Anchetatorii care instrumentează cazul Caracal au mers luni acasă la mama Luizei Melencu pentru prelevarea de probe biologice pentru o nouă expertiză genetică, însă femeia a refuzat procedura, după ce s-a consultat cu avocatul. În aceste condiții, procurorii au obținut mandat de la Tribunalul București, iar marți vor merge din nou la locuința Monicăi Melencu, pentru a preleva probele.

HotNews.roFoto: Hotnews

DIICOT a anunțat marți că în urmă cu o zi ofițeri de poliție judiciară de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, în baza unei ordonanțe emise de DIICOT, au mers la locuința Monicăi Melencu, mama Luizei, tânăra dispărută din luna aprilie, pentru a preleva probe biologice necesare efectuării unei noi expertize judiciare genetice.

Potrivit DIICOT, i s-a solicitat consimțământul femeii, iar după ce s-a consultat cu avocatul ales aceasta a refuzat prelevarea de probe.

În aceste condiții, procurorii au solicitat și obținut de la Tribunalul București autorizarea judecătorului pentru a fi prelevate probe biologice de la mama Luizei, iar marți cei de la poliția judiciară vor merge din nou la locuința femeii pentru "a desfășura activitățile prevăzute de lege". Anchetatorii mai spun că "administrarea acestor probe este indispensabilă stabilirii identității victimei în vederea deplinei lămuriri a cauzei și bunei desfășurări a urmăririi penale".

Luiza Melencu, de 18 ani, a dispărut de acasă în luna aprilie, după ce a fost luată "la ocazie". Suspectul, Gheorghe Dincă, a recunoscut că le-a ucis pe Luiza și pe Alexandra, în vârstă de 15 ani.

Bărbatul a susținut că ar fi ucis-o pe Luiza în luna aprilie, în aceeaşi zi în care a răpit-o, și i-a incinerat corpul. În acest caz, anchetatorii au făcut verificări și la marginea unei păduri unde Dincă a susținut că a aruncat trupul ars al Luizei, iar în 5 august anchetatorii au găsit un sac cu oase şi cenuşă.

În 17 august, DIICOT a anunțat că specialiștii INML nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure, deoarece erau într-o stare de calcinare excesivă. Procurorii au retrimis INML dispoziție de refacere a analizei.

În 18 septembrie, procurorii DIICOT care investighează cazul Caracal au precizat că fragmentele osoase descoperite în zona de lizieră au fost identificate, iar, potrivit concluziilor expertizei medico-legale, acestea provin de la scheletul unei singure persoane de sex feminin la care se estimează vârsta biologică la momentul decesului de circa 15-19 ani. Resturile identificate la marginea pădurii provin de la o altă persoană decât Alexandra Măceșanu.