Secția de anchetare a magistraților a deschis dosar penal in rem pentru abuz în serviciu privind modul în care s-au desfășurat cercetările în cazul uciderii celor două adolescente din Olt. Potrivit Parchetului General, în acest caz au fost făcute audieri și au fost ridicate documente de la Parchetul Judecătoriei Craiova, DIICOT, Curtea de Apel Craiova, Poliția Olt și Poliția Dolj.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform Parchetului General, procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au dispus în 28 iulie începerea urmăririi penale in rem, pentru infracțiunea de abuz în serviciu, privind împrejurările în care organele de urmărire penală au acționat/nu au acționat în contextul cercetărilor care s-au desfășurat în dosarul uciderii adolescentelor din Olt.

Parchetul precizează că luni procurorii și ofițerii de poliție judiciară de la secția specială au făcut audieri și au ridicat documente de la Parchetul Judecătoriei Craiova, DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova, Curtea de Apel Craiova, Poliția Olt și Poliția Dolj, iar aceste proceduri vor continua marți.

Suspectul în cazul crimelor din Caracal, Gheorge Dincă, a recunoscut că a ucis-o pe fata de 15 ani joi, în jurul orei 12.00, imediat ce a surprins-o cu telefonul în mână și a precizat că i-a incinerat corpul, a declarat, duminică seară, procurorul Georgiana Hosu, adjunctul șefului DIICOT. Ea a spus că bărbatul a răpit-o pe fată în scopul exploatării sexuale, a sechestrat-o și a violat-o, iar Alexandra "nu a avut practic nici o șansă de a se apăra". Referitor la cealaltă fată ucisă, Luiza, în vârstă de 18 ani, procurorul a spus că sunt indicii că Dincă a procedat în același mod.