Liderul USR Dan Barna a declarat că Alianța USR-PLUS își dorește reforme și este gata să intre într-un guvern care să susțină aceste reforme. Barna însă respinge ideea de a forma o majoritate parlamentară cu oameni care "de 30 de ani doar schimbă etichete pe sigle de partid", scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Alianţa USR-PLUS vrea să facă aceste reforme şi suntem gata să intrăm să guvernăm în momentul în care avem o majoritate parlamentară care să susţină aceste reforme. Responsabilitate înseamnă să îţi asumi să schimbi România, nu să intri într-un guvern formal care nu poate să aibă nicio soluţie reală de schimbare a ţării, pentru că astăzi un guvern pe actuala majoritate parlamentară este un guvern care ar trebui să fie alcătuit şi din domnul Tăriceanu, şi din domnul Ponta, şi din cei din spatele lor, oameni care au fost alături de PSD şi de Liviu Dragnea în aceşti trei ani în care România a fost scoasă din Europa. În momentul în care avem o majoritate parlamentară care să susţină aceste reforme, în ziua doi intrăm la guvernare şi ne asumăm acest lucru", a declarat Dan Barna, duminică, la Digi24.

Acesta spune că deși majoritatea parlamentară poate fi negociată, nu poate fi făcută în mod realist cu "oamenii care au dus România la marginea prăpastiei şi cu oameni care de 30 de ani doar schimbă etichete pe sigle de partid". Dan Barna susține că în acest sens Călin Popescu Tăriceanu a trecut de la susţinerea PSD la intrarea în Opoziţie.

"Cât de ridicol poate să fie lucrul acesta şi vedem a opta, a noua oară când Tăriceanu şi ALDE trădează şi se mută într-o altă barcă. Lucrurile acestea sunt foarte pragmatice şi foarte realiste", a spus copreședintele Alianței USR-PLUS.

Deputatul consideră că ar putea simula responsabilitatea intrând într-un "guvern de strânsură" dar acest guvern nu ar putea face nicio reformă.

"Nu asta ne dorim, ne dorim ca aceste reforme să se întâmple şi de aceea soluţia despre care vorbim şi vorbim în mod consecvent este aceea a alegerilor anticipate, în care ne întoarcem la popor, obţinem un vot care va arăta cum îşi doresc astăzi românii să fie structura Parlamentului", a mai afirmat Dan Barna.