Bunicul Luizei Melencu a fost internat la Cardiologie, unde va rămâne cel puțin până luni, iar mama acesteia a fost externată sâmbătă, după ce jandarmii s-au dus vineri seară la casa familiei pentru a pune în executare mandatul de aducere pentru prelevarea probelor biologice. Ambii au fost sfătuiți să meargă la psiholog, în condițiile în care medicii spun că prezența anchetatorilor îi poate afecta în continuare.

DIICOTFoto: DIICOT

UPDATE 11.50: "Pacientul este internat în clinica de Cardiologie a spitalului nostru, este monitorizat și tratat specific, am vorbit cu medicul de gardă și mi-a spus că pacientul este conștient, stabil, valorile tensiunii arteriale au scăzut, pacientul va mai fi în clinica de Cardiologie cel puțin în acest weekend", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Craiova, Cristina Geormăneanu, legat de bunicul Luizei Melencu, potrivit Mediafax.

Mama Luizei, ”a fost eliberată la domiciliu, durerile precordiale au cedat în cursul nopții, analizele în departamentul de urgență au prezentat valori normale".

Totuși medicii recomandă în cazul amândurora consultul la psiholog.

"Au fost consultați de psihiatru. La pacientă consultul a fost unul în limite normale, însă s-au evidențiat ca amprentă a stresului cumulat în această perioadă. Sindrom anxios si recomandarea de consiliere psihologică. Pacientul a cedat din punct de vedere psihologic. Ieri, a fost consultat, tratament a primit, cu evoluție să sperăm favorabilă, chiar în prezența acestor factori de stres. Sigur, am înțeles că consiliera psihologică nu au avut, practic, pot sa mearga la orice fel de psiholog", a mai spus purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Craiova, Cristina Geormăneanu.

Vineri seara, mama și bunicul Luizei au fost duși la Spitalul Județean de Urgență din Craiova cu o ambulanță pentru victime multiple de la ISU Dolj, după ce anterior au refuzat transportul cu Ambulanța.

Mama Luizei a leșinat după ce s-a certat cu jandarmii și agenții procedurali veniți pentru a pune în executare mandatul DIICOT de aducere a acesteia pentru prelevarea probelor biologice.

Bunicul Luizei și-a turnat benzină pe el de două ori, dorind să își dea foc.

Ulterior, polițiștii au întocmit un proces verbal în care au consemnat că mandatul de aducere pe numele Monicăi Melencu nu poate fi pus în executare, în urma concluziilor medicilor.

Ministerul Afacerilor Interne a precizat, vineri seară, că magistrații au dispus Poliției și Jandarmeriei să o aducă la sediul DIICOT pe mama Luizei Melencu ”inclusiv prin pătrunderea în domiciliul acesteia”. De asemenea, potrivit comunicatului, MAI a dispus Poliției să ”ia toate măsurile pentru a pune în aplicare dispoziția instanței, respectând legea, dar fără a leza drepturile persoanei pe numele căreia a fost emis mandatul de aducere”.