Mama Luizei Melencu, tânăra de 18 ani dispărută din luna aprilie, pe care Gheorghe Dincă a susținut că a ucis-o, spune că nu va permite, chiar dacă procurorii au obținut mandat, să îi fie recoltate probe biologice pentru o nouă expertiză genetică. Femeia susține că anchetatorii ar vrea să "planteze” noile probe în oasele găsite la marginea pădurii, pentru a declara închis cazul Luizei.

Luiza Melencu, pe pagina cu copii disparuti a PolitieiFoto: Politia Romana

"Mi s-au mai luat o dată probe, în urmă cu o lună şi jumătate. Eu ştiu că aceste probe biologice se pun undeva şi se păstrează. Ce au făcut cu probele date de mine până acum? De ce vor noi probe, încearcă să închidă cazul?", a declarat pentru Mediafax Monica Melencu, mama Luizei.

Femeia a spus că luni seară au venit poliştiştii la poarta ei pentru a o convinge să dea noi probe biologice, însă a refuzat inclusiv să semneze procesul-verbal încheiat de aceştia. Astfel, s-a ajuns la emiterea unui mandat pentru a i se preleva probele.

"Au stat mai bine de o oră la poartă, timp în care au încercat să mă ia pe sus, să dau aceste probe biologice. Le-am spus clar că refuz. Au încercat să pună martori care să semneze că au văzut maşina poliţiei la poartă şi că eu nu vreau să dau aceste probe. Le-am spus respectivilor ? Oamenii respectivi sunt şi vecini cu noi şi nu au vrut să se pună martori. Până la urmă au încheiat un proces-verbal în care au menţionat şi chiar i-am rugat să scrie că nu vreau să dau aceste probe şi nu am semnat nici acel proces-verbal. Poliţiştii au plecat la 19.30 şi au revenit la poartă la 20.30, cu o înştiinţare să mă prezint azi la postul de poliţie din Caracal, la ora 11.00. Bineînțeles că nu m-am prezentat şi au emis mandat de la Tribunal. Refuz să dau din nou aceste probe, chiar dacă s-a emis acest mandat. Aştept să mă ia, să vadă toată ţara. Nu le dau nici probe şi nici semnătură că nu vreau să se ajungă să închidă cazul fără să scoată adevărul la lumină", a declarat Monica Melencu.

Femeia a afirmat că peste două săptămâni se împlinesc şase luni de la dispariţia Luizei, iar anchetatorii nu au suficiente probe care să arate că fata este moartă.

"Nici nu au căutat-o. Am făcut noi demersuri ca familie să o cautăm şi peste graniţe, dar autorităţile nu au făcut niciun demers. Susţin că sunt două fete moarte. După părerea mea, fetele acestea nu sunt moarte. Nici nu sunt acte în acest sens. S-au rezumat doar la anchetarea lui Gheorghe Dincă. Restul membrilor familiei au fost aduşi o singură dată, la cererea noastră şi atât (...) Dacă pentru Alexandra au dat ceva în spaţiul public că au mai găsit probe, pentru Luiza nu au dat nimic şi acum au venit ca să ceară noi probe biologice să implanteze în oasele de la lizieră probe ADN şi să închidă şi cazul ei. Noi nu suntem aşa proşti cum ne cred ei", a mai susținut Monica Melencu.

DIICOT a anunțat marți că în urmă cu o zi ofițeri de poliție judiciară de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, în baza unei ordonanțe emise de DIICOT, au mers la locuința Monicăi Melencu, mama Luizei, tânăra dispărută din luna aprilie, pentru a preleva probe biologice necesare efectuării unei noi expertize judiciare genetice. Potrivit DIICOT, i s-a solicitat consimțământul femeii, iar după ce s-a consultat cu avocatul ales aceasta a refuzat prelevarea de probe. În aceste condiții, procurorii au solicitat și obținut de la Tribunalul București autorizarea judecătorului pentru a fi prelevate probe biologice de la mama Luizei, iar marți cei de la poliția judiciară vor merge din nou la locuința femeii pentru "a desfășura activitățile prevăzute de lege".

Luiza Melencu, de 18 ani, a dispărut de acasă în luna aprilie, după ce a fost luată "la ocazie". Suspectul, Gheorghe Dincă, a recunoscut că le-a ucis pe Luiza și pe Alexandra, în vârstă de 15 ani.

Bărbatul a susținut că ar fi ucis-o pe Luiza în luna aprilie, în aceeaşi zi în care a răpit-o, și i-a incinerat corpul. În acest caz, anchetatorii au făcut verificări și la marginea unei păduri unde Dincă a susținut că a aruncat trupul ars al Luizei, iar în 5 august anchetatorii au găsit un sac cu oase şi cenuşă.

În 17 august, DIICOT a anunțat că specialiștii INML nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure, deoarece erau într-o stare de calcinare excesivă. Procurorii au retrimis INML dispoziție de refacere a analizei.

În 18 septembrie, procurorii DIICOT care investighează cazul Caracal au precizat că fragmentele osoase descoperite în zona de lizieră au fost identificate, iar, potrivit concluziilor expertizei medico-legale, acestea provin de la scheletul unei singure persoane de sex feminin la care se estimează vârsta biologică la momentul decesului de circa 15-19 ani. Resturile identificate la marginea pădurii provin de la o altă persoană decât Alexandra Măceșanu.