Un incendiu puternic a izbucnit vineri la o hală industrială din nordul Capitalei. Zona a fost acoperită de un fum dens, astfel că populația a fost avertizată prin Ro-Alert să evite să iasă afară.

Incendiu puternic in nordul CapitaleiFoto: cititor HotNews

UPDATE 14.38. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU București-Ilfov, Bogdan Toma, incendiul a fost localizat, ceea ce înseamnă că nu mai există riscul de extindere la construcțiile învecinate.

El a precizat că numărul echipajelor de la fața locului a fost suplimentat la 27 astfel încât să poată fi asigurat un flux continuu de apă și că se intervine atât la nivelul solului, cât și cu ajutorul autoscărilor. Intervenția se face exclusiv din exterior, pentru că există riscul de prăbușire a halei industriale.

Reprezentantul ISU a mai spus că fumul este atât de dens din cauza spumei poliuretanice din structura construcției. La fața locului a ajuns și un echipaj CBRN pentru a verifica dacă în zonă sunt depășiri ale substanțelor toxice în aer.

Conform reprezentanților Gărzii de Mediu, în clădire funcționează o hală de construcții metalice.

UPDATE 14.00: La fața locului au fost trimise 27 de mașini de stingere, patru autoscări de intervenție la înălțime, patru mașini de descarcerare și două ambulanțe SMURD. Este afectată de flăcări o suprafață de aproximativ 10.000 metri pătrați, a anunțat ISU București-Ilfov.

Până la această oră, pompierii nu au reusit să intre în clădire, iar informațiile de până acum arată că în hala cuprinsă de flăcări era un depozit de mase plastice.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență, arde în întregime hala industrială, aflată în zona Băneasa, mai exact pe strada Biharia.

Inițial, pompierii au trimis la fața locului 16 echipaje, iar ulterior numărul a fost suplimentat. Pompierii intervin din exterior pentru stingerea flăcărilor, neputând pătrunde în hala care arde în întregime, astfel că nu se știe ce materiale sunt depozitate în interior.

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov a precizat că primele informații arată că nu există victime. El a mai spus că cei aflați în imobilele din apropiere - hale și clădiri de birouri - "s-au autoevacuat".

Nordul Capitalei a fost acoperit de un fum dens, astfel că populația a fost avertizată prin Ro-Alert să evite zona.

"Cei din zonă trebuie să evite zona și expunerea la fum. Cei care locuiesc în zona de nord să închidă geamurile și să evite să iasă afară", a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.