificarea Legii 317/2004 privind organizarea Consiliului Superior al Magistraturii, prin care să fie modificat cvorumul necesar pentru ședința plenului și să fie sancționați membrii care boicotează ședințele.
 • "Nu putem să deschidem această ședință de plen având în vedere dispozițiile articolului 27, alineatul 2, din Legea 317/ 2004 și ale articolului 17 din Regulament, care prevăd că lucrările Plenului se desfășoară în prezența a cel puțin 15 membri. Suntem 13 membri. Domnule secretar, este comunicat de către vreun membru vreun motiv pentru care nu s-au prezentat la ședință? Personal, am citit în presă că mai mulți procurori au fost invitați la sediul Parchetului General astăzi. Mie, personal, mi se pare că avem o perpetuare a unui blocaj în activitatea CSM, în funcționarea plenului CSM, și trebuie să reamintesc faptul că la patru ședințe legal convocate, la data de 20 iunie 2019, 24 iunie 2019, 1 iulie 2019 , 3 iulie 2019, s-a refuzat de către anumiți membri, în principal procurori, să se prezinte pentru a se asigura desfășurarea ședințelor.
 • Eu constat că nu avem pârghii, instituțional vorbind, pentru a asigura respectarea legii în cadrul CSM, situație în raport de care vă propun să solicităm ca, în regim de urgență, să fie adoptate măsuri legislative care să deblocheze actuala situație printr-o procedură rapidă, parlamentară, de care o fi. Este necesară modificarea articolului 27, alineatul 2 din legea 317/2004, care reglementează cvorumul ședințelor de plen", a spus Savonea.
Șase încercări eșuate de numire a Adinei Florea la șefia Secției de anchetare a magistraților

marți a fost a șasea încercare a Liei Savonea de numire a Adinei Florea la şefia Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ).

Adina Florea a promovat concursul pentru funcţia de procuror-şef al Secției de anchetare a magistraților în luna iunie, fără a fi numită efectiv, deoarece toate şedinţele convocate de Lia Savonea în acest sens au fost amânate din lipsă de cvorum, după ce majoritatea procurorilor din CSM şi câţiva judecători au refuzat să asigure cvorumul.

De altfel, o parte din membrii CSM sunt în conflict cu Lia Savonea legat de numirea Adinei Florea la conducerea Secției de investigare a infracțiunilor în justiție.

Plenul CSM a fost convocat de Lia Savonea vineri seară, atrăgând din nou nemulțumirile ministrului Justiției, Ana Birchall, și a altor membri CSM. Birchall i-a reproșat maniera "inadmisibilă şi de condamnat” în care sunt convocate şedinţele plenului Consiliului Superior al Magistraturii.

Ultima ședință a plenului CSM a avut loc în 17 septembrie, când magistrații din CSM care s-au opus numirii Adinei Florea au reușit să amâne ședința, cu voturile ministrului Justiției și procurorului general, membri de drept ai CSM. În ședința de atunci au existat replici acide între ministrul Justiției, Ana Birchall și judecătoarea Gabriela Baltag, după ce Birchall a spus că concluziile preliminare ale grupului de la Ministerul Justiției nu susțin funcționarea în acestă formă a secției speciale.

De altfel, Lia Savonea se află în conflict deschis cu ministrul Justiției, Ana Birchall, care i-a reproșat frecvent că nu o consultă atunci când convoacă şedinţele de plen.

Luni, Birchall i-a transmis șefei CSM o nouă adresă în care îi cere un punct de vedere cu privire la cele două rapoarte GRECO.

De asemenea, comunicatul de presă în care șefa CSM, Lia Savonea, a acuzat "gravele dezinformări din mass-media" pe tema propunerilor Consiliului de modificare a legii ANI a provocat o nouă reacție a ministrului Justiției, Ana Birchall. Aceasta i-a trimis luni o nouă scrisoare Liei Savonea, căreia îi cere explicații privind temeiul legal și regulamentar al inițierii demersului de modificare a legislației ce stă la baza funcționării Agenției Naționale de Integritate.

Săptămâna trecută, două asociaţii ale magistraţilor - Forumul Judecătorilor din România şi Iniţiativa pentru Justiţie - au solicitat demisia Liei Savonea, pe care o acuză că ar fi propus "în secret" modificarea Legii de funcţionare şi organizare a Agenţiei Naţionale de Integritate. Una dintre propunerile dezbătute la CSM prevede ca venitul soţului sau soţiei persoanei care depune declaraţia de avere să fie anonimizat.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

17157 vizualizari

 • +35 (47 voturi)    
  poate ne anunta ca isi da demisia :) (Marţi, 8 octombrie 2019, 17:24)

  snowflake [utilizator]

  lol
  • -19 (33 voturi)    
   Am o idee: "La munca, sa se munceasca!" (Marţi, 8 octombrie 2019, 19:05)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui snowflake

   Am o idee: "La munca, sa se munceasca!".
   Genial, nu?
   Daca ideea nu e prea pesedista, se poate aplica si la procurorii din CSM.
   • +21 (31 voturi)    
    asha zici? (Marţi, 8 octombrie 2019, 21:53)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    La fel ca si stapanii tai in parlament cand in 30 de secunde au disparut din plen ca a nu se poata vota incetarea functiei colegului lor condamnat definitv?
    • -11 (21 voturi)    
     Socanta idee, nu? (Marţi, 8 octombrie 2019, 22:06)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

     Socanta idee, nu?


     Inteleg ca nu esti de acord cu ea, nu e nevoie sa divaghezi.

     Sau, ca fiu eu de acord cu tine, intai pesedoii, dupa aia ceilalti...ca vorba aia (_ _ _ _ aici coompletezi tu, de pe fituica primita).
     • +9 (11 voturi)    
      bai (Miercuri, 9 octombrie 2019, 8:29)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      desteptule, din 24.09.2018 pesedacii tai incalca legea care spune ca un condamnat penal, cum este cazul acestui goga octavian devenit pesedist dupa ce a intrat in Parlament ca membru pmp, isi pierde calitatea de parlamentar, in cazul asta deputat, postul vacantat urmand a fi ocupat de urmatorul pe lista. Numai ca urmatorul pe lista este un alt membru pmp. Asa ca, in sedinta Camerei Deputatilor in momentul votului, toata slahta care te reprezinta parlamentar si-a scos cartela de prezenta din aparatele de vot.
      Hot ai fost, hot ai ramas.
   • +6 (14 voturi)    
    idiot (Marţi, 8 octombrie 2019, 23:38)

    Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    Traiasca cei cu "idei" crete ca tine "genialule"...
    • -12 (18 voturi)    
     Multumesc: "Sa munceasca, sa nu munceasca?" (Miercuri, 9 octombrie 2019, 0:00)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui Ilidia

     Multumesc. Pari foarte suparata. Ideea de a munci te-a suparat asa de rau? E chiar asa de "creata" ideea asta?
     Intreb...pentru un prieten procuror, nehotarat. Sa munceasca, sa nu munceasca...tu ce zici?
     • +17 (23 voturi)    
      In alta ordine de idei.. (Miercuri, 9 octombrie 2019, 1:31)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      ...pe langa faptul ca esti in afara adevarului si faptelor, ca de fiecare data cand sari sa-i aperi pe borfasii tai (pentru ca, asa cum am aratat, procurorii chiar erau la munca, cu un program stabilit inainte de a convoca savonea ta sedinta CSM), alde savonea mai si incalca legea:

      "Si ca o autentica urmasa a lui Liviu Drangea, la fel ca acesta, cand nu reuseste ce vrea, dna Savonea se napusteste asupra legii care o impiedica. A inceput cu legea ANI, cu o initiativa legislativa livrata lui Robert Cazanciuc, ca o coincidenta, tocmai atunci cand ANI investigheaza averea dnei Savonea.

      Acum se naspusteste asupra legii CSM cu un proiect semnat de 9 membri CSM si care reflecta spiritul dictatorial al dnei Savonea. De exemplu, membrii CSM sa nu mai poata absenta decat cu aprobarea presedintelui CSM, devenit un fel de diriginte de clasa.

      Sau membrii CSM care absenteza sa fie revocati automat, absenta devenind o fapta mai rea decat orice abuz pe care il poate comite un membru CSM si pentru care abuz revocarea nu poate interveni decat ca o consecinta a unei intregi proceduri, inceputa de altfel in cazul dnei Savonea.

      Aceasta initiativa a fost anuntata public de dna Savonea insasi, inainte de a fi discutata cu ceilalti membri CSM. Evident ca nu a fost discutata nici in adunarile generale ale instantelor si parchetelor. Cum membrii CSM sunt alesii lor, chiar sunt curioasa daca vor fi de acord sa poata fi revocati dupa cum doreste Lia Savonea.

      Dincolo de fond, dna Savonea este in totala nelegalitate, incalcand dreptul la initiativa legislativa al ministerului Justitiei. CSM nu are drept de intiativa legislativa, iar linia directa creata cu comisia juridica este profund neconstitutionala.

      Si din aceasta profunda nelegalitate, dupa ce a uzurpat dreptul la initiativa legislativa al MJ, tot dna Savonea este cea care o reclama pe Ana Birchall la CCR".

      Dar de, sunt borfasii tai si, in opinia si logica ta, acestia au dreptate si au tot dreptul sa faca ceea ce fac.
   • +11 (17 voturi)    
    Intai .. (Miercuri, 9 octombrie 2019, 1:36)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    .. sa ceri sa se aplice la borfasii tai, ca vad ca acolo, pentru tine, nu conteaza ca nu muncesc.

    Dar stim si de ce iti pasa atat de mult ca "procurorii sa munceasca":

    "Dar oare de ce este dna Savonea atat de disperata sa o puna pe Adina Florea cu acte in regula in fruntea SS? Sa fie doar orgoliul de dictator infruntat pentru prima data?

    Cand Gh. Stan a parasit sefia SS pentu a se duce la CCR, dna Florea s-a inscris la concurs pentru a prelua postul, convinsa fiind ca e doar o formalitate rapida. Adjunct al SS a fost numit procurorul Nicolae Marin, care acum conduce de jure SS. Asta inseamna ca fara semnatura lui de procuror ierarhic superior nu poate fi data nicio solutie.

    Iar dl Marin este cu mult mai rational decat are nevoie dna Savonea si a refuzat sa semneze toate balariile emise de Adina Florea. De exemplu, spun surse judiciare, procurorul Marin a refuzat sa semneze trimiterea in judecata a dnei Kovesi, considerand ca dupa motivarea devastatoare a judecatoarei Francisca Vasile de la ICCJ, dosarul ar trebui clasat. Si multe altele pe care Adina Florea le-ar face fara sa clipeasca.

    Jucaria numita SS a Liei Savonea nu functioneaza ca jucaria numita Inspectia judiciara si asta o enerveaza la maximum, cu atat mai mult cu cat stie ca pieirea SS este doar o chestiune de timp. Deci jucaria trebuie folosita la capacitate maxima pana cand dispare."

    Aceasta este adevarata miza a voastra, a borfasilor.
  • -20 (32 voturi)    
   Am o idee: "La munca, sa se munceasca!". (Marţi, 8 octombrie 2019, 20:03)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui snowflake

   Am o idee: "La munca, sa se munceasca!".
   Genial, nu?
   Daca ideea nu e prea pesedista, se poate aplica si la procurorii din CSM.
   • +11 (21 voturi)    
    E de ajuns sa postezi o data o prostie , (Marţi, 8 octombrie 2019, 21:24)

    kokos [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    ca sa stim cu cine avem de-a face.
    • -14 (24 voturi)    
     Da, ideea de a munci "e o prostie", la tine! (Marţi, 8 octombrie 2019, 22:08)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui kokos

     "E de ajuns sa postezi o data o prostie ,"
     ==============================
     Da, ideea de a munci "e o prostie", la tine! Scuze de deranj.

     Ce esti? Procuror?
   • +10 (20 voturi)    
    Idioteniile astea .. (Marţi, 8 octombrie 2019, 22:07)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    nu le-ai postat cand borfasii tai si-au luat greva parlamentara si nici cand borfasii tai absenteaza pe rupte din parlament.

    2015:
    Dintre cei 18 deputaţi, cele mai multe absenţe au fost înregistrate de deputatul PSD Sebastian Ghiță, care a cumulat, în perioada amintită, 21 de absenţe. Ghiţă se află sub control judiciar, el fiind cercetat pentru fapte de corupţie.

    Sebastian Ghiţă este urmat, în topul aleşilor care au absentat nemotivat, de deputatul PSD Cătălina Ştefănescu, care înregistrat 7 absenţe.


    2010:
    Dintre cei 18 deputaţi, cele mai multe absenţe au fost înregistrate de deputatul PSD Sebastian Ghiță, care a cumulat, în perioada amintită, 21 de absenţe. Ghiţă se află sub control judiciar, el fiind cercetat pentru fapte de corupţie.

    Sebastian Ghiţă este urmat, în topul aleşilor care au absentat nemotivat, de deputatul PSD Cătălina Ştefănescu, care înregistrat 7 absenţe.
    ...
    Dintre cei 18 deputaţi, cele mai multe absenţe au fost înregistrate de deputatul PSD Sebastian Ghiță, care a cumulat, în perioada amintită, 21 de absenţe. Ghiţă se află sub control judiciar, el fiind cercetat pentru fapte de corupţie.

    Sebastian Ghiţă este urmat, în topul aleşilor care au absentat nemotivat, de deputatul PSD Cătălina Ştefănescu, care înregistrat 7 absenţe.

    Poti sa cauti pe net si sa vezi ca in fiecare legislatura, cei mai multi absenti au fost cei din randurile borfasilor tai.
    • -9 (19 voturi)    
     Deci procurorii trebuie sa munceasca, sau nu? (Marţi, 8 octombrie 2019, 22:39)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui Alius

     Da, stiu, pesedoii E nasoi, cum altfel?

     Dar discutia era despre "ideea de a munci". Ce parere ai, procurorii ar trebui sa munceasca? Inteleg ca salariile BABANE si le ridica periodic; pentru ele ar trebui sa munceasca?
     • +8 (16 voturi)    
      Nu, discutia era alta. (Miercuri, 9 octombrie 2019, 1:25)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      In primul rand, discutia era ca tie iti pasa ca nu "muncesc" unii doar cand iti convine tie, cand e vorba de borfasii tai, amutesti.

      In al doilea rand, acei procurori chiar muncesc. Si-ti si dovedesc:

      "Pentru ca pentru prima data dupa mult timp a gasit in Ana Birchall un adversar pe masura care i-a creat reale probleme, Lia Savonea a pandit un moment in care ministrul nu poate fi prezent la sedinta CSM pentru a convoca plenul, ca sa isi treaca cele mai arzatoare chestiuni, incepand cu numirea Adinei Florea la sefia Sectiei Speciale pentru Magistrati - SS.

      Vineri seara a avut certitudinea ca Ana Bichall va pleca luni si marti la JAI si atunci a convocat sedinta fara sa intrebe pe nimeni. Daca ar fi intrebat, ar fi aflat ca procurorii erau de miercuri invitati la o sedinta convocata de procurorul general, dupa cum se arata intr-un comunicat al sectiei:

      "Sectia pentru procurori a primit in 3 octombrie 2019 invitatia de a participa la evenimentul convocat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (...), trei membri confirmand prezenta in dimineata de 4 octombrie 2019, un al patrulea membru al Sectiei fiind in concediu aprobat din luna septembrie 2019 de catre Presedintele CSM.

      Facem precizarea ca Plenul a fost convocat in dupa-amiaza zilei de 4 octombrie 2019, neexistand o consultare prealabila si nicio informare cu privire la o data a Plenului, asa cum sustine Presedintele CSM. Membrii care au confirmat participarea la intrunirea organizata de Procurorul General au inteles sa nu isi modifice agenda stabilita pentru 8 octombrie 2019, nefiind prima oara pusi in situatia de a-si reorganiza activitatea, din cauza convocarii imprevizibile a sedintelor Plenului CSM. Sectia pentru procurori isi manifesta disponibilitatea unui dialog real cu privire la calendarul activitatilor Consiliului Superior al Magistraturii".

      Nu stiu cum se face, desigur este doar o coincidenta, pt tine, intotdeauna borfasii sunt cei care au dreptate.
 • +34 (46 voturi)    
  eu zic sa sesizeze cineva (Marţi, 8 octombrie 2019, 17:27)

  liviu_ [utilizator]

  obregia! cred ca le-a evadat un pacient si s-a ascuns in csm!
 • +36 (48 voturi)    
  Savonea si CCR (Marţi, 8 octombrie 2019, 17:28)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  O magistrata corupta si inhaitata cu infractorii sesizeaza Curtea Coruptiei din România alcatuita din ticalosi precum Dorneanu (apropiat al CRIMINALULUI Iliescu), Enache - ex-turnator sedcusrist si traseist politic, Stan (slugoi jegos al PSD), Varga (aparatorul hotimii maghiare) si alte cateva târâturi ca ei. RO nu e stat de drept, ci stat securisto-mafiot
  • +6 (16 voturi)    
   problema (Marţi, 8 octombrie 2019, 20:30)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   lui madam savonieră este că ea ar trebui întâi de toate să dovedească indubitabil că Birchall, prin actiunile ei ca ministru la justiție, i-a afectat activitatea astfel încât CSM nu mai poate funcționa s-au funcționează defectuos, adică părtinitor.
   De asemena, madam savonieră trebuie să dovedească că Birchall prin acțiunile respective a încălcat Constituția.
   Și abia după aia trebuie să sesizeze CCR. Pt. că CCR nu e arbitrul scandalului iscat în mare de parte chiar de această insectă nocivă (să juri că e întruchiparea călugăriței, cea care își devorează masculul). CCR nu are dreptul să emită judecăți decât pe tema constiyuționalității.
   Apropo de inițiativa legislativă de care pomenea, în ce calitate face propunerea legislativă, de simplu cetățean?
 • +40 (58 voturi)    
  sa recapitulam (Marţi, 8 octombrie 2019, 17:37)

  liviu_ [utilizator]

  1 - incearca de 7 (SAPTE) ori sa propuna o singura persoana si nu doreste inlocuirea acesteia
  2 - face sedinte doar in momente in care persoanele care stie ca nu sunt de acord, nu pot sa se prezinte
  3 - ataca pe toata lumea pe unde poate, TV, CCR etc
  4 - incerci sa schimbi legea ANI ca sa scapi de urmarirea averii (ceea ce ridica MARI suspiciuni cu privire la integritatea respectivei persoane)
  5 - daca cineva indrajneste sa sica ceva de ea urla ca "independenta justitiei" dar ea poate sa se ia de presedinte ca nu a numit o anumita persoana ministru!
  6 - retrage o demisie desi acest lucru nu se face... din nou suspiciuni CLARE de implicare politica!

  daca dupa 7 incercari nu ti-a iesit pasenta, iti dai demisia !!! e clar ca nu da nimeni 2 parale pe ea (si pe buna dreptate)!

  concluzia mea e simpla: incompetenta, hoata, cu propria agenta (ilegala), nebuna de legal!
  o persoana care in loc sa fie demisa, cercetat penal (si de un psihiatru) in vede linistitia de propria agenta! doar in romanica!
  • +7 (15 voturi)    
   dedicatie (Marţi, 8 octombrie 2019, 18:38)

   Ademordna [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Si ca sa incheiem rechizitoriul asta, ii dedicam o melodie: https://www.youtube.com/watch?v=JhwWhy2oNcg
  • +8 (18 voturi)    
   O concluzie foarte justa! (Marţi, 8 octombrie 2019, 19:19)

   Lucky1 [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Nu esti in stare sa creezi o atmosfera de lucru normala impreuna cu colectivul pe care il conduci, iti iei talpasita si lasi pe altcineva. Este dovadfa clara ca ideile sale nu gasesc rezonanta necesara la colectivul CSM.
   PSD-ul a reusit sa inoculeze toate Institutiile Statului cu parazitii proprii. Este a doua stare dezastruoasa a Institutiilor cheie ale Romaniei dupa aceea creata de Iliescu prin emiterea titlurilor de folosinta de catre Stat in locul titlurilor de proprietate legale care constituie fundamentul proprietatii private.
  • +7 (19 voturi)    
   Cu alte cuvinte..... (Marţi, 8 octombrie 2019, 19:22)

   astronaut [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   ''IMPLANT PSD-IST'' in apararea INFRACTORILOR !!
 • +23 (35 voturi)    
  Sluga.. (Marţi, 8 octombrie 2019, 17:41)

  arpi [utilizator]

  Cat de sluga poti fi sa te compromiti in halul asta???
 • +21 (33 voturi)    
  Sa stii sa scrii si sa citesti (Marţi, 8 octombrie 2019, 17:46)

  PuieMonta007 [utilizator]

  Nu te face neaparat mai destept decat Dancila
  • +13 (23 voturi)    
   De unde ai scos concluzia ca stie? (Marţi, 8 octombrie 2019, 18:32)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui PuieMonta007

   Nu vezi ce zice: "Marţi au lipsit trei procurori fără nicio justificare, invocând o pretinsă şedinţă..."? Pai ori e fara justificare ori e datorita unei alte sedinte? Ca acea sedinta a fost sau nu, nu are aici nici o importanta, impotant e ca au avut motiv, nu a fost fara justificare! Asa ca si ea mai are de invatat la limba Romana!
 • -32 (54 voturi)    
  5 procurori chiulangii (Marţi, 8 octombrie 2019, 17:48)

  Mazeta [utilizator]

  și cu Birchall zece, care-i și întrece.
  • +8 (18 voturi)    
   din intelepciunea populara?! (Marţi, 8 octombrie 2019, 18:18)

   ember [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   5+1 nu e zece... dar sefu' cere cuvinte ticluite chiar daca nu au sens...
   • +1 (9 voturi)    
    Asa crezi tu? (Marţi, 8 octombrie 2019, 22:11)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui ember

    Eu cred ca "sefu' " nu-i mai zice nimic, cred ca i-au dat o camera separata numai pentru el, iar pe usa are scris "severely mentally disordered".
  • +4 (12 voturi)    
   în ce (Marţi, 8 octombrie 2019, 20:34)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   hal te-ai degradat...
   Nici poantele nu-ți mai ies ca pe vremuri.
   Ai îmbătrânit și tu o dată cu Putin. Piticul crăcănat abia ce a făcut 67 de anișori. Tu câți?
 • +28 (38 voturi)    
  Ce datorii catre papusarii politici are Savoniera? (Marţi, 8 octombrie 2019, 17:53)

  Plagarus [utilizator]

  Ori este santajata pt. ceva scheletzi,ori este tampa tuta.
  Fara Floarea la butoniera,o pasc vremuri grele !!!!
  • +18 (26 voturi)    
   e clar (Marţi, 8 octombrie 2019, 18:14)

   ember [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   a luat o spaga majora pentru ceva ce parea floare la ureche pe vremea lui buborel si acum trebuie plateasca datoria fata de interlopii din psd constanta. nu poate exista o alta explicatie pentru care cineva sa se compromita in asemenea hal.
   • -9 (19 voturi)    
    E si (Marţi, 8 octombrie 2019, 20:01)

    Mironescu Valeriu [anonim] i-a raspuns lui ember

    mai clar ca cei care refuza sa participe la sedinte nerespectand obligatiile de serviciu o fac din onestitate, patriotism, etc. si nu ar accepta nici un fel de santaj, spaga sau trafic de influenta.
  • +2 (10 voturi)    
   hamsterul (Marţi, 8 octombrie 2019, 20:35)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   e suficient, că el a vărăt-o în postul de șefă CSM.
   • +2 (8 voturi)    
    Plus ce i-o mai fi varat.. (Miercuri, 9 octombrie 2019, 0:25)

    ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    diabolic de eficace in trebile statului, acest vanzator de legume.
 • +24 (34 voturi)    
  Care conflict constitutional (Marţi, 8 octombrie 2019, 17:53)

  snowflake [utilizator]

  Ca e un conflict in interiorul CSM, intre membrii CSM, nu intre guvern si CSM.
  • +10 (18 voturi)    
   Nu, n-ai inteles .. (Marţi, 8 octombrie 2019, 18:37)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui snowflake

   ..e intre savonea si Ministrul Justitiei, pentru ca Ministrul Justitiei nu se conformeaza cerintelor savonei.
   • +6 (16 voturi)    
    Nu poate fi conflict constitutional (Marţi, 8 octombrie 2019, 19:55)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    intre o institutie si o persoana (cu exceptia Presedintelui care e considerat tot o institutie), ci doar intre institutii ale caror puteri sunt considerate separate in stat. Deci ar putea fi intre guvern si CSM.
  • +13 (21 voturi)    
   Birchal (Marţi, 8 octombrie 2019, 18:40)

   Ademordna [utilizator] i-a raspuns lui snowflake

   Ea zice ca ea, care e CSM-ul (luat pe persoana privata), e in conflict cu ministrul justiei, adica cu guvernul.
   Curat disperare, coane Fanica!
 • +13 (19 voturi)    
  Cateva nedumeriri: (Marţi, 8 octombrie 2019, 18:48)

  LiviuX [utilizator]

  1. Membrii CSM au numai activitate in CSM sau mai au si alte activitati? Daca au numai in CSM, nici o absenta nu e justificata si Savonea ar avea dreptate sa ii dea afara dupa un anumit numar de absente. Daca nu au numai in CSM, vezi pct. 2.
  2. Cum se convoaca aceste sedinte? Normal ar fi cu cel putin cateva zile inainte, plus o luare la cunostiinta plus mai ales o acceptare a datei si orei, aratand in acest fel ca esti liber si nu ai alte obligatii la acea data si ora. Daca se vede ca nu se poate intruni cvorum-ul, urmand stabilirea altei date si ore, de comun acord cu toti. La extrema, se poate stabili o sedinta cu un avans de, sa zicem, 3 saptamani, urmand ca in acest caz prezenta sa fie obligatorie, membrilor revenindu-le obligatia de a-si schimba programul ca sa poata participa. In caz contrar da, de acord cu absentele nejustificate si consecintele lor. Deci in nici un caz nu convoci de azi pe maine sau si mai rau, de dimineata pentru dupa-amiaza.
  Nu ar fi asa mai simplu, clar si eficient?
  • +14 (20 voturi)    
   Unii au activitatea principala la CSM,cazul L.S. (Marţi, 8 octombrie 2019, 19:01)

   Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

   Ex Savonea in 2018 : 473.627 de lei din drepturile salariale de la CSM și 1.514 lei ca judecător la Curtea de Apel București, reprezentând drepturi salariale restante.
   Avere : 5 terenuri intravilane, două terenuri agricole, două case de locuit două maşini.si mai multe conturi,374.000 de euro, peste 8.000 de dolari și aproape 90.000 de lei.
   • +4 (10 voturi)    
    Nu conteaza daca e principala sau nu (Marţi, 8 octombrie 2019, 19:50)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

    Cum ar fi sa fie programata o sedinta cand Savonea are proces ca judecator la Curtea de Apel? Ar chiuli de la proces sau de la sedinta?
   • -9 (19 voturi)    
    Aveti (Marţi, 8 octombrie 2019, 19:57)

    Mironescu Valeriu [anonim] i-a raspuns lui Plagarus

    informatii ca a le-a dobandit fraudulos. Iohannis asta a facut (fapt dovedit in instanta) dar nu va deranjeaza. Nu va deranjeaza nici ca niste colegi ai d_nei nu catadicsesc sa-si indeplineasca obligatiile de serviciu.
    • +4 (12 voturi)    
     Ce legatura are asta cu ce am spus/intrebat eu? (Marţi, 8 octombrie 2019, 21:43)

     LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Mironescu Valeriu

     Valabil si pentru "Plagarus" de la care am retinut, dupa cum se vede, doar faptul ca e judecator la Curtea de apel.
     Restul nu are legatura cu ce se discuta aici.
     P.S. Nici o instanta nu a dovedit ca Iohannis a dobandit ceva fraudulos. Fraudele au fost facute de altii, nu de el. Asta asa, ca idee, tot fara legatura...
     • -1 (5 voturi)    
      He he... (Miercuri, 9 octombrie 2019, 10:10)

      Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

      El nu a facut nimic. Doar ca a beneficiat.

      Asa au zis judecatorii si in cazul lui Dragnea. El nu a facut nimic … da nu avea dom'ne cum sa nu stie de angajarile alea fictive ca doar era Dumnezeu in Teleorman.
    • +1 (1 vot)    
     ce a dovedit, ce instanta? (Miercuri, 9 octombrie 2019, 12:59)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Mironescu Valeriu

     A3 v-a spalat urat de tot pe creier.
     Ne puteti da sentinta care spune negru pe alb ca Johannis a savarsit o frauda? el personal?
     Sau mestecati perjele altora?
  • +1 (11 voturi)    
   Dc activitatea in cadrul Sputnik (Marţi, 8 octombrie 2019, 19:54)

   PuieMonta007 [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

   Se pune, atunci da, au si alte activitati. Alta intrebare ? :)
   • +1 (3 voturi)    
    La un raspuns asa de inteligent ce sa mai intrebi? (Marţi, 8 octombrie 2019, 21:39)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui PuieMonta007

    No comment!
 • +9 (15 voturi)    
  Fetelor, e groasa ... si inca n-ati vazut tot (Marţi, 8 octombrie 2019, 19:10)

  Inapasevedeinvers [utilizator]

  Se ingroasa pe zi ce trece iar timpul nu mai are rabdare cu voi.
  O s-o cam luati pe coaja.
 • +9 (15 voturi)    
  A uitat (Marţi, 8 octombrie 2019, 19:46)

  yol [utilizator]

  sa spuna ca plangerea e in nume personal si nu in numele CSM-ului. E deja a 3-a oara cand incearca sa se foloseasca de institutie pt probleme personale.
  Maine, aproape la unison, toti procurorii din csm vor spune iar ca ei n-au habar si ca nu i-a intrebat nimeni nimic...
 • -15 (23 voturi)    
  Va ajunge (Marţi, 8 octombrie 2019, 19:52)

  Mironescu Valeriu [anonim]

  la un numar de sesizari ale CCR comparabil cu un sfert din sesizarile presedintelui. Dna Savonea nu stie ca numai Iohannis are dreptul sa sesizeze CCR deoarece el are intotdeauna dreptate?
  Vad ca nimeni nu sesizeaza absenteismul de la sedintele CSM al unor oameni care primesc salarii foarte mari si care, astfel, nu le justifica.
  • +8 (16 voturi)    
   Nu (Marţi, 8 octombrie 2019, 20:57)

   Coco_papagal [utilizator] i-a raspuns lui Mironescu Valeriu

   vezi ca idioata are o fixatie? A fost respinsa de 6x propunerea ei!
  • +4 (10 voturi)    
   Ai idei putine, dar fixe. (Marţi, 8 octombrie 2019, 22:35)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Mironescu Valeriu

   Vezi si ce am spus mai sus de prezenta, ca atunci cand ai mai multe functii (si e cazul si al ei) e normal ca nu poti fi in mai multe locuri in acelasi timp (ca doar nu esti unul din mortii lui dragnea) si ca sedintele ar trebui organizate corespunzator.
   Apoi, de cand prezenta la servici e de competenta CCR? Bine, ca stim ce hram poarta CCR si ca ar putea da curs unei sesizari de genul asta e alta poveste. Daca a ajuns sa si schimbe limba Romana si sa pretinda ca stiu sa citeasca in ganduri, nimic nu ma mai mira din partea CCR.
   • +1 (5 voturi)    
    Nu chiar, e doar un tovaras postac rosu (Miercuri, 9 octombrie 2019, 9:31)

    midufi [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

    si pe dinauntru, si pe dinafara
 • +6 (14 voturi)    
  Ha, ha, ha! Savonea e sub nivelul unui student (Marţi, 8 octombrie 2019, 20:18)

  Sparafucile [utilizator]

  Cred ca Birchall e deja sub masa de atita ris. Sa presupunem ca CCR decide ca ministrul justitiei nu trebuie sa mai intreprinda imixtiuni in activitatea procurorilor si sa nu mai submineze autoritatea CSM-ului. Ei si? Birchall va declara ca nu va mai intreprinde imixtiuni in activitatea procurorilor si nu va mai submina autoritatea CSM. Punct! Dar la sedintele CSM cine va dori sa absenteze tot va absenta sub felurite pretexte usor de regizat. Fireste ca in realitate Birchall nu va recunoaste ca submineaza autoritatea procurorilor si se va prevala de decizia CCR potrivit careia procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului justitiei. Pai nu s-a zbatut Tudorel Toader sa obtina aceasta decizie a CCR ca s-o demita pe Kovesi? Acuma se intoarce impotriva lor. Si nici ca submineaza autoritatea CSM-ului nu va recunoaste Birchall si o va pune pe Savonea sa dovedeasca asta. Savonea asta nu stie meserie nici cit Adina Florea.
 • -5 (11 voturi)    
  Oameni buni, nu mai bateti campii (Marţi, 8 octombrie 2019, 22:28)

  ww [utilizator]

  Intelegeti cine e Savonea? Savonea e sefa CSM, aleasa acolo de membri CSM, trimisi (ati ghicit, in CSM) de adunarile generale ale magistratilor. Cum sa va spun, Savonea e Iohannis-ul magistratilor. Va e greu sa acceptati? Da, Savonea e oglinda Justitiei din România si sefa pe care magistratii romani si-o doresc.
  Multi nu pricepeti asta pentru ca nu ati calcat de cand sunteti voi intr-o sala de judecata, nu aveti habar ce inseamna o "ancheta" facuta de procurorii români, nu ati avut de-a face niciodata cu brava justitie româna, incepand de la ultima instanta de judet pana la CSM.
  Daca era asa, intelegeati ca fățăul acestei frumuseti e exact chipul demonic pe care Justitia il arata justitiabilului român.
  Va plac contrele cu Birchall? Nu pricepeti ca matusa asta a confiscat un discurs care trebuia sa fie al opozitiei parlamentare si al societatii civile (chiar, unde au disparut ONG-urile lui Soros de vreo trei-patru ani?) si pe care il duce in penibil?
  Va puneti apoi sperante aiurea in membri CSM "sabotori". Nu vorbim de acelasi CSM care a exclus-o de doua ori (n.b.) pe Camelia Bogdan din magistratura si care a avizat pe banda rulanta toate aberatiile initiate de psd-alde?
 • 0 (10 voturi)    
  ziaristi (Marţi, 8 octombrie 2019, 23:41)

  Ilidia [utilizator]

  Afurisitii de ziaristi au aflat ca, ce sa vezi, madama asta pocita stia ca nu vor veni fiind ocupati si si-a premeditat scandalul facut...
  • +4 (10 voturi)    
   Ma doare Burta de Ras (Miercuri, 9 octombrie 2019, 0:40)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Ilidia

   Pe Ciordache il Doare de finii lui Interlopii caracaleni
 • +8 (12 voturi)    
  voi toti sinteti partasi (Miercuri, 9 octombrie 2019, 3:58)

  Coco Whistle [utilizator]

  in alte state din lume, se aleg judecatorii, se aleg serifii, se aleg reprezentantii (nu liste de la partid), se aleg oamenii, programele, statutul,etica acestora si cum acestia pot contribui la bunastarea societatii. la noi mafia e statul.
  • +7 (11 voturi)    
   iar Svoneiera (Miercuri, 9 octombrie 2019, 6:38)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Coco Whistle

   e de partea mafiei ca o magistrata supracorupta si un scuipat pe obrazul Justitiei. O javra!
 • -1 (5 voturi)    
  Legitimitate (Miercuri, 9 octombrie 2019, 9:54)

  Gigi Kent [utilizator]

  Doamna Savonea nu are nici o legitimitate in calitate se Presedinte CSM dintr-un motiv foarte simplu. Nu este demisa si/sau interimara.

  Legitimitate maxima au interimarii de la DNA / Parchetul General si Ministrul Justitiei pe care, incalcand Constitutia si decizia CCR, dl Presedinte o metine in post (ca doar e o sluga utila, le place si americanilor samd.)
 • -1 (1 vot)    
  Cînd te orbeşte furia, devii proastǎ, Lia! (Miercuri, 9 octombrie 2019, 10:10)

  ofCAER [utilizator]

  Comunicat CSM, 21 iunie a.c.: “Şedinţele de plen sunt stabilite cu regularitete în fiecare zi de joi, cu excepţia situaţiilor în care, din motive ce ţin de [2] lipsa cvorumului sau de [1] caracterul urgent al lucrǎrilor înscrise pe ordinea de zi, este stabilitǎ o altǎ zi de şedinţǎ.”.
  1. Ce anume a determinat “caracterul urgent” al necesitǎţii numirii Adinei F.?
  2. Cît despre “lipsa cvorumului”, ce sǎ mai vorbim?! Dacǎ ea, Lia-Lia-ciociocîrlia, nu se informeazǎ în prealabil de agenda membrilor CSM, cum poate sǎ solicite, imperativ!, sǎ se realizeze cvorum?
  P.S. Legat de sesizarea CCR, Liviu Avram are dreptate: nu putea fi anunţatǎ inainte de o consultare, pe direct sau prin interpuşi, cu “onorabilii” din cloaca CCR. Nu uitaţi cǎ toatǎ tevatura asta pleacǎ de la Adina Florea, al cǎrei subaltern de facto a fost actualul judecǎtor constituţional habarnamistul Gheorghe Stan şi al cǎrui amant (“aşa se scrie prin presǎ”, vorba lu’ Dragnea!) de facto şi de de toate a fost alt judecǎtor constituţional, Deliorga Cristian! Iar Dorneanu este mentorul ǎstora doi…


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by