Procurorii DIICOT care investighează cazul Caracal au precizat că fragmentele osoase descoperite în zona de lizieră au fost identificate, iar, potrivit concluziilor expertizei medico-legale, acestea provin de la scheletul unei singure persoane de sex feminin la care se estimează vârsta biologică la momentul decesului de circa 15-19 ani. Resturile identificate la marginea pădurii provin de la o altă persoană decât Alexandra Măceșanu.

Suspectul din Caracal, Gheorghe DincaFoto: Agerpres/EPA

DIICOT precizează că, miercuri, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a transmis raportul final de expertiză medico-legală antropologică asupra fragmentelor osoase descoperite în toate perimetrele cercetate în locuinţa inculpatului şi a excavaţiilor efectuate în incinta imobilului, în perioada 12.08.2019 - 28.08.2019.

Din concluziile acestui raport rezultă faptul că întregul material osos examinat este de origine animală.

Tot miercuri, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul final de expertiză medico-legală antropologică asupra fragmentelor osoase găsite cu ocazia conducerii în teren a inculpatului Dincă Gheorghe, în zona de lizieră de pădure amplasată pe terenul staţiunii de cercetare şi dezvoltare agricolă Caracal ca fiind locul unde a aruncat mai multe fragmente osoase ce au fost identificate şi ridicate.

”Din concluziile raportului de expertiză rezultă faptul că, fragmentele osoase şi fragmentele dentare expertizate provin de la scheletul unei singure persoane de sex feminin la care se estimează vârsta biologică la momentul decesului de circa 15-19 ani. Resturile scheletale şi dentare identificate în liziera pădurii staţiunii agricole Caracal provin de la o altă persoană decât cea descoperită la data de 26.07.2019.Resturile scheletale şi dentare identificate în liziera pădurii staţiunii agricole Caracal provin de la o altă persoană decât cea descoperită la data de 26.07.2019”, informează DIICOT, potrivit unui comunicat de presă.

Luiza Melencu, de 18 ani, a dispărut de acasă în luna aprilie, după ce a fost luată "la ocazie". Suspectul, Gheorghe Dincă, a recunoscut că le-a ucis pe Luiza și pe Alexandra, în vârstă de 15 ani. Anchetatorii au făcut verificări și la marginea unei păduri unde Dincă a susținut că a aruncat trupul ars al Luizei, iar acolo au fost găsite fragmente osoase, dinți și cenușă. DIICOT a anunțat marți că resturile de fragmente osoase examinate sunt cu cea mai mare probabilitate de natură umană.

Pe de altă parte, DIICOT a transmis, pe 2 septembrie, că "analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase găsite în cenușa din butoiul metalic de la locuința lui Gheorghe Dincă, a condus la stabilirea unui profil ADN unic, aparținând Alexandrei Măceșanu". De asemenea, DIICOT a anunțat că Gheorghe Dincă a fost transferat în Arestul Preventiv din Capitală și va fi reaudiat. El va fi supus și unei expertize psihiatrice.