Un nou scandal la CSM, într-o altă ședință fără cvorum în care a eșuat numirea Adinei Florea la șefia Secției speciale/ Savonea îl acuză de sabotaj pe procurorul general / Ea cere schimbarea urgentă a legii: Membrii CSM care lipsesc de la ședințe să-și piardă mandatul - UPDATE

de MH     HotNews.ro
Marţi, 8 octombrie 2019, 11:10 Actualitate | Esenţial


Lia Savonea
Foto: Agerpres
Șefa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lia Savonea, nu a avut nici la ședința de marți cvorum pentru numirea Adinei Florea la șefia Secției de anchetare a magistraților. De la ședință au lipsit patru procurori, iar Savonea a propus ca plenul CSM să ia legătura cu procurorul general Bogdan Licu pentru a-i cere explicații și l-a acuzat că sabotează ședința Consiliului. De asemenea, ea a acuzat o "acțiune coordonată", a invocat o "stranie coincidență cu semnalele ministrului Justiției" și a cerut modificarea urgentă a legii, astfel încât membrii CSM care absentează de la ședințe să își piardă mandatul.

UPDATE 12.00 Ședința CSM s-a reluat la ora 12.00, în 11 membri, între timp plecând doi judecători, Mihai Bălan și Bogdan Mateescum, care aveau programată o altă activitate. Lia Savonea a convocat un nou plen pentru ora 16.30. Lia Savonea a spus că a convocat ședința la 16.30 pentru ca procurorii să poată ajunge.

Ea a mai spus că l-a sunat pe procurorul general Bogdan Licu, dar acesta nu i-a răspuns la telefon. În schimb, i-a trimis prin fax programul de la Parchetul General.

"L-am sunat pe procurorul general, da, așa este. E unul dintre motivele pentru care noi am amânat la acaestă oră. Trebuie să anunț public că l-am sunat pe domnul procuror general, nu mi-a răspuns, însă a înțeles să transmită un mesaj secretarului general, respectiv însoțit de o adresă din care rezultă programul întâlnirilor de astăzi, din cadrul Parchetului General. Reținem că aceste activități se derulează până la orele 16.00, potrivit comunicării pe care a făcut-o astăzi, după insistențele pe care toată lumea le-a văzut", a anunțat Lia Savonea.

UPDATE 11.15 Ședința plenului CSM a fost amânată cu o oră, pentru ca Lia Savonea să ia legătura cu Bogdan Licu ca să vadă dacă cei trei procurori care lipsesc și care sunt în ședință cu procurorul general pot participa marți la plen.

Absenții de la ședința CSM

Lis Savonea a anunțat că plenul CSM este în imposibilitatea de a ține ședința, în condițiile în care sunt prezenți doar 13 membri din cei 15 necesari pentru cvorum.

De la ședința CSM lipsesc procurorii Tatiana Toader, Cristian Ban, Florin Deac și Andrei Solomon, aflat în concediu, dar și procurorul general Bogdan Licu. Primii trei procurori participă la întâlnirea Secției de procurori cu conducerile Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, Secției Parchetelor Militare, Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi Direcției Naționale Anticorupție, care are loc la Parchetul General. De la ședință absentează și ministrul Justiției, Ana Birchall, aflată la Consiliul JAI de la Luxembourg.

Procurorul general, acuzat de sabotaj

Judecătoarea Gabriela Baltag a propus ca membrii CSM să meargă la sediul Parchetului General, acolo are loc întâlnirea procurorilor.

"Acei membri CSM primesc o indemnizație consistentă și diurne, în limitele legii fiecare. Deci vă fac această propunere, dacă sunteți de acord, invităm și presa, să mergem până la Parchetul General și să facem ședința acolo. Am mai făcut la INM, au mai fost și alte locuri , la Iași, unde Consiliul și-a desfășurat ședința de plen. Și desigur să aveți în vedere, în situația în care nu agreați o astfel de propunere, să amânați în cursul zilei de astăzi, din oră în oră, ședința de plen. Poate totuși conștiința colegilor noștri se deșteaptă și vor veni să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu. Din câte știm noi, ei sunt în prezent, funcționează în CSM, nu în Parchetul General", a spus Gabriela Baltag, citată de Mediafax.

Ulterior, președintele Consiliului, Lia Savonea, a propus ca plenul CSM să ia legătura cu procurorul general Bogdan Licu și l-a acuzat că sabotează practic ședința CSM.

"Eu v-aș propune să încercăm să-l contactăm pe domnul procuror general, eu aș vrea să avem o discuție, prin videoconferință, prin orice se poate, să înțelegem și noi câteva dintre lucrurile care se întâmplă cel puțin așa , neobișnuit. Suprapunerea unor activități peste ședința de plen, invitarea procurorilor, vreau să știu ...Este indispensabilă prezența a trei procurori din cadrul CSM la acaestă ședință? Eu găsesc destul de grav ce se întâmplă în această perioadă și cu concursul, este evident, nu mă feresc să o spun, chiar a procurorului general. Vă propun să-l consultăm și să intrăm în legătură directă cu dumnealui", a declarat Lia Savonea.

Savonea cerea schimbarea legii: Membrii CSM să-și piardă mandatul!

Enervată că nu are cvorum, Lia Savonea a cerut modificarea Legii 317/2004 privind organizarea Consiliului Superior al Magistraturii, prin care să fie modificat cvorumul necesar pentru ședința plenului și să fie sancționați membrii care boicotează ședințele.
 • "Nu putem să deschidem această ședință de plen având în vedere dispozițiile articolului 27, alineatul 2, din Legea 317/ 2004 și ale articolului 17 din Regulament, care prevăd că lucrările Plenului se desfășoară în prezența a cel puțin 15 membri. Suntem 13 membri. Domnule secretar, este comunicat de către vreun membru vreun motiv pentru care nu s-au prezentat la ședință? Personal, am citit în presă că mai mulți procurori au fost invitați la sediul Parchetului General astăzi. Mie, personal, mi se pare că avem o perpetuare a unui blocaj în activitatea CSM, în funcționarea plenului CSM, și trebuie să reamintesc faptul că la patru ședințe legal convocate, la data de 20 iunie 2019, 24 iunie 2019, 1 iulie 2019 , 3 iulie 2019, s-a refuzat de către anumiți membri, în principal procurori, să se prezinte pentru a se asigura desfășurarea ședințelor.
 • Eu constat că nu avem pârghii, instituțional vorbind, pentru a asigura respectarea legii în cadrul CSM, situație în raport de care vă propun să solicităm ca, în regim de urgență, să fie adoptate măsuri legislative care să deblocheze actuala situație printr-o procedură rapidă, parlamentară, de care o fi. Este necesară modificarea articolului 27, alineatul 2 din legea 317/2004, care reglementează cvorumul ședințelor de plen", a solicitat Lia Savonea, președintele Consiliului Superior al Magistraturii.
Președintele CSM a anunțat că cei trei procurori care lipsesc marți de la ședința plenului CSM nu au anunțat în niciun fel că nu pot participa.

"Stranie coincidență cu semnalele ministrului Justiției"

"Trebuie să spun că miercuri, 2 octombrie, în cadrul activității desfășurate într-o comisie, am discutat despre această ședință de plen, împreună am convenit că, date fiind activitățile planificate de către procurori la Constanța, începând de mâine și până vineri, este imposibilă alegerea unei alte date decât cea de astăzi. Au fost prezenți toți cei cinci procurori, niciunul nu a obiectat, niciunul nu a spus că are activități planificate sau în curs de a fi planificate. Am văzut semnalele date de ministrul Justiției, pe marginea ședinței pentru astăzi. Nu pot să nu constat această stranie coincidență, ministrul Justiției dă un semnal, iar procurorul general al României suprapune activități la sediul Parchetului General, peste activitatea de plen și după ce, informal, între membrii Consiliului, s-a stabilit că astăzi va fi asigurată ședință de plen", a susținut Savonea.

Ea a propus ca membrii CSM care fac imposibilă desfășurarea ședințelor de plen să fie sancționați cu pierderea mandatului.

"Nu mă feresc să spun că suntem în fața unei acțiuni de coordonare, în blocarea activității ședinței de plen, așa că vă propun să solicităm modificarea articolului 27 aliaentul 2 din Legea 317/2004, așa încât să fie împiedicat orice membru din CSM să-și facă propria lege și să facă imposibilă derularea activității primordiale din cadrul acestei instituții. Aș mai propune, pentru că nu avem alte pârghii, să se stabilească și ca un membru aflat într-o astfel de situație, când ședința a fost legal convocată, între membri s-a discutat acest lucru, să-și piardă de drept mandatul", a mai spus Lia Savonea.

Judecătoarea Andreea Chiș: Fiind în mâna ei convocarea plenului, pune când vrea ședințele, nu contează că ești plecat în Australia

"Vrea să scape de noi. Fiind în mâna ei convocarea plenului, pune oricând ședințele, nu contează că esti plecat în Australia", a declarat pentru HotNews.ro judecătoarea Andreea Chiș.

Ea a propus în ședința CSM ca plenul să poată fi ținut prin teleconferință, iar votul să fie electronic.

Judecătoarea a întrebat-o pe Lia Savonea de ce nu a convocat plenul timp de 3 săptămâni, dacă erau urgențe.

Este a șasea încercare a Liei Savonea de numire a Adinei Florea la şefia Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ).

Adina Florea a promovat concursul pentru funcţia de procuror-şef al Secției de anchetare a magistraților în luna iunie, fără a fi numită efectiv, deoarece toate şedinţele convocate de Lia Savonea în acest sens au fost amânate din lipsă de cvorum, după ce majoritatea procurorilor din CSM şi câţiva judecători au refuzat să asigure cvorumul.

De altfel, o parte din membrii CSM sunt în conflict cu Lia Savonea legat de numirea Adinei Florea la conducerea Secției de investigare a infracțiunilor în justiție.

Plenul CSM a fost convocat de Lia Savonea vineri seară, atrăgând din nou nemulțumirile ministrului Justiției, Ana Birchall, și a altor membri CSM. Birchall i-a reproșat maniera "inadmisibilă şi de condamnat” în care sunt convocate şedinţele plenului Consiliului Superior al Magistraturii.

Ultima ședință a plenului CSM a avut loc în 17 septembrie, când magistrații din CSM care s-au opus numirii Adinei Florea au reușit să amâne ședința, cu voturile ministrului Justiției și procurorului general, membri de drept ai CSM. În ședința de atunci au existat replici acide între ministrul Justiției, Ana Birchall și judecătoarea Gabriela Baltag, după ce Birchall a spus că concluziile preliminare ale grupului de la Ministerul Justiției nu susțin funcționarea în acestă formă a secției speciale.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6602 vizualizari

 • +33 (43 voturi)    
  E bine (Marţi, 8 octombrie 2019, 11:23)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Magistrata corupta Savonea, complicea inrfractorilor, este o rusine. In gura acestei lepre, cuvantul JUSTITIE e un scuipat, ca si in gura lui Florea, o ticaloasa inhaitata cu mafia din constanta, progenitura de javreta comunistă
  • +11 (11 voturi)    
   problema pusa prost de presedinta CSM ... (Marţi, 8 octombrie 2019, 13:25)

   VaseaV [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   totusi cred ca ar trebui sa isi piarda mandatul cel sau cea care nu este in stare sa convoace sedintele CSM. Daca nu esti in stare sa faci cvorum, atunci cu siguranta cauti conflict ....
   • +5 (5 voturi)    
    Savonea, mai potrivita la Dracula Theme Park (Marţi, 8 octombrie 2019, 14:16)

    Poiana lui Occam [utilizator] i-a raspuns lui VaseaV

    ce ? Si acolo e nevoie de consiliere juridica
   • +4 (4 voturi)    
    Sa nascut prea tarziu (Marţi, 8 octombrie 2019, 15:24)

    Caligula [utilizator] i-a raspuns lui VaseaV

    Nu stiu ce e in mintea lui Savonea, dar dupa cum actioneaza, ea vrea sa produca un consens cu forta. E stranui pentru un om care in tot ce face trebuie sa demonstreze puterea dreptului.

    Cred ca Savonea ar fi fost fericita sa traiasca undeva prin 1950. Acolo ii este locul, alaturi de Ana Pauker.
 • +33 (37 voturi)    
  echilibru (Marţi, 8 octombrie 2019, 11:26)

  revo [utilizator]

  asa cum Viata, in momente rare, de gratie, da nastere unor fiinte de-o frumusete fizica sau spirituala dumnezeiasca (mai rara amandoua impreuna), tot asa, pentru echilibru, da nastere unor orori, ca aceasta Lia Savonea: de-o uratenie care iti da fiori de repulsie, si de-o ticalosie scarboasa, care te paralizeaza.
  • -32 (36 voturi)    
   Nici cu Macovei nu mi-e rușine. (Marţi, 8 octombrie 2019, 12:18)

   Raoke [utilizator] i-a raspuns lui revo

   Sau cu Koveși. Nu că nu aș fi de acord cu tine, dar arată-le pe toate, ce naiba.
   • +12 (16 voturi)    
    claaaaar (Marţi, 8 octombrie 2019, 13:00)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Raoke

    pentru ca Macovei si Kovesi sunt injurate de toata lumea... ma rog cel putin de toata lumea de care asculti tu: infractori, rusofili, sputnik.. etc

    sincer sa fiu mie imi e rusine ca sunt de aceeasi nationalitate cu al de tine, cucuveauamov, mazeta etc!
 • -31 (39 voturi)    
  auzi tu ce propune? (Marţi, 8 octombrie 2019, 11:34)

  cucuveauamov [utilizator]

  daca nu te duci la job sa-ti pierzi jobul! asta numai ciuma rosie poate sa gandeasca ... ne vedem tot la girafa, unde e jobul nostru!!!
  • +27 (31 voturi)    
   ce-mi place la voi (Marţi, 8 octombrie 2019, 12:19)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   slugile psd care va dati aparatori ai justitiei (cata ipocrizie)

   "uitati" sa mentionati faptul ca tovarasa savonea a pus INTENTIONAT aceasta sedinta cand NU se putea prezenta ministurl justitiei!!!

   asta nu e magarie tovarase?!
   • -8 (12 voturi)    
    ? (Marţi, 8 octombrie 2019, 12:27)

    cucuveauamov [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    va referiti la ministrul pesedist ciumat rosu puscariabil etc? mai lasati propaganda psd! cat o sa mai slugariti guvernul Vioricai? huo! va astept la girafa!
  • -9 (9 voturi)    
   Mi-a venit o idee: "La munca, sa se munceasca!" (Marţi, 8 octombrie 2019, 13:19)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Mi-a venit o idee: "La munca, sa se munceasca!"

   Daca ideea in sine nu-i foarte pesedista, indraznesc sa adaug: "Chiar si procurorii!"
   • -4 (4 voturi)    
    E o idee proasta, clar! 5 minusuri din cinci! (Marţi, 8 octombrie 2019, 15:40)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    Mi-a venit o idee: "La munca, sa se munceasca!"

    E o idee proasta la romani, clar! 5 minusuri din cinci in acest moment.
 • +32 (34 voturi)    
  ordina (Marţi, 8 octombrie 2019, 11:34)

  mareanvan [utilizator]

  ro....dar sa aranjezi sedinta cand stiai ca MJ este plecat...nu este sabotaj...???? cv ordinara
 • +28 (30 voturi)    
  Golluma este disperata (Marţi, 8 octombrie 2019, 11:36)

  MG [utilizator]

  ea vrea, ea este seful, bate din piciorus, de ce nu o asculta toata lumea?!?
 • +24 (28 voturi)    
  DE MI SIA lepro! (Marţi, 8 octombrie 2019, 11:36)

  liviu_ [utilizator]

  cand toti isi spun ca esti beat, te duci sa te culci, nu urlii sa se schimbe legea!
 • +27 (27 voturi)    
  PS: (Marţi, 8 octombrie 2019, 11:37)

  liviu_ [utilizator]

  sunt de acord cu ceva ! membrii CSM care incearca in disperare sa puna o persoana si NUMAI o persoana, desi ceilalti sunt impotriva sa piarda mandatul SI libertatea! recunosti pe cineva, sluga psdista?!
 • -25 (27 voturi)    
  Cred ca este singura solutie rezonabila (Marţi, 8 octombrie 2019, 11:41)

  Maia1 [utilizator]

  Cred ca este singura solutie rezonabila si este o propunere de analizat si hotarat in legislativ!
  • +17 (19 voturi)    
   singura solutie rezonabila (Marţi, 8 octombrie 2019, 12:20)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Maia1

   e ca un om care pune sedintele ca sa absenteze anumite persoane si care incearca sa propuna o singura persoana , desi nimeni nu o vrea sa fie demisai si sa i se taie toate privilegiile!
 • +25 (27 voturi)    
  O cauta cu lumanarea (Marţi, 8 octombrie 2019, 11:45)

  cristiaan [utilizator]

  Si cred ca o sa o gaseasca, la demitere ma refer.

  O sluga comunista agresiva si care nu are nicio legatura cu Justitia (in sensul de dreptate implementata in societate).

  Are nevoie de cvorum ca de o ranga cu care sa faca numirea pe care ceilalti membri din CSM nici nu o vor.

  E o vorba, daca 3 oameni iti spun ca esti beat, du-te de te culca. Pai daca nici dupa 5 sedinte in care nu are cvorum ea nu a inteles nimic, nu are ce cauta la sefia CSM.

  Bye bye mucegai.
 • +6 (16 voturi)    
  Mai e mult până departe. (Marţi, 8 octombrie 2019, 11:46)

  Raoke [utilizator]

  Ceva dreptate are pizidista asta coruptă: absențele. Prea mult se lipsește în instituțiile statului. Chiar și dacă-i de „stat degeaba”, și atunci se lipsește. Și cei mai nenorociți chiulăi sunt chiar „șparlamentarii”.
  Mai întâi ar trebui tăiate indemnizațiile, sporurile și toate celelalte aferente pe luna când se lipsește. Și abia la un număr de „x” absențe să se ridice problema zburării respectivului parazit de bugetar.
  Cât despre stabilirea ședințelor, ar trebui și acolo o disciplină: când și la ce ore, frecvența și timpul de avizare a ședințelor.
  • +7 (7 voturi)    
   Ce spui (Marţi, 8 octombrie 2019, 12:34)

   2016 [utilizator] i-a raspuns lui Raoke

   tu colega, se intampla intr-o tara democrata! Vezi tu Romania o tara democrata, cand este de fapt condusa de cei mai mari mafioti si incompetenti de dupa 1989?
 • +22 (22 voturi)    
  CSM (Marţi, 8 octombrie 2019, 11:47)

  liviu_ [utilizator]

  a devenit un instrument politic pe fata si o bataie de joc!

  este inadmisibil ca sa traga cu dintii sa numeasca o anumita persoana la o institutile declarata ilegala!

  chiar nu se sesizeaza nimeni?! esta CLAR ca este un joc politic! nici un om sanatos la cap nu incearca numirea unei persoana cand toti sunt impotriva!
  • -19 (19 voturi)    
   Cine a declarat "ilegala" institutia aia? (Marţi, 8 octombrie 2019, 12:21)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Cine a declarat "ilegala" institutia aia ? Hai sa vorbim pe fapte, legi, articole.
   Deci?
   • +5 (7 voturi)    
    Ai dreptate, (Marţi, 8 octombrie 2019, 12:36)

    2016 [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    nu este ilegala, ci doar imorala. Insa, stai linistit, viitorul guvern (dupa ce pica cotcodacila!) va da OUG si va desfiinta SS, iar Florea se va intoarce la nemerniciile ei din Constanta.
    • -3 (3 voturi)    
     Si procurorii judeca moralitatea? Nu stiam. (Marţi, 8 octombrie 2019, 15:41)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui 2016

     Si procurorii judeca moralitatea? Nu stiam.
    • -3 (3 voturi)    
     Acu ma invartosez... (Marţi, 8 octombrie 2019, 16:11)

     Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui 2016

     Deci ma apuca pandaliile. Parca la Referendum fu vorba ca nu mai dam OUG pe justitie … pai ce facem aici?
   • +7 (7 voturi)    
    ah scuze (Marţi, 8 octombrie 2019, 13:02)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    am uitat ca tu nu citesti stiri de la UE... tu citesti doar stiri de la sputnik ...
    imi cer scuze pentru eroare...

    uite aici: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23366124-comisia-europeana-raspuns-catre-curtea-justitie.htm

    si ca sa intelegi si tu: https://translate.google.com/translate?sl=ro&tl=ru&u=https%3A%2F%2Fwww.hotnews.ro%2Fstiri-esential-23366124-comisia-europeana-raspuns-catre-curtea-justitie.htm
    • -3 (3 voturi)    
     Deci e legala, conform legislatiei romanesti (Marţi, 8 octombrie 2019, 15:47)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

     Deci, dupa legislatia din Romania, dupa CCR, e legala.

     La ultima verificare..."legi" erau alea facute de Parlamentul Romaniei, nu raspunsuri ale Comisiei Europene.

     In plus, "legalitatea" unei legi e data de CCR; o lege "legala" e cea care e in acord cu Constitutia.
     Pe problema respectiva CCR s-a pronuntat, si legea e constitutionala. Cu sau fara raspunsuri ale Comisiei Europene care nu este "legislativ" nici macar pentru Europa.
 • +20 (22 voturi)    
  Da-ti demisia in semn de protest! (Marţi, 8 octombrie 2019, 11:48)

  IoPaNet [utilizator]

  ...
 • +18 (18 voturi)    
  da' pe frustrata (Marţi, 8 octombrie 2019, 11:52)

  mache [utilizator]

  asta de savoniera nu o opreste nimeni? sau e pecetluita situatia ei de matroana a CSM ?
 • -20 (24 voturi)    
  Vai, cum, nu se poate! "Sa munceasca"? Oribil! (Marţi, 8 octombrie 2019, 11:59)

  newlook [utilizator]

  "... a cerut modificarea urgentă a legii, astfel încât membrii CSM care absentează de la ședințe să își piardă mandatul."

  ==============================

  Vai, cum, nu se poate!

  "Sa munceasca procurorii pentru salariile pe care le iau"? Oribil! Atac la independenta Justitiei!

  Ca sa nu mai vorbim despre nenorocirea ca procurorii trebuie sa aplice legi. Pai unde s-a mai pomenit ca in Statul De Drept(i), procurorul sa aplice legea?
  • +13 (17 voturi)    
   ba sluga de 2 lei (Marţi, 8 octombrie 2019, 12:17)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   ia si tu... e normal sa pui o sendinta INTENTIONAT (pt ca nu e prima data) cand NU se poate prezenta ministrul justitiei?!
   e normal sa spui cand are loc sedinta vineri seara?!

   a?! astea nu-s normale?!
   se vede din alta galaxie cat de slugi sunteti voi, postacii psdisti!
   • -8 (8 voturi)    
    Procurorii muncesc numai daca... (Marţi, 8 octombrie 2019, 12:43)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Procurorii muncesc numai daca vine si Ministrul Justitiei, daca nu, nu!
    Eh, salariile le iau, dar sa nu ne impiedicam de amanunte!
    Banuiesc ca nu e nevoie sa intindem discutia ca sa-mi explici ca "de fapt, procurorii muncesc", la o cafeluta, la actiuni politice si altele, doar nu stau acasa!

    PS: Stai usurel, ca ti se umfla vena. Nu vorbi despre slugi ca ti se deschide Facebucile la albumul personal cu selfie-uri.
  • +5 (5 voturi)    
   Așa este.Lia aplică un ordin,nu respectă legea. (Marţi, 8 octombrie 2019, 12:23)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   Lia Savonea are ordin să o pună pe Adina Florea șef și o va pune.Ăsta pare să fie singurul ei țel.Se grăbește,că de joi nu va mai pute face jocuri infracționale.Vom spune stop infracționalității și susținătorii infractorilor vor fi scoși din sistem.Justiția va fi respectată fără indivizi ca Lia Savonea în funcții de decizie.
   • -2 (2 voturi)    
    Care lege n-o respecta ? (Marţi, 8 octombrie 2019, 14:43)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    "Așa este.Lia aplică un ordin,nu respectă legea"

    =========================

    Care lege n-o respecta ? Intreb, poate matale stii. I-am intrebat si pe altii, dar degeaba.
    • +1 (1 vot)    
     Degeaba.Tot nu vei înțelege. (Marţi, 8 octombrie 2019, 17:42)

     asavreau [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     Bunul simț se naște,se dobândește prin educație și cultură.Nu-ți trebuie lege scrisă.Sunt lucruri care nu se stabilesc prin lege.Întotdeauna golanii spun că au dreptate.Lia Savonea este din lumea ta.
   • +2 (2 voturi)    
    Mdaaa... (Marţi, 8 octombrie 2019, 15:17)

    paulbutoi [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    Problema ar fi ca distinsa tov Lia - ca si tov Andreea , etc …- au fost trimise in CSM de votul distinsilor lor colegi / colege ...
    Judecatori / judecatoare .
    Deci ii reprezinta …
    Da' nu trebuie sa ne facem griji , A3 & comp ne-au egsplicat ca problema in Justitia Romana o reprezinta procurorii …
    Desi sentintele / condamnarile le dau doar judecatorii / judecatoarele …
    Adica cei / cele care le-au trimis in CSM pe distinsele tov Lia , Andreea , etc ...
 • +18 (20 voturi)    
  Fiecare cu a lui (Marţi, 8 octombrie 2019, 12:18)

  omezu [utilizator]

  Ma refer la institutia lui/ei. Dragnea isi luase Parlamentul. Dorneanu are CCR-ul. Savonea a luat CSM-ul pe persoana fizica. Cex-ul P$D tine loc de Guvern. O mana de mafioti controleaza institutiile vitale ale statului, iar noi ne uitam si ne miram cum am ajuns aici. Sa ne fie de bine!
 • +5 (5 voturi)    
  este PENIBILA (Marţi, 8 octombrie 2019, 12:22)

  liviu_ [utilizator]

  actiunea CSMului....

  este foarte clara intentia de a calca pe cadavre pentru a numi la o institutie deja declarata ilegala, un procurori cu GRAVE semne de intrebare la adresa integritatii lui!
 • +5 (5 voturi)    
  Făi madam, (Marţi, 8 octombrie 2019, 12:41)

  finutza [utilizator]

  ... dar aia care ca catâra încearcă până în pânzele albe să impună ceva ce e nedorit de alții, nu ar trebui să fie și ea schimbată din funcția asta de mare ștabă la CSM?
 • +4 (4 voturi)    
  Ka-ching! (Marţi, 8 octombrie 2019, 12:41)

  JustinCase [utilizator]

  Inca plus cateva mii de euro incasate si luna asta pentru a-si muta fundul de la Chiajna pana la Unirii.

  Muncim cu spor pentru-al borfasilor viitor.
 • +6 (6 voturi)    
  initiativa legislativa (Marţi, 8 octombrie 2019, 12:42)

  Ademordna [utilizator]

  Savonea recidiveaza. Nici CSM si nici ea personal nu au dreptul sa propuna legi sau modificari de legi. I-a fost ceruta demisia pentru propunerea suspecta de interes personal de modificare a legii ANI si tot n-a priceput, acum cere din nou modificarea legii de functionare a CSM? Cat tupeu, cata disperare.
  Stie ca PSD se duce incet dar sigur in mormant ca partid si in puscarie pentru multi membrii individuali si mai stie ca multi dintre ei stiu si vor spune cat de corupta e ea, Savonea. De aceea incearca disperata sa-si puna marioneta AF in fruntea sectiei Gestapo.
  Stie ca sectia va fi desfiintata dar incearca si ea marea cu sarea. Desigur, asta e planul A. Planul B e un bilet de avion pentru Costa Rica - frumoasa tara.
 • 0 (6 voturi)    
  Justitia (Marţi, 8 octombrie 2019, 12:47)

  Azra [utilizator]

  Pai cum sa avem justitie functionala si credibila in tara asta daca CSM-ul face politica si ii mobilizeaza la inactiune pa membri sai?!
 • +5 (5 voturi)    
  dragnea e la puscarie (Marţi, 8 octombrie 2019, 13:52)

  pontex [utilizator]

  din pacate locotenentii sai inca fac legea prin CSM. Savonea trebuie demisa imediat si anchetata pentru subminarea justitiei.
  • -5 (5 voturi)    
   ha ha ha (Marţi, 8 octombrie 2019, 16:13)

   Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui pontex

   "anchetata pentru subminarea justitei" … zburda urmasii lui Ceausescu pe aici pe Forum.
 • +2 (2 voturi)    
  E groasa, fetelor! (Marţi, 8 octombrie 2019, 16:13)

  Inapasevedeinvers [utilizator]

  Mai aveti un pic si o sa va iasa pe nas toate manevrele astea.
  Deja se vede cu ochiul liber ca nu mai merge cum mergea.
  S-au cam intepenit toate...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by