Mama Luizei Melencu a acceptat sâmbătă să meargă să i se recolteze noile probe ADN, după ce a refuzat de două ori să se prezinte la sediul DIICOT și a fost și amendată, pentru că nu a dat curs citațiilor. Decizia vine la o zi după ce i s-a făcut rău în momentul în care jandarmii au mers la casa familiei pentru a pune în executare un mandat de aducere pentru prelevarea probelor biologice. Femeia a declarat că a fost convinsă de avocat să meargă la București și să se supună recoltării de probe.

Mascati DIICOTFoto: DIICOT

UPDATE 17.56: Prelevarea de proba ADN de la mama Luizei Melencu a fost amânată pentru luni, anunță avocatul acesteia. Totodată, reprezentanții DIICOT au declarat, pentru Mediafax, că Monica Melencu a contactat ofițerul de poliție spunând că este de acord cu prelevarea de noi probe.

"Din cauza stării de sănătate și zdruncinare în care se află (n.r: Monica Melencu), din cauza faptului că se ocupă și de tatăl dânsei aflat în spital și pentru că este weekend, se va merge pentru a i se recolta probe luni", a declarat avocatul familiei Melencu, Tonel Pop.

Avocatul familiei Melencu, Tonel Pop, declarase anterior că prelevarea probelor ADN se va face în cursul zilei de sâmbătă după-amiaza, la București, după ce mama Luizei și-a dat acordul să fie supusă unor noi analize.

"În mod oficial s-a luat legătura între părți cu familia și cu avocatul s-a stabilit ca în cursul zilei de astăzi vine de bunăvoie la DIICOT Central. Se va stabili dacă i se va asigura transport sau vom găsi noi o soluție", a declarat avocatul familiei Melencu, Tonel Pop, citat de Mediafax.

Monica Melencu a acceptat să i se recolteze probe ADN, cu condiția ca avocatul Tonel Pop să asiste la recoltare și să fie dusă cu mașina la București, de către anchetatori.

„Am luat o hotărâre după ce domnul avocat a insistat să mă supun noii recoltări de probe biologice și să mă consult cu familia în acest sens. După îndelungi discuții cu familia am hotărât să fiu de acord cu condițiile următoare: să fie de față domnul avocat Tonel Pop la recoltare, să fiu dusă cu mașina la București pentru recoltare de către organele de anchetă pentru că nu am posibilități materiale, mai ales că m-au amendat cu 50 de milioane vechi. În concluzie, nu avem cum să ne luptăm cu sistemul și trebuie să cedăm în acest moment”, a declarat Monica Melencu, pentru Antena 3, potrivit Mediafax.

Jandarmii și agenții au mers, vineri, la casa familiei Melencu, pentru a pune în executare mandatul de aducere pentru prelevarea probelor biologice. Monica Melencu a spus că refuză să plece de acasă și, ulterior, a leșinat.

Mandatul a fost emis după ce mama Luizei a refuzat să se prezinte, joi, la sediul DIICOT București pentru a-i fi prelevate probe biologice, chiar dacă a primit citație în acest sens.

Monica Melencu a fost amendată cu 5.000 lei, iar vineri a fost emis un mandat.