Prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Caracal, Cătălin Zăvoianu, a luat-o la fugă, joi, la ieșirea de la Secția de anchetare a magistraților, unde a fost audiat timp de aproximativ cinci ore. În încercarea de a scăpa de jurnaliști, șeful parchetului Caracal a fugit pe o distanță de câteva sute de metri, în timp ce ziariștii alergau după el.

procurorFoto: Captura Digi 24

Cătălin Zăvoianu a fost audiat timp de aproximativ cinci ore la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție în dosarul privind modul în care procurorii și polițiștii au instrumentat cazul Caracal.

Potrivit Digi 24, după audieri șeful Parchetului Caracal a stat timp de câteva zeci de minute în holul instituției, în speranța că jurnaliștii aflați la sediul Parchetului vor pleca.

"Mă scuzați, nu dau declarații", a fost singura declarație a prim-procurorului Parchetului Judecătoriei Caracal, Cătălin Zăvoianu.

El a luat-o apoi la fugă, alergând câteva sute de metri, în timp ce jurnaliștii fugeau după el. În timp ce alerga, el a răspuns totuși că a fost audiat în calitate de martor.

Procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor au deschis un dosar penal in rem pentru abuz în serviciu, privind modul în care procurorii și polițiștii au gestionat cazul Caracal.

Luni, procurorii DIICOT au anunțat că au disjuns dosarul Caracal și au transmis către Secția de investigare a infracțiunilor din justiție cauza care vizează neglijență în serviciu, în privința apelurilor pe care le-a făcut Alexandra Măceșanu la 112.