ALDE spune că a decis de acum câteva săptămâni sancționarea Danei Varga în forurile statutare și a cerut premierului să o demită din funcția de consilier al prim-ministrului, însă Viorica Dăncilă a refuzat să dea curs solicitării. Reacția vine după ce Varga a anunțat că demisionează din ALDE.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Alianţa Liberalilor şi Democraţilor face următoarele precizări cu privire la situaţia dnei Dana Varga: Imediat după ce, pe data de 5 august, doamna Dana Varga a distribuit pe contul său de Facebook un colaj de fotografii inadecvate, s-a hotărât sancţionarea ei în forurile statutare ale ALDE”, au transmis reprezentanții ALDE, într-un comunicat citat de Mediafax.

Sursa citată precizează că „în acelaşi timp, conducerea ALDE a cerut premierului Dăncilă să o demită din funcţia de consilier pe doamna Dana Varga. Premierul Viorica Dăncilă a ales să nu dea curs solicitării ALDE până în prezent”.

Dana Varga, consilierul premierului Viorica Dăncilă pe „problematica romă“, a anunțat joi că demisionează din ALDE, ea acuzând că ieșirea de la guvernare și susținerea lui Mircea Diaconu la prezidențiale sunt ”decizii greu de înțeles” ale formațiunii conduse de Călin Popescu Tăriceanu.

Consiliera premierului Dăncilă a fost implicată într-un scandal la începutul acestei luni după ce a postat pe Facebook un colaj foto în care președintele Klaus Iohannis este prezentat alături de dictatorul nazist Adolf Hitler.