Ministrul ALDE al Mediului, Grațiela Gavrilescu, spune că va demisiona marți la finalul ședinței Cabinetului Dăncilă, după decizia ALDE de a ieși de la guvernare. "Există viață și după guvernare", afirmă Gavrilescu, susținând că ea și-a făcut treaba și a "bifat căsuță cu căsuță" aproape tot ce prevede programul de guvenare.

Gratiela Gavrilescu la audierile din parlamentFoto: Hotnews

"Există viață si dupa guvernare. Eu azi, după sedința de guvern, îmi prezint demisia. Votul a fost decisiv (n.r.- votul din ședința ALDE pentru ieșirea de la guvernare). De acum încolo va trebui să construim proiectul creat odată cu ALDE", a declarat, marți, vicepremierul Grațiela Gavrilescu.

Întrebată despre decizia ministrului Ramona Mănescu de a nu demisiona și dacă i s-a părut autoritar discursul lui Tăriceanu că vor fi excluși din partid miniștrii ALDE care nu vor pleca din guvern, Gavrilescu a răspuns: "Nu mi s-a părut un discurs autoritar. Fiecare președinte și fiecare membru trebuie să cunoască statutul și consecințele, în cazul în care nu dorește să se mai alinieze deciziilor partidului".

Grațiela Gavrilescu a mai spus că în calitate de ministru ea și-a făcut treaba, a "luat ca atare programul de guvernare" și a "bifat căsuță cu căsuță".

"De azi începând, drumul trebuie să continue altfel", a adăugat ministrul Mediului.

Cabinetul Dăncilă se întrunește marți, de la ora 13.00, în prima ședință după decizia partidului lui Tăriceanu de a rupe coaliția de guvernare.

Decizia ALDE implică demisia din Guvern a celor 4 miniștri ai partidului - ministrul de Externe, Ramona Mănescu, ministrul Energiei, Anton Anton, Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, și ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie. Ministrul de Externe Ramona Mănescu nu va demisiona însă și va rămâne în Cabinetul Dăncilă, în pofida deciziei de ieșire de la guvernare a formațiunii. Întrebat despre acest lucru, Tăriceanu spunea luni că nu are informații, dar că miniștrii care vor refuza să demisioneze vor suporta consecințele, adică vor fi excluși din partid.

Viorel Ilie a declarat, marți, că ceilalți trei miniștri își vor depune demisiile la finalul ședinței de guvern.