Președintele Klaus Iohannis va susține joi, de la ora 18.00, o declarație de presă, a anunțat Administrația Prezidențială. Iohannis a avut o intervenție de la Cotroceni și cu o zi în urmă, când a lansat un nou atac la adresa Guvernului, fără să îi dea însă un răspuns premierului în privința miniștrilor interimari. Ulterior, Viorica Dăncilă a anunțat că se va adresa Curții Constituționale.

IohannisFoto: Presidency.ro

Miercuri, într-o declarație de presă susținută la Cotroceni, Iohannis a criticat din nou Guvernul Dăncilă, spunând că acesta a făcut mult rău României și ar fi trebuit să plece demult. "Românii își doresc o altă guvernare responsabilă și o vor avea”, a spus șeful statului, criticând executivul că nu a luat măsurile ce se impuneau în cazul Caracal și că "a umplut țara de incompetenți”.

La câteva ore de la intervenția lui Iohannis, Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul va sesiza Curtea Constituțională, reclamând un conflict juridic de natură constituțională cu președintele, care nu a numit încă cei 3 miniștri interimari propuși după plecarea ALDE de la guvernare.