Comisia juridică a Senatului discută, la ora transmiterii acestei știri, cu fostul ministru al Sănătății Florian Bodog, presa neavând acces la audiere. Inițial pe ordinea de zi a ședinței nu apărea acest punct, el fiind adăugat cu puțin timp înaintea începerii reuniunii, transmite Mediafax.

Florian BodogFoto: Agerpres

„Scrisoarea si referatul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie prin care se solicita formularea cererii de efectuare a urmaririi penale in dosarul penal nr. 344/P/201”, potrivit ordinii de zi a ședinței Comisiei juridice a Senatului, afișată pe site-ul instituției.

Comisia juridică a Senatului urmează să întocmească un raport, care procedural va fi aprobat de Biroul permanent, iar apoi va intra la votul în plen.

Pe 4 iulie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a solicitat Senatului să formuleze cererea de urmărire penală faţă de fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, în prezent senator PSD.

Cererea a fost făcută cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, a anunţat Ministerul Public.

Totodată, DNA a anunţat că desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului.