Tribunalul Sibiu a decis, joi, arestarea preventivă a celor 11 persoane reținute în urma perchezițiilor care au avut loc în trei județe și în București la angajați RAR, intermediari și polițiști bănuiți că înmatriculau mașini cu probleme tehnice, anunță Mediafax.

Control al Registrului Auto RomanFoto: RAR

Tribunalul Sibiu a decis, joi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor 11 persoane reținute în urma perchezițiilor care au avut loc în trei județe și în București la angajați RAR, intermediari și polițiști bănuiți că înmatriculau mașini cu probleme tehnice.

Decizia instanței nu este definitivă și a fost contestată deja de toți cei 11 suspecți.

Cele 11 persoane, printre care se află, potrivit unor surse judiciare, șeful RAR Sibiu și un polițist din Mureș, au fost reținute în urma celor 47 de percheziții care au avut loc miercuri în județele Sibiu, Vâlcea și Mureș, și în care au fost ridicate acte și de la RAR București.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că perchezițiile au vizați polițiști, reprezentanți RAR și intermediari, bănuiți că înmatriculau mașini cu probleme tehnice sau peste rând, iar șpăgile se dădeau în torpedoul mașinii și în scrumieră, pentru a nu fi observate ușor.

CITEȘTE ȘI:

Cum primeau mită angajații de la RAR Sibiu: Exista un sistem de coduri și nume fictive, care se schimbau periodic / Procurorii descriu modul în care funcționa rețeaua

Șeful Registrului Auto Român Sibiu și alți trei angajați ai instituției, reținuți în dosarul mitei pentru înmatriculări

Zeci de percheziții la angajați din Registrul Auto Român și din Ministerul de Interne suspectați că falsificau datele pentru înmatricularea mașinilor / Mita era ascunsă în torpedou sau în scrumieră