DIICOT a anunțat luni că a disjuns dosarul Caracal și a transmis Secției de anchetare a magistraților cauza care vizează infracțiunea de neglijență în serviciu, în privința modului în care au fost gestionate apelurile date de Alexandra Măceșanu la 112. De asemenea, DIICOT anunță că continuă percheziția la Gheorghe Dincă și urmează să fie scanate zonele cimentate și zidite din locuința acestuia.

Alexandra 2Foto: Facebook Alexandru Cumpanasu

Potrivit unui comunicat transmis luni de DIICOT, începând din 20 august și până astăzi procurorii și polițiștii au făcut mai multe audieri în acest caz, atât la sediul Poliției Caracal, cât și la sediul DIICOT- Structura Centrală.

DIICOT mai precizează că în 23 august a fost finalizată activitatea de scanare a solului din curtea casei lui Dincă, urmând să fie scanate, cu un alt dispozitiv specific, zonele cimentate și zidite, iar de luni continuă percheziția domiciliară, în baza unui nou mandat emis de către Tribunalul București pentru o perioadă de 15 zile.

De asemenea, DIICOT anunță că luni a decis disjungerea cauzei și declinarea competenței de soluționare către Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, pentru infracțiunea de neglijență în serviciu, cu privire la apelurile telefonice ale Alexandrei către 112, respectiv cu privire la respectarea procedurilor specifice în astfel de situații, având în vedere că pe rolul acestei unități de parchet există deja un dosar penal având un obiect similar.

Procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor au deja un dosar in rem pentru abuz în serviciu, privind modul în care s-au desfășurat cercetările în cazul uciderii celor două adolescente din Olt.

Alexandra Măceșanu, în vârstă de 15 ani, a dispărut în 25 iulie, iar în 26 iulie a reușit să sune de trei ori la 112 pentru a spune că a fost răpită și violată, cerând să fie salvată, însă intervenția a fost tardivă. Ulterior, Gheorghe Dincă a spus că a ucis-o și apoi a incinerat-o, la fel cum a făcut și cu Luiza Melencu, în vârstă de 19 ani.

Perchezițiile de la Caracal, în casa lui Gheorghe Dincă, vor continua și în această săptămână, surse judiciare declarând pentru Mediafax că a fost solicitat un nou mandat.