Dana Varga, consilierul premierului Viorica Dăncilă pe „problematica romă“, a anunțat că demisionează din ALDE, ea acuzând că ieșirea de la guvernare și susținerea lui Mircea Diaconu la prezidențiale sunt ”decizii greu de înțeles” ale formațiunii conduse de Călin Popescu Tăriceanu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Varga susține că nu a luat această decizie pentru a rămâne în funcție, ”ci pentru că nu pot continua politica fără demnitate, fără principii adevărate”.

Consiliera premierului Dăncilă a fost implicată într-un scandal la începutul acestei luni după ce a postat pe Facebook un colaj foto în care președintele Klaus Iohannis este prezentat alături de dictatorul nazist Adolf Hitler.

Numele Danei Varga a mai fost menționat în spațiul public și în ianuarie când a avut loc înmormântarea tatălui ei, fostului bulibașă din Gilău, județul Cluj. Rudi Varga a fost înmormântat într-un loc din cimitir unde înhumările sunt interzise, mai exact lângă Monumentul Eroilor. Un avion ușor a aruncat confetti la înmormântarea fostului bulibașă, iar o coroană de flori a fost depusă din partea premierului Dăncilă.