Candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale din noiembrie, Dan Barna, îi va da votul candidatului PNL, adică președintelui Klaus Iohannis, în cazul în care el nu va ajunge în turul al doilea.

Dan BarnaFoto: Uniunea Salvati Romania - USR

Indiferent cine va fi contracandidatul lui Klaus Iohannis în turul al doilea, fie că este vorba despre Viorica Dăncilă, Mircea Diaconu sau Theodor Paleologu, votul lui Dan Barna va merge către "candidatul PNL”, a declarat liderul USR, duminică seară, la Digi24.

El a explicat din nou care este viziunea USR în privința intrării la guvernare și a alegerilor anticipate și a precizat că luni va explica alături de Dacian Cioloș, într-o conferință de presă, punctul oficial de vedere al alianței.

O majoritate parlamentară nu poate fi făcută cu oamenii care au dus România pe marginea prăpastiei şi cu oameni care de 30 de ani schimbă eticheta pe sigle de partid, a spus Dan Barna, referindu-se la ALDE și Pro România, ceea ce sugerează că exclude o coaliție cu aceste partide. El a spus că în momentul în care va exista o majoritate parlamentară care să susţină reformele pe care USR vrea să le facă, atunci partidul pe care îl conduce va intra la guvernare.

"Responsabilitate înseamnă să îţi asumi să schimbi România, nu să intri într-un guvern formal care nu poate să aibă nicio soluţie reală de schimbarea a ţării, pentru că astăzi, un guvern pe actuala majoritate parlamentară este un guvern care ar trebui să fie alcătuit şi din domnul Tăriceanu, şi din domnul Ponta, şi din cei din spatele lor, oamenii care au fost alături de PSD şi de Liviu Dragnea în aceşti trei ani în care România a fost scoasă din Europa. În momentul în care avem o majoritate parlamentară care să susţină aceste reforme, în ziua doi intrăm la guvernare şi ne asumăm acest lucru”, a spus Dan Barna.

"Putem să simulăm responsabilitatea intrând într-un guvern de strânsură, care s-ar putea construi, dar care nu poate să facă nicio reformă. Nu asta ne dorim, ne dorim ca aceste reforme să se întâmple şi de aceea soluţia despre care vorbim şi vorbim în mod consecvent este aceea a alegerilor anticipate, în care ne întoarcem la popor, obţinem un vot care va arăta cum îşi doresc astăzi românii să fie structura Parlamentului”, a adăugat Dan Barna.